26.7.2017

Erittäin harmaata

Oi, tätä suven pitoa. Päätä on nollattu ihan urakalla, jopa täällä blogin puolella, ja hiljaista on piisannut. Lienee viisainta ilmoittautua; minut voi edelleen laskea neulojien heimoon. Ja vaikka se niin kamalalta kuulostaakin, niin hiukan on jo pitänyt miettiä syksyä. Siitäkin huolimatta, että mittari näyttää tänään plus 25 astetta. Vihdoinkin.


Aloitin kuvissa näkyvän keskeneräisen Knit ´n´ Slide -huivin matkalla Jyväskylän neulefestareille bussissa. Tämä oli siis ns. matkaneuleeni. Koska toinen nimeni on Aku Ankka, huomasin jo vartin päästä startista, että otin vääränväriset langat mukaan. Ei tullut kauheasti neulottua ja sekin vähä meni purkuun. En voi kehua, että huivin nykyisetkään värisävyt aiheuttaisivat minussa suurempia värinöitä, mutta aion neuloa sen loppuun jetsulleen tämmöisenä, koska tarve. Haluan ankeuttajasävyjä, kummallista ruskeaa ja mustaa, jota vaatekaappiini kuuluu aika tavalla. Koko ajan on valtava himo pohtia huiviin keltaista, vaaleanpunaista tai jotain yksisarvissateenkaariponilankaa reunusta varten, mutta aion vetää tyynesti harmaanmustalla. Vaikka hampaat irvessä. Tylsällä ihmisellä voi olla tylsiä päiviä varten tylsähkö tai ainakin sellaiseksi aiottu huivi.


Mielen päällä polttelee myös Jyväskylän festareille julkaistu kesäinen, Joji Locatellin suunnittelema Midsummer Haze, jonka ajattelin kyllä neuloa mohairista. Harmaasta mohairista. Onionin langat ovat minulle aivan uusi tuttavuus ja on mielenkiintoista nähdä, miten tuo sarjan mohair käyttäytyy. Lankamaailmassa asioidessa iski jonkinlainen Sulo Vilén -kohtaus, sillä alesta löytyi sopivaa lankaa myös Leila Raaben Deschain -paituliin. Ensimmäinen erähän Deschainin ja minun välillä päättyi katkeraan tappioon ja paita meni purkuun, mutta nyt on villaa kehissä ja jopa sen verran, että aivan napamittaan ei tarvitse tyytyä. Sanomattakin lienee selvää, että sekin lanka on iloista tummanharmaata.


Nyt äkkiä ulos neulomaan, ennen kuin helle loppuu! Hopi hopi.

4 kommenttia:

 1. Eihän se nyt ole kamalaa syksyä miettiä, joululahjojahan sitä pitäs jo ruveta miettimään, alle 5 kk aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jösses, sinähän sen sanoit! Ajattelin, että olen syksyn kanssa ihan etuajassa ja parempi olla näin hitaana neulojana, mutta tuleehan se joulukin. En muistanut koko joulua!

   Poista
 2. Joa kuitenkin oikein tarkkaan katsoo tuota harmaata viritelmääsi, niin siellä seassahan on vaikka mitä värejä! Ja siksi toisekseen susta nyt saa tylsää tekemälläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä mun mustapohjaisissa langoissa oli värikkäitä roiskeita, niitä speclejä, yllättävänkin paljon. Lopputuloksena vaikuttaa, ettei mulle tulekaan harmaata, vaan enempikin siniseen (!) kallistuva huivi. Niin että ei mennyt tämä syksyn harmaa aloitus oikein putkeen.

   Poista