26.10.2017

Montako pipoa on tarpeeksi?

Kestättekö vielä kolmannen pipon putkeen? Miten on? Jos ette, on syytä vaihtaa kiiruusti kanavaa.


Malli: Brioche Top Knot, suunnittelija Stephen West (Ravelryssä klik). Ohjeessa on kaksi kokoa, tein niistä istuvamman. 
Langat: Hedgehog Fibersin DK sävyssä Salty tales (päällä näkyvä vaaleampi lanka) ja saman firman Sock sävyssä Graphite (tummempi lanka)
Puikkoset ohjeen mukaiset 5,0 mm.


Olen suunnitellut tämän pipomallin neulomista jo kauan, mutta aina on ollut muka jotain muuta kiireellisempää. Surkea tekosyy, sillä tämä on niin sukkela malli, ettei tähän tarvitse paljoa neuleaikaansa kuluttaa. Stephen mainostaa ohjeessaan, että se sopii esim. kaksiväristä patenttineulosta vasta opetteleville hyväksi treenineuleeksi, sillä mitään kovin kummoisia kikkoja pipon kanssa ei tarvita. Ja oikeassa on hän, kyseessä on kerrassaan mainio posotteluneule, jonka kanssa aivot voi jättää hattuhyllylle huilimaan. Sopivaa tavaraa esmes tämmöiselle laiskanpulskealle syyslomalaiselle.


Hatun neulominen aloitetaan normaalisti, kuten pipoissa on tapana, mutta kun tarvittava hatun korkeus on saavutettu, silmukat jaetaan puoliksi ja niistä neulotaan kaksi toisistaan irrallista suikaletta (solmimisnauhaa?), jotka valmiissa päähineessä sidotaan päälelle solmuksi. Pipossa ei siis tarvita päälaen kavennuksia, koska lakiosaa ei ole. Yläkuvassa roikottelen pipoparkaa. Briossikavennukset näkyvät selvästi ja hyvällä tahdolla siitä erottuvat myös "solmimisnauhat", joista pidän kiinni. Alla olevassa kuvassa solmu on solmittu kiinni, eivätkä sieltä hiukset tai päänahka juuri kurkistele. Uskoisin siis pakkasen pysyvän loitolla, mutta se testi on vielä edessä päin.


Jos hiukseni näyttävät kuvissa tavallistakin homssuisemmilta, se johtuu siitä, että ne ovat kokeneet kovia. Olen nimittäin maalannut. Empiiristen tutkimusteni mukaan Tikkurilan Luja istuu aika tiukasti blondatuissa hiuksissa, mikä ei tietenkään ole ihme, sillä ko. maalin ansioiksi lasketaan mm. hyvä hankauksen- ja kosteudensietokyky. Tuoteselosteen mukaan se kestää myös vahvoja kemikaaleja. MOT, ainakaan hiustenpesu, tavalliset hiustenpesu- ja hoitoaineet ja normisuihkutukset eivät saaneet maalia hievahtamaankaan. Onneksi tästäkin pilvestä löytyy hopeareunus: maali on harmaata. Eikä se homesuojakaan varmaan haitaksi ole.

10 kommenttia:

 1. Onpas metka. Ja ihana Ohra alempana! Kelpaa talven tulla. :)

  (Pipopäivityksiä luen oikein mieluusti! Minulla on joka vuosi pipomissio, eikä oikeanmallista myssyä tahdo löytyä vaikka kuinka yritän. Jospa tänä vuonna...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olisi vielä kolme pipoa, mitä tekisi mieli neuloa, mutta koetan hillitä itseäni. Kyse ei ole missään muodossa tarpeesta, vaan sitä vain innostuu joistakin malleista. Ja nyt on paljon kivoja ohjeita tullut!

   Poista
 2. Tuo on kyllä mainio. Vähän niinkö lahjapaketti rusetteineen päässä. Toisaalta se näyttää korvilta. Vekkuli mikä vekkuli.

  VastaaPoista
 3. Pipossa näyttäs olevan niin kuin Shrekin korvat, mainiota :D

  VastaaPoista