3.12.2017

Ninilchick Swoncho

Siitä tuli ihan käsittämättömän suuri. Olen ihmetellyt, miksei swonchoni etene, vaikka sitä kuinka neuloisi - mutta nyt nähtyäni ja pukeuduttuani siihen valmiina, ymmärrän kaiken. Neulojien vitsit puolijoukkueteltoista kulminoituvat juuri tähän vaatekappaleeseen. Harmi oikeastaan, että olen lapseni saanut, sillä tämä olisi viimeisten raskauskuukausien aikana ihan napakymppi vaatteeksi.


Halusin toki ison ja löysän swonchon, sitä en kiellä. Valitsin isomman koon, vaikka tiesin mohairkäsialani olevan löysistä löysin. Silti hiukan yllätti. Neuloshan toki laskeutuu ja on lankamateriaalinsa takia ilmavan kevyttä, niin että kyllä tämän kanssa pärjää. Ja sen verran minussa on pokerinaamaa, että ajattelin myös pukeutua swonchooni ihan julkisesti. Sillä onhan tässä jotain vastaansanomattoman hauskaa ja vitsikästä.


Malli: Ninilchik Swoncho, suunnittelija Caitlin Hunter (klik)
Langat mitä sattuu mohair-lankoja omasta kaapista. Lisäksi imuroin vielä Soilenkin mohairjämänöttösiä, kun omat meinasivat ruveta liian tylsiksi ja koska Soilen lankakaappi on villimpi ja kaikin puolin kiinnostavampi kuin Outin lankakaappi.
Puikkoset ohjeen mukaan.


Oikeastaan minulla harmittaa, että olin niin kauhean innostunut tuhoamaan jo olemassa olevat mohairini tähän neuleeseen. Swonchon väritys ei ole nyt kauhean mietitty, siinä on menty sillä, mitä on. Huvittavaa, että tähän neuleeseen EI saanut ostaa uutta mohairia, vaikka olen kesän lankafestareista lähtien hankkinut uutta lankaa varmaan enemmän kuin vuosiin. Ihan niin kuin homma kaatuisi pariin uuteen mohairnöttöseen, kun rahaa on palanut kaiken maailman ihanuuksiin pitkin kesää ja syksyä. Eipä silti, että katuisin. Minusta on tullut lankaostosteni kanssa täysin häpeämätön.


Se on jo joulukuu. Onneksi on noita lapsia; he eivät jätä sellaista asiaa huomaamatta. Itse, kun on potenut Tampereen messuista lähtien flunssaa ja nauttinut siinä sivussa runsaasta leipätyön määrästä, meinaa unohtaa tällaiset pikkuasiat. Pukillekin on vielä kirjoittamatta! Mitä sitä toivoisi, lankaako?

8 kommenttia:

 1. Yleisilme on keveä ja ihanan pehmoinen, vaikka suuri olisikin. Ihana mohair! Reteästi kylille vain :-D.

  VastaaPoista
 2. Tuohan on aivan mahtava juuri noin! Ihan häpeilemättä ja anteeksipyytelemättä vaan turuille ja toreille. Mohairin lisäksi taisit saada minulta flunssan. Sori siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mohairista! Ja melkoinen hulmu tuli. Pitäisi varmaan tarkistaa tiheysasioita, vaikuttaa vähän siltä, niin kuin mun käsiala olisi löystymään päin.

   Poista
 3. Hih, noi värithän on just hienot! Tosi makee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä just mietin, että näköjään rajulla harmaa-beige combollakin pärjää, kun sekaan sotkee himppusen jotain kivaa, kuten keltaista.:)

   Poista
 4. Kivan näköinen, vaikka onkin reilun kokoinen :) Mukavaa joulun odotusta, hyvä että lapset muistuttelevat joulusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset pitävät äidin jalat maassa ja kiinni normaalielämässä. Muuten kait tämä elo olisi vain työtä ja neulomista.:) Hyvää joulun odotusta myös sinulle!

   Poista