28.12.2017

Että semmoinen vuosi

Vanha vuosi alkaa olla taputeltu. On aika katsastaa mennyt neulevuosi ja laskea voitot ja tappiot.

Ylhäältä lukien: Westknitsin Brioche Top Knot, Cardiffin kashmirista junassa neulottu perupipo, Hilary Grantin Barley Hat ja joulun alla uuden StarWars -leffan innoittamana tyttärelle visioitu Stormtroopers -pipo. Snurresta ostetuista kashmirkeristä neulottu myssy on ollut oma suosikkini ja todella kovassa käytössä. Sain Hilary Grantin Pohjoiset neuleet -kirjan arvostelukappaleena ja siitä neulottu piponen nousi syksyn mittaan todennäköisesti koko neulojanurani eniten noteeratuksi. Se keikkui hetken Ravelryn etusivulla ja voi juutas, minkälaista haipakkaa se tiesi Ravelryn postiluukussani.

Voittopuolelle lasken heti sen, että valmiita neuleita syntyi peräti parisenkymmentä, vaikka arjen kiireissä usein tuntuu, ettei harrastuksiin ole yhtään aikaa - tai ainakaan niin paljoa, kuin toivoisi. En siis voi väittää, ettenkö olisi saanut MITÄÄN aikaiseksi. Minulla ei myöskään ole ollut tänä vuonna yhtään täysin tyhjää hetkeä, jolloin neulemojo olisi ollut karkusalla. Ideapuoli on pelannut turhankin hyvin eivätkä kaksi kättäni millään ole pysyneet sen perässä. Virkannut en ole näemmä yhtään eikä ompelupuoleltakaan ole oikein mitään esille nostettavaa. Ja se on kurjaa se; katsotaan, onko ensi vuosi tässä suhteessa parempi.


Andrea Mowryn hittihuivi Find Your Fade, Westknitsin Knit, Slide and Fade ja saman miehen mysteerineule Marled Magic Shawl viime keväältä.

Jonkinlaisena yllätyksenä voisin pitää neulottujen yläosien määrää. Olen yleensä saanut vuosittain aikaiseksi ehkä vain yhden tai kaksi paita- tai neuletakkiprojektia, mutta nyt tässä on tapahtunut jokin yllättävä käänne. Täällä on nytkin puikoilla ja suunnitteilla pelkkiä puseroita. Ehkäpä se johtuu ongelmista viime vuosien neulesuosikkieni, huivien, kohdalla? Andrea Mowryn hittihuivi on purettu; en kerta kaikkiaan kestänyt sitä. Olisin ehkä pärjännyt räiskypinkin kera, nippa nappa, mutta huivin koko ja muoto olivat jotain aivan ylipääsemätöntä. Huivista tuli valtaisa ja - se kait vielä venyi ja antoi käytössä periksi - pitkä kuin liaani. Tuumasin, että minulla on siililangoille muutakin tehtävää, kuin maata jouten kaapin perällä, joten se siitä. Stephenin Knit, Slide and Fade on väriensä puolesta napakymppi. Voi pojat, että tykkään siitä. Mutta mohairin neulominen tuplana reunaan oli VIRHE, enkä vieläkään ola saanut sitä purettua ja uudelleen neulottua - ilman mohairia, siis. Reilulla 1300:lla kierrossilmukalla saattaa olla jotain tekemistä vatulointini kanssa. Ainoa "onnistunut" huivini on siis viime kevään mysteerihuivi, joka on edelleen lempparini. Syksyn mysteerissä en ollut mukana, mikä on todella outoa jo sinänsä. Eli huivipolitiikka jäi aika vaisuksi.


Hiroko Fukatsun Hitofude Cardigan, Midori Hirosen Ranunculus, Leila Raaben Deschain (jonka neuloin kaksi kertaa, tässä se eka pellavainen ja toisen tein pitkillä hihoilla villasta), alarivissä Caitlin Hunterin Ninilchik Swoncho, Heidi Kirrmaierin Flex ja Sirkka Könösen Metsä kukkii muokattuna kaarrokepaidaksi.

Paitsi paitaneuloja, minusta kuoriutui vuoden aikana myös testineuloja. Sain neuloa Soile Pyhänniskalle kaksi upeaa ohjetta, Krysanteemipipon ja Mesiangervo-lapaset. Kevätpuolella Stephen West kysyi kiinnostustani liittyä hänen testineulojiensa joukkoon, enkä tiennyt kumpaa olisin ollut enemmän - onneni kukkuloilla vai totaalisen tyrmistynyt. Toki olin kiinnostunut. Kesän aikana neuloin Enchanted Mesa -paidasta jatketun Mesa Dress - mekon, jonka ohje löytyy Stpehenin uusimmasta kirjasta. Tällä hetkellä koetan raivoisasti edistää toista testineuletta Maestrolle.


Vuoden paras Westknits tässä taloudessa oli kuitenkin pikkuneidille neulottu Penguono.


Tulevalle vuodelle minulla ei ole suurempia suunnitelmia, mennään fiiliksen mukaan. Jonkinlainen lankalaihis voisi olla paikallaan, sillä viime vuosi koetteli kukkaroa aika tavalla. Kotona pitäisi siis olla lankaa, josta neuloa. Ajattelin vähentää varastojani ainakin Stephenin vastailmestyneen villahousuohjeen verran ja koetan katsella muutoinkin kaappijemmojani uusin silmin. Pukki muisti minua Titityyn lahjakortilla, joten en joudu heti tupelle edes silloin, kun uutta lankaa on ehdottomasti saatava. Jokin uusi taito olisi kiva oppia, mutta se, mitä se voisi olla, on vielä hämärän peitossa. Annetaan uuden vuoden näyttää.

Erinomaisen hyvää ja lankaisaa vuotta 2018 teille jokaiselle ja kiitos kaikille kommentoijille sekä heille, jotka olen saanut ilokseni henkilökohtaisesti tavata tämän vuoden aikana! Pysytään villoissa!

10 kommenttia:

 1. Valtava määrä ihania töitä! Hyvää käsityövuotta 2018.

  VastaaPoista
 2. Kuvien perusteella oot neulonut kuin tuulispää! Ja en yhtään kestä Enchanted Mesa -mekkosta. Mun on saatava semmoinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä olen tuulispää, sinä olet pyörremyrsky.:) Mutta juu, nyt on kaikenlaista pakottavaa liikkeellä. Uudelle vuodelle on oikea ruuhka puikoille, se sun Bobelokin!

   Poista
 3. Ei herttinen kuinka kauniita neuleita kaikki! Iso hatun nosto ♥ Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Kohta polkaistaan uusi neulevuosi käyntiin! Lankaisia hetkiä sinulle!

   Poista
 4. Varsin Steppe-painotteinen vuosi siulla, ei huono! Mesa dress on kyllä täysin vastustamaton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kirjoitin tuota postausta, niin meinasin laittaa, että "yllättävän vähän westknitsin malleja". Siltä se tuntuu, mutta suhteessa tuohon määrään niin onhan noita. Lempisuunnittelijaa ei tarvi miettiä mun kohdalla? Tämän vuoden eka Steppekin on jo valmis;)

   Poista
 5. Sulla on ollut hyvä neulevuosi! Tuo "en ole saanut aikaiseksi mitään" vaivaa hämmästyttävän usein tälläkin. Mistähän se ajatus oikein kumpuaa? Joko villahousut on puikoilla? Vai valmiina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole villahousuprojekti päässyt vielä tulille. Sain toissapäivänä testineuleen purkkiin, nyt painan Birkenin kirjoneuleosuudessa ja kunhan siitä päästään tylsälle suoralle, ajattelin aloittaa ne housut kaveriksi. Tytärkin olisi paitaa vailla. Mukavasti neuleruuhkaa heti vuoden alkuun.:)

   Poista