25.3.2019

Ei kait taas sitä Westiä?

Kyllä vain. Tiedän olevani neulojana ennalta-arvattava niin värien kuin suunnittelijankin suhteen. Taas olisi Westiä tarjolla ja vieläpä sähäkän neutraaleissa sävyissä pikkiriikkisellä väriläiskällä maustettuna.


En elä tynnyrissä, niin kuin voisi luulla. Tiedän toki muitakin taitavia ja upeita neulesuunnittelijoita, mutta jostain syystä Westistä on tullut minulle kerrassaan ylittämätön. Pidän kaikista hänen malleistaan - jopa niistä hulluimmista, joille arkisen ihmisen on hankala keksiä arkista käyttöä. Olen kuullut, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Ilmeisesti se on totta, sillä minä olen harmaa ja enimmäkseen hapan naisihminen, jonka elämään ei todellakaan kuulu tupsuja, tasseleita, neonvärejä tai voimakasta kuvausmeikkiä. Mutta rakastan sitä kaikkea Stephen Westissä - niiden omaan makuhermooni osuvien neulemallien lisäksi. Yritän tällä kaikella ehkä vähän kömpelösti pahoitella sitä, etten ole poikkeamassa hyväksi havaitulta tieltä.


Malli: Vertices Unite, suunnittelija Stephen West. Jos innostuit, niin ohje löytyy Ravelrystä (klik).
Langat: Madelinetosh Tosh Light kahdessa eri sävyssä Black Sea ja Trip Wire. PrimroseYarns Co Adelaide samoin kahdessa eri sävyssä London Goth ja Dark Cavern. Tuo vihreä on Louhittaren Luolan silkkisekoite Ympystä sävyssä Öljypuu. En ole punninnut, vaan elänyt kuin pellossa, kun kyseessä ei ole testineule.
Puikkoset ohjeen mukaan.
Mitään en muuttanut, kaikki tein kiltisti, niin kuin Stephen neuvoi.

Tämä kuvissa näkyvä Vertices Unite on peräti viidestoista valmis kaula-asia, jonka olen neulonut Westin ohjeella. Kävin oikein laskemassa Ravelryssä. Että on siinä yhdelle perheelle kangasta kaulaan kiedottavaksi. Olen haaveillut tästä huivista pitkään, mutta jotenkin sen neulominen on vain jäänyt. Iso kiitos Jonnalle/@nurjajonna :lle, jonka Vertices Unite -KAL tuli kohdallani kreivin aikaan. Oli intoa ja mahiksia harrastaa pitkän, kuivan talvikauden jälkeen. Jonnan KAL sai sitä paitsi mukaansa niin valtaisan joukon neulojia ja vaikutti niin hauskalta, että todennäköisesti siitä olisi ollut muutoinkin mahdoton jäädä pois. On ollut todella mukava seurata IG:ssa, miten erilaisia versioita kanssaneulojat ovatkaan saaneet mallista aikaan.


Vertices Unite ei ole Westin tuoreimpia malleja, mutta luulisin, että yksi niitä tunnetuimpia se on. Ohje on taattua Westiä; se on yhtä aikaa simppeli, mutta nerokas. Juju on rakenteessa ja siinä, miten eri värien ja pintojen yhdistelmistä muotoutuu mielenkiintoinen ja kaunis kokonaisuus. Isokokoisena osaan arvostaa myös huivin massiivista kokoa. Minulla on ollut koko alkuvuoden musta kausi päällänsä ja ehkäpä siksi huiviini valikoitui aika lailla tummia sävyjä. Vaikka aluksi arvelin neulovani musta-harmaan huivin, kanttini ei kestänyt loppuun asti, vaan nappasin matkaan yhden kokovihreän vyyhdin. Tämä on minulle tyypillinen tapa neuloa. Valitsen langat ja värit toki etukäteen, mutta matkan varrella saattaa tapahtua kaikenlaista, kun näen, miten jälki alkaa muotoutua.


Huivin valmistumisen jälkeen olen koettanut purkaa kesken olevien neuleiden kasaani. Päätin, että Westejä ei neulota, ennen kuin viime vuonna aloitettu Magnolia -sweater on kokonaan valmis ja eräs lähestulkoon muumioitunut briossihuivi on edennyt vähintään 15 senttiä. Kuvittelin, että se saa vauhtia puikkohini, mutta vaikutus ei ole ollut toivotunlainen. Tahmeaa on ja tylsänlaista. Ja ilmeisesti vierotusoireitakin on, sillä olen nostanut langat syrjään jo kolmea uutta Westin mallia varten.

6 kommenttia:

 1. Sinulla on sitten mahtava tyyli kirjoittaa... ”harmaa ja enimmäkseen hapan naisihminen” - samaistun! Olet saanut pelkästää blogiteksteilläsi minutkin kiinnostumaan Westin suunnitelmista, nyt on puikoilla kaksi huivia ja yksi jo käytössä.
  Todella suurkiitos blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos itsellesi lämpimistä sanoistasi! Niin mukava kuulla, että tämä jotakuta siellä päässä kiinnostaa.:) Ja huippua, että olet innostunut Westin malleista. Pelkäänpä, ettei sinullakaan jää noihin kolmeen malliin.:D

   Poista
 2. Kyllähän ne keskeneräiset nurkissa lymyävät neuleet hiukan häiritsee, mutta olisiko kuitenkin niin, että elämä on liian lyhyt neulomaan jotain, mikä ei juuri nyt nappaile? Voin vaikka kirjoittaa sulle virallisen lupalapun, jossa sanotaan, että saat ihan hyvällä omalla tunnolla luoda silmukat seuraavaan Westiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei nappaile. Mutta toisaalta olisi tulossa ihan kivannäköistä neuletta, kun vain saisi intoa jostakin... Tietysti on kompromissi: keskeneräisten korissa lepäilee yksi Westikin, viime syksyn mysteerineule, joka hukkui työkiireisiin. Mtenköhän se raukkapieni jakselee...?;) Kiitos lupalapusta, otan se ehdottomasti vastaan! Kaiken varalta.

   Poista
 3. Sulla kuule synkkaa herra Westin kanssa niin hyvin, että anna mennä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa miten kävi? Keskeneräinen Westin mysteerihuivi etenee ja ne muut ei. Eli mun neulelupaus oli yhtä pätevä kuin perinteinen vaalilupaus. Poliitikkoainesta!

   Poista