14.8.2017

Ranunculus

Tämä tarina alkoi Midsummer Haze -huivista, jota varten erehdyin ostamaan Lankamaailman alesta Onion Mohair&Wool -lankaa. Erehdyin siksi, että onnistuin hämmästyksekseni hankkimaan tavaraa, jota en uskonut olevan olemassakaan: lanka kutitutti, kynsitytti ja raavitutti ihollani, joka yleensä on kestänyt mitä tahansa. Huivi meni purkuun ja langalle piti keksiä sellaista käyttöä, jossa se ei pääsisi juurikaan kosketuksiin ihon kanssa. Siitä se sitten lähti. Ajattelin, että joku löysä paituli, jota pidetään jonkin toisen vaatten päällä, voisi toimia.


Malli: Ranunculus, suunnittelija Midori Hirose (Raverly link)
Lanka: Onion Mohair&Wool, 3 kerää
Puikkoset: 5,0 mm
Päällimmäisin ajatus: No, tulipahan tehtyä.

Onnistuin sitten valitsemaan todella löysän mallin. Ja vielä lyhytkin siitä tuli, vaikka jatkoin ohjeen mittaa jonkin verran. Tämä Ranunculus on juuri sellainen paidan malli, jota en oikeastaan tajua ollenkaan. Nämä lyhyet ja leveät härpäkkeet näyttävät ihanilta Ravelryn ja IG:n kuvissa, mutta livenä tällaisen täti-ihmisen päällä homma heiluu naurettavan ja säälittävän rajamailla. Ilmeisesti tämmöisiä pidetään löysien mekkojen kanssa; näin ainakin niissä somen kuvissa, joita minä olen ihastellut. Minä en juuri mekkoja käytä, löysiä varsinkaan, mutta ajattelin silti antaa Ranunculukselle mahdollisuuden, sillä kerrospukeutumisesta minä pidän ja tämmöinen outo pörrö saattaisi ihan hyvin toimia parin eri mittaisen paidan päällä liehumassa. Onpahan kerrankin jotain uutta ja eksoottista meikäläisenkin vaatekaapissa.


En tehnyt ohjeeseen muita muutoksia kuin vartalon sileään osaan nelisen senttiä lisää mittaa ja samoin helman resorikin on himpun verran ohjeen suositusta pidempi. Näin isolle naiselle jokunen sentti lisää ei olisi haitannut, mutta vaatteen luonne siinä olisi saattanut muuksi muuttua. Tein kaula-aukon silmukat todella löysiksi, koska toivoin kaula-aukon valahtavan niin alas, ettei neule joutuisi kovin helposti kosketuksiin kaulan ihon kanssa, mutta ihan en siinä onnistunut. Kuvissa kaula-aukon reuna näyttää epäsiistiltä ja taidan siistiä sen vielä virkkuukoukun kanssa ennen varsinaista käyttöön ottoa. Hihat olivat sellaisia viipokkaita, että kiersin hihansuut jo virkkaamalla saadakseni hihan muodon pyöreämmäksi.


Ostin lankaa alunperin kaksi kerää. Hain toiset kaksi lisää, eli yksi kerä jäi. Tekisi mieli ihan vimmatusti neuloa siitä viimeisestä kerästä pörröpipo, mutta kutinapuoli epäilyttää. Saas nähdä. Tuo langan siniseen taittava väri vaan on jotenkin niin hieno, että en haluaisi kerän unohtuvan kummalankojen surulliseen joukkoon. Itse asiassa huomaan tässä tuumailevani, että pitäisiköhän tempaista ja ostaa syksyn päälle jotain sinistä (hui) merinoa vaikka paitaa tai huivia varten... Kovin on outoja mielihaluja liikenteessä, huomaan. Nyt pitää olla tarkkana, että joku roti säilyy. Onneksi on jo uutta mustanharmaata puikoilla!

8 kommenttia:

 1. Hyvällehän tuo outo pörrö näyttää:) Mekon päälle minäkin sitä omaani suunnittelin, mutta sellaista mekkoa ei tietenkään vaatekaapista löydy. Siinäköhän syy, ettei se paita näytä valmistuvan millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy nyt selkeesti hommata mekko, niin alkaa tapahtua!;)

   Poista
 2. Voihan kutinamohair. Jotain viehkoa tuossa kuitenkin on vaikka kovasti koitat puhua muuta. Muistuttaa muodoltaan erästä tässä taloudessa näyhtyä oranssia juttua...oiskohan siitä pitänyt tehdä sittenkin vielä leveämpi ja lyhyempi?

  Osta jotain pehmolankaa ja tee siitä pipon alle vuori? Sitten ei otsaa riivi ja kuitenkin on pörröpipo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tuumasin, että ensi kesäksi voisi neulasta toisen tämmöisen jostain kepoisemmasta langasta. Vaikka outo on, niin hulmuefekti on toisaalta ihan jees.

   Poista
 3. Hauska! Ylijäämä kerä vuorelliseksi pipoksi vaikka niin että se vuori näkyy vähän ulos, niin ei varmasti kutita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös briossia.. Että jos tuo kutinalanka päälle ja kutittamaton alle. Mutta saapi nyt nähdä, vuori olisi tietysti takuuvarma ratkaisu.

   Poista
 4. Näin tämän sinun Ranunculuksen Ravelryssa ja vakuutuin heti, että tämä tai muuta tämän tyylistä on neulottava luksusmohairista, jota juuri tilasin. Nyt kuitenkin kiinnostaa, että onko tullut käytettyä tätä liuhuketta (joka näyttää päälläsi todella hyvältä!)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vain ja anteeksi, etten ole aiemmin vastannut. Täällä blogissa on nykyään sen verran hiljaista, ettei aina itsekään muista olla skarppina ja tarkistaa kommentointia. Mutta juu, paituli on huippu. Olin kovasti epäileväinen leveyden ja pituuden suhteen, koska kovin telttamainen vaatekappalehan tämä on. Olen pitänyt. Luksusmohair kuulostaa hyvälle valinnalle, sillä tämä oma Onion-lankani ei ole iholla niitä miellyttävämpiä ja se on jonkin verran rajoittanut pitokertoja. Pitää hiukan miettiä, mitä neuleen alle. Jonkin verran minulla oli myös toteuttelua leveyden kanssa, mutta nyt olen huomannut, että olen hankkinut jälkeenpäin jopa ostavaatteenakin saman tyylisiä paitoja kesäksi. Rohkaisen kokeilemaan. Jos leveys epäilyttää, mallista kyllä kestää ottaa silmukoita pienemmäksi ilman, että idea helposti karkaa.

   Poista