13.10.2018

Kas, paita!

Olen testineulonut koko syksyn. Oi, miten se kuulostaakaan mahtipontiselta ja massiiviselta; mistään testineuleiden tulvasta ei kuitenkaan ole kysymys. Työ ja hiukan terveyskin ovat sekoittaneet neulojan elämää siihen malliin, että harrastus on ollut vähemmällä kuin koskaan. Ja se vähä aika, mitä olen puikkoja kilkutellut, on mennyt salaisistakin salaisimmissa testineuleasioissa. Vaikka testineulonta mukavaa onkin, niin se poikii aika lailla hiljaisuutta niin täällä blogissa kuin Instagramissakin. Kun ei ole lupa kertoa eikä näyttää, niin minkäs teet.


Nyt olisi kuitenkin lupa jakaa tietoa ja kuvaa paidasta, joka kuuluu Westin pojan syyskokoelmaan. Toki ohjeen saa myös irrallisena. Kyseessä on boxy-mallinen paita, joka eroaa niistä muista boxy-puseroista siinä, että kun yleensä suunnittelijat näyttävät suosivan kapeita hihoja leveän vartalo-osan kanssa, niin tässä paidassa ihan kaikki on leveää. Suunnittelija toivoi marled-tekniikkaa, mutta päätin feidata, koska sellaista minulla ei vielä neulepaidoissani ole. Todellinen syy feidiin on karumpi; tässä mentiin lankakaappini ehdoilla ja päätin, että vain dk-vahvuista on lupa ostaa. Fingeringit ja mohairit, joita neulotaan tässä yhdessä, piti löytää omista jemmoista. Noh, harmaahan siitä tuli, auttamatta.


Ohjeessa on jonkin verran valinnan varaa. Kaula-aukkoon on tarjolla kaksi eri versiota. On ohuempi taitettu kaulus, joka näkyy Westknitsin omissa mallikuvissa. Ja sitten on leveämpi taitettu kaulus, jota päätin kokeilla ihan uteliaisuuttani. Hiukan jännitti, miten kaulus käyttäytyy valmiissa neuleessa - siinä ei nimittäin ole muuta muotoilua kuin tuo V-aukon kärki, mutta aika kivasti se asettuu. Myös hihoihin on tarjolla kaula-aukon tyyliin käännettyä versiota, mutta minulla pelotti, että siitä tulee sekä raskas että jäykkä, ja oikaisin resoriin. Muuten tässä posotellaan vain menemään - kyseessä on siis ns. täydellinen helppo televisioneule, varsinkin, jos  tarkoitus ei ole "marmoroida pintaa" eli vaihdella myötäänsä lankoja ja sävyjä. Yksi uusi juttu mallissa minulle oli: paita aloitetaan tekemällä kaula-aukko, minkä jälkeen tehtiin "olkasaumat" neulomalla molemmille hartioille icord-nauhat, joista sitten kerättiin silmukat niin etu- kuin takakappaleisiin. Tämä on saumaton malli muutenkin; hihojen silmukat kerätään etu- ja takakappaleiden reunasilmukoista.


Malli: Glow with the Flow, suunnittelija Stephen West (Rav link)
Langat ylhäältä alas: Kaulus ja hiharesorit ovat Louhittaren Luolan Väinämöinen DK sävyssä sinappi. Kaikki mohair ovat Sandnes Garnin Silk Mohairia (vaalean harmaa, tumman harmaa ja keltainen). Muut langat La Bien Aimée Merino Singles (sävy Cassiopeia), Madelinetosh Dandelion (sävy Smokestack/Optic), WalkCollection CozyMerino (Metal Dust), Malabrigo Mechita (Mandragora) ja Louhittaren Luola Tursas (Kurkuma). Yhteensä lankaa meni 571 g.
Puikkoset ohjeen mukaan eli 4,5 ja 5,0 mm.

Paidasta tuli melkoinen hulmuke. Tilaa on kahdellekin Outille, mutta ehkä se on tuo massiivinen kaula-aukko, joka antaa paidalle ryhtiä. Ei ollenkaan hullumpi, sano.

6 kommenttia:

 1. Sun värisilmä on kyllä ihan pistämätön! Hieno paita ja värit! En ole aiemmin lämmennyt näille feidauksille mutta tämä kolahti.t. Tytti Pujoliivistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa ja keltainen ovat varma valinta. Speckle-langat toimivat myös mukavasti näissä. Tuossa yläosassa on esim kahta periaatteessa saman harmaan sävyistä lankaa, joista toisessa vain lisääntyy mustan speckleroiskeen määrä. Niiden välinen liukuma ei näy muuten kuin roiskeen lisääntymisenä. Minusta olisi kivempi, jos tuo feidaus ei olii kamalan jyrkkä, mutta käytännössä siihen on aika hankala päästä - ainakin jos neuloo kaappilangoistaan eikä ole mahista ostaa lankakauppaa tyhjäksi.:)

   Poista
 2. On kyllä niin korea fade, että luulisi sun vaatekaapin kehräävän tyytyväisenä. <3

  VastaaPoista