31.10.2018

Textures Unite

En tiedä, mikä mahtaa olla suosituin kaikista Westknitsin neulemalleista, mutta veikkaanpa, että Vertices Unite -huivi kuuluu siihen kärkiporukkaan, josta tuo suosikki löytyisi. Jostain kumman syystä se on jäänyt minulta väliin, vaikka ohjekin on ollut ostettuna jo hyvän aikaa. Siksi olin ihan hip, hei, minä otan tämän -fiiliksissä, kun testineuleeksi tarjottiin Vertices Uniten päivitettyä versiota, Textures Unitea. Nyt oli tarjolla päästä ihan itse kokeilemaan, onko kysytty malli maineensa veroinen.


No, onhan se. Siitä huolimatta hyvä meininki ajoi seinään aika nopeasti, eikä neulekokemusta voi oikein kutsua miellyttäväksi tämän projektin kohdalla. Älkää ymmärtäkö väärin; itse ohjeessa ei ollut moittimista eikä sen puoleen langoissakaan, mutta jo testineulonnan alussa sairastuin flunssaan, joka nostatti kuumeen ja teki minusta melkoisen pökkelön hyväksi aikaa. Koska kyseessä oli testineule, yritin silti edistää työtä, ja se koitui kohtalokseni. Kuumehoureissani neuloin väärin ja purin ja neuloin ja purin ja... Lopulta löysin itseni testineulojan painajaisesta, jossa en enää ollut ollenkaan kärryillä siitä, oliko virhe lopulta ohjeessa vaiko neulojassa. Virhe, muutaman silmukan heitto, jäi huiviin, sillä aikataulun vuoksi en olisi parannuttuani enää ehtinyt purkaa huivia ongelman lähteille asti ja neuloa sitä sieltä uusiksi. Nolo tilanne kaiken kaikkiaan, mutta ilmeisesti asia ratkesi muiden testineulojien ansiosta. Nyt, kun huiviohje on julkaistu, en ole vielä uskaltautunut vertaamaan testiohjetta ja lopullista ohjetta keskenään, mutta jossain vaiheessa se on tietysti tehtävä. Sen olen itselleni kuitenkin luvannut, etten enää ikinä, koskaan enkä milloinkaan neulo silmukkaakaan testineuletta silloin, kun en koe olevani täysissä hengen voimissa. Niin kiire ei voi olla, oli deadline mitä hyvänsä. Siinä touhussa kun täytyy pystyä olemaan skarppina.
Kaikesta tuskanhiestä ja epätoivon ja nolouden tunteista huolimatta itse huivista tuli loistava. Tämä vuosi on ollut huivirintamalla erinomainen, sillä tuntuu, että jokainen puikoilta pudonnut on ponnistanut suoraan lempparihuiviksi. Niin myös tämä. Huivista löytyy nimensä mukaisesti erilaisia neulepintoja, tekstuuria, kuten briossia, hunajakenno-palmikkoa ja pitsineuletta. Tein huivin koossa L ja se on ihan kelpo shanklet -osastoa, vaikka teinkin pingoituksen hellällä kädellä. Aggressiivisemmalla pingoituksella huiville olisi tullut mittaa paljon enemmän, mutta minulle riitti, että saan pitsikuvion auki. Koko on tämmöisenään allekirjoittaneelle varsin passeli ja huivi asettuu paikoilleen hyvin. Lankoina käytin enimmäkseen viime kesän ostoksia, joten tähän huiviin on neuloutunut niin Jyväskylän festarimuistoja kuin Helsingin ja Berliinin lomatunnelmiakin. Johtuisikohan sitten siitä, että huivin tunnelma on jotenkin kepeä ja suven utuinen - ruskeasta ja harmaasta huolimatta?


Malli: Textures Unite, suunnittelija Stephen West (Ravlink klik!)
Langat: Uschitita Merino Singles sävyissä Silence ja Moccachino, La Bien Aimée Merino Singles sävyissä Cassiopeia ja Undergrowth, Hedgehog Fibers Skinny Singles sävyssä Crybaby sekä Manos del Uruguay Fino sävyssä Rosewater. Kaiken kaikkiaan lankaa kului 441 g.
Puikkoset: 3,5 mm


Niin, se Vertices Unite. Se pitää neuloa, ehdottomasti, ei tässä muukaan auta. Haluan sen harmaan eri sävyissä ilman ainoaakaan väripirskahdusta. Pelkkää marraskuuta, usvaa ja betonia koko huivi.

Pirskahduksista puheenollen: Tampereen kässämessut ovat jo niin lähellä, että ainakin minulla meinaa jo kuplia ja poksahdella. Ilo ja odotus, meinaan. Nähdään siellä!

4 kommenttia:

 1. Kovasti sievä huivi! Eikä varmaan tule huono, jos neulot alkuperäisen harmaana. Siinä vielä se ainaoikea pinta tekee kokonaisuudesta harmoonisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neutraalista värimaailmasta - kuten hyvin tiedät - löytyy kyllä sävyjä, harmaastakin upeita. Ja saattaisihan tuota sotkea eri lankapohjiakin ihan tekstuurin vuoksi. Mutta ensiksi muutama pipoasia!

   Poista
 2. Tuskainen valmistustaival ei onneksi näy lopputuloksessa, näyttää melkos hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuijoteta menneisiin, vaan iloitaan hyvästä huivista. Normaalitilanteessa ongelma ei olisi vaivannut minua ollenkaan - silmukka sinne tai tänne - mutta testiolosuhteet tietysti ovat erikseen. Selvittiin kuitenkin!

   Poista