7.12.2017

Enchanted Mesa dress

Kuten kaikki Instagramia käyttävät ovat varmaan jo huomanneet, Stephen Westiltä on ilmestynyt uusi kirja, Westknits Bestknits 2, johon suunnittelija on koonnut jo aiemmin julkaisemiaan paitaohjeita, niihin tehtyjä päivityksiä sekä pari uutta ohjetta. Testineuloin Stephenille kesäkuukausina yhden kirjan malleista, Enchanted Mesa dress -mekon, ja muutama päivä sitten sain vihdoin luvan päästää mekkokuvia eetteriin.


Mekko on pidennetty versio suositusta Enchanted Mesa -paidasta, joka löytyy myös minun vaatekaapistani. Tällä kertaa Mesa neuloontui fingering-vahvuisesta langasta yhdistettynä mohairsäikeeseen. Stephen antoi vapaat kädet; ohjetta olisi saanut muokata mielin määrin, mutta minä pysyin kohtuuden rajoissa. Mohair oli oma lisäni ja jätin pois ohjeessa olevat värikkäät raidat. Feidasin, kuten alkuperäinen idea oli, mutta koska käytin muutenkin toisiinsa sointuvia sävyjä, minun liukumani eivät ole niin näyttäviä kuin mitä Stephen varmaankin etukäteen haki tai toivoi. Originaalissa ohjeessa on ihan selvästi samaa henkeä kuin syksyn mysteerihuivissa: feidataan pohja muutamalla sävyllä ja vedetään siihen sitten värikkäitä raitoja päälle. Speckle and pop, niin kuin maestro itse asian ilmaisisi. Noh, specklejä minulta löytyy, mutta popit jäivät aika vähiin.


Käytin projektiin kaappini ihanimpia herkkulankoja sillä ohje vaikutti heti alun alkaen lupaavalta ja koska Stephen, kyllä te tiedätte. Värimaailma lähti rakentumaan Snurresta joskus messuostoksina hankittujen Frida Fuchsin Schnieke Single -vyyhtien ympärille; mekon yläosa ja osin myös helma on rakennettu aika pitkälle niiden varaan. Jossain vaiheessa kokonaisuus alkoi kallistua liian iisin puolelle ja huomasin tarvitsevani jotain rapsakkaa tunnelman kohottamiseksi. Onneksi Jyväskylän neulefestarit sattuivat sopivaan rakoon ja nappasin sieltä ILOn kojusta matkaani hillittömän upean Primrose Yarnsin Adelaiden sävyssä Acid Rain. Että minä rakastan tuota vihreää! Vaikka värien kanssa vekslaaminen ei ole vahvimpia puoliani, osuin mielestäni kerrankin nappiin. Näin jälkeen päin ajateltuna mekkonen olisi saattanut kestää jonkun väriraidankin, mutta nyt sitä on myöhäistä itkeä.


Malli: Enchanted Mesa dress, suunnittelija Stephen West/ Westknits. Ohje löytyy tällä erää vain hänen kirjastaan Westknits Bestknits 2, jota hätäisimmät voivat tilata heti suoraan herran lankakaupasta Amsterdamista. Laajempaan levitykseen ja jälleenmyyjille kirja lähtee tammikuussa. Jos muistan oikein, yksittäiset ohjeet tulevat myyntiin kesällä Ravelryn kautta.
Langat: 561 grammaa ihanuuksia eli Frida Fuchs Schnieke Single sävyissä Vanillaschote ja Sesam, Hedgehod Fibersiltä Skinny Singlesiä sävyissä Concrete, Salty Tales ja Bramble. Lisäksi Primrose Yarnsin Adelaidea sävyissä Acid Rain sekä Coachman´s cape. Ali Baba -sävyä Walk Collection Cozy Merinosta ja vielä joku nöttönen Garnstudion lankaa, jonka sävyn nimeä en edes enää muistanut. Kaikkia lankoja jäi, osaa meni enemmän, osaa vähemmän. Mohairit, jotka kulkivat siis mukana koko ajan, olivat harmaita, ruskeita ja luonnonvalkeita mitä-lie-mohaireja. Minun mohairini ovat yleensa Sandnes Garnia tai Lankamaailmasta ostettuja.
Puikkoset: 3,5 mm ja helman briossissa 3,0 mm.


Onhan tämä Stephenin ohjeeksi yllättävän naisellinen malli, vai mitä? Ei minulla ainakaan ennestään tämmöisiä hulmuhelmoja ole ollut. Aluksi suunnittelin jättäväni kokonaan helmalevennykset pois ja neulovani todella pitkän briossi-resorin paidan jatkoksi, mutta ehkä sittenkin parempi näin. Ja voinhan aina tehdä toisen.


Saa nähdä, millaisia päännousemia Stephenin kirja saa aikaiseksi, jahka se saapuu tänne raukoille rajoille. Huomiseksi luvattiin, mutta koetan hillitä itseäni kovasti, ettei kovin naama venähtäisi, jos se jäisikin tulematta. Instagramissa jaettujen kuvien perusteella vaikuttaa siltä, että tällä tätillä menee neulejono niin sanotusti uusiksi.

17 kommenttia:

 1. Kyllä on niin kivan näkönen mekko, ja tosi mehukas tuo vihreä! Vaan varmaan on eniten sun näköinen noin, että on enimmäkseen harmaata... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan on.:) Ja tulee pidettyä. Niin paljon kuin väreistä pidänkin ja ihailen niitä toisten yllä, itsellä kovin värikkäät vaatteet meinaavat jäädä kaappiin ja pitämättä.

   Poista
 2. Ihana! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulua odotellaan, just pohditaan piparitalon kokoamista. Saadaanko tällekin joululle joulurauniot vai pysyykö talo koossa...:)

   Poista
 3. Hyvät feidit sulla! Ja näyttää erittäin käytettävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan tunikana ajattelin pitää, kuten kuvissakin. Housut alle. Sillä lailla tulee pidettyä.:)

   Poista
 4. Todella hieno mekko! Väritys on kaunis, vihreä on yksi lemppareitani, ja helmakin nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aina tykännyt vihreästä. Jossain vaiheessa se jäi vähän taka-alalle, mutta on näköjään taas nousussa meikäläisen lempivärilistalla.

   Poista
 5. Todella kaunis!Onko mekko kovin lämmin, eli voiko sitä pitää sisätiloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän olen huono vastamaan, sillä minulla palelee aina. Minä pärjään hyvin sisätiloissa paksujen islanninvillapaitojenkin kanssa. Mutta jos pärjäät fingeringvahvuisesta merinosta tehtyjen paitojen kanssa (ihmisillä oli sellaisia päällä heinäkuussa Jyväskylän festareilla, kesällä siis!), niin ei tuo mohair tee siihen juurikaan lisää. Mekko on minulla ihan sisätilavaate, kylmä siinä ulkona tulee eikä sen alle mahdu paljoa lämmikkeitä, koska malli on sen verran istuva.

   Poista
  2. Niin jatkan vielä, että ohje on fingeringvahvuiselle langalle eli sisävaatteelle, mutta ilmeisesti olet lämmintä tekoa ja huolehdit siksi? En usko, että ohut villaneulepaita/mekko on kenellekään liikaa.

   Poista
 6. Minen kestä! Mesa-paita ei oo koskaan jutellut mulle yhtään. On oltu sen kanssa ihan eri planeetoilla. Ja sitten herra lisää siihen hulmuhelman ja justiinsa nyt mun neulenäkökenttään ei mahdu mitään muuta kuin tää mekko. Pakko. Saada. Nyt. Heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielikuvissani sinä olet kovin romantillinen neuloja; kaikki ne ihanat pitsineuleet ja helmet neuleissa. Voin hyvin kuvitella sinut hulmuhelmoihin, ei tee yhtään tiukkaa. Laitat vielä pitsiä hihoihin tai kaarrokkeeseen ja saat neulistin näköisen mekkosen. Tätähän on helppo muokata ja rakentaa mekosta oman näköinen.:) Minä kippuroin muiden Stephenin neuleiden kanssa. Uusi kirja tuli eilen ja se nostatti erinäisiä ajatuksia. Mulla tekisi mieli neuloa toinen Mesa-paita tosi paksusta langasta. Semmoinen, mihin voi upota ja unohtua talveksi, mutta katsotaan nyt, mille aletaan.

   Poista