26.5.2017

Korvikepaita

Emäntä edestä.


Emäntä sivusta.


Ja emäntä takaa. Kyllästyttekö te koskaan omiin neulekuviinne? Minulla taitaa alkaa olla mitta täysi.


Malli: Flex, suunnittelija Heidi Kirrmaier (klik)
Lanka: Kestrel, Quince & co, pikkasen vajaat 7 vyyhtiä.
Puikkoset ohjeen mukaan.

Mitä tästä nyt sanoa? Tilasin Flexissä käytetyt langat Kerästä ihan toiseen malliin. Tämä Flex -parka on siis korvike, päässyt puikoille paremman puutteessa, kun se varsinainen innon kohde lopahti. Vaikka kivahan tämäkin on. Mutta Flexistä puuttuvat kaikki mahdolliset ulkoiset wow-elementit, jos ei nyt sitten lasketa pellavaista lankaa sellaiseksi - se on kerrassaan ihanaa. Se on harmi, sillä malli on hauskaa neulottavaa ja sen rakenne on peräti mielikuvituksellinen. Ensin neulotaan pätkät taka- ja etukappaleita tasona erikseen, minä jälkeen kappaleet yhdistetään, ja ruvetaan rakentamaan vartalon keskikohtaa ja kaula-aukkoa. Valmiina Flex on suorakaide, jonka viimeiset silmukat ovat kaula-aukon etukappaleella näkyvässä ristikkossa (leikkauspisteessä), jossa kyljistä ylös nousevat kavennuspalkit kohtaavat kaula-aukon. Sivut joutuu siis ompelemaan yhteen.

Valmis paita ei herätä minussa suuren suuria intohimoja. Tämä on juuri sellainen neule, joita katselen Ravelryssä ja ajattelen, että pitäisi neuloa ja että tuollaiselle olisi tarvetta, mutta sitten tartun kuitenkin johonkin aivan muuhun ja ne tarpeellisemmat jäävät neulomatta. Tiedä sitten, onko Stephen West pilannut yksiviivaisen, minimalistisen vaatemakuni. Ihan selvästi tarvitsen jonkinlaista wow´ta neuleisiini nykyään. Vanha, kunnon, mustanharmaa peruspaita vaikuttaa vähän, noh, tylsältä. Siitäkin huolimatta, että siitä tulee todennäköisesti kesän eniten pidetty paita - jos vain ilmat sallivat.


Paita valmistui jo jokunen ilta sitten, minkä jälkeen olen istunut kädet tyhjinä ja miettinyt, mille alkaisi. Wow´ta puuttuu, tarpeita ei kauheasti ole ja olen lisäksi hukannut kesken olevan briossihuivini, jota olisin voinut tässä kummallisessa mielentilassa jatkaa. Ajatella, että ihminen hukkaa melkein valmiin briossihuivin. Lankaa olen toki hankkinut lisää siltä varalta, että jokin ottaisi tulta. Tietysti.

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen rakenne ja mitä parhain väri! Mutta samoja fiiliksiä täälläkin, neuleet jumittaa, kun se jokin puuttuu eikä blogikaan päivity, koska ne kuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on kahdeksan vuotta ladannut näitä emäntä-kuvia blogiin, niin ehkäpä se on ihan aiheellistakin hiukan jo miettiä päivitystä. En vain tajua, miten tämän genren kuvia voisi muutoin asetella. Neulekuvissa kun yleensä olisi suotavaa nähdä, miten neule asettuu päällä. Niin että tiedä sitten.. Todennäköisesti emäntää luvassa myös jatkossa. :D

   Poista
 2. Onpa kyllä kiva, mielenkiintoinen malli ja hyvin asiallisesti kuvattu! Hahaa, täälläkin on pohdittu tuota neulekuvausta. Eipä oikein henkarikuvista käy ilmi neuleen istuvuus joten poseerattava on. Välillä se voi olla hauskaakin, mutta joskus ei irtoo kuin pönötystä.

  Toivottelen sinne runsain mitoin wowta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos wow´sta. Rupesin neulomaan oikein ärjypinkkiä, josko se tästä lähtisi. :)

   Poista
 3. Ovelan näköinen paita! Ekasta kuvasta tosin tuli mieleen, että emäntä on pukenut sen takaperin päälle... Ehkä se onkin just tän mallin wow? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän sen kekkasit! Tuli heti paidasta jännittävämpi. Vaikka toisaalta, se ei ehkä ole ihan se ensivaikutelma, johon pyrin.:D

   Poista
 4. Munsta se on hieno. Mutta tavallaan ymmärrän, mitä tarkoitat. Mäkin oon usein katsonut tuota, ja sitten sivuuttanut. Tosin olen sivuuttanut sen lähinnä Kestrelin puutteen takia.

  Tosin just nyt, kun vaatekaappini on aika täynnä kaikenlaisia jänskiä neuleita, ja haluaisin vaan jotain tosi perus, vähän kaduttaa, etten ole käyttänyt aikaani tekemällä kaikenlaista perusjuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liina. Tuolla ohjeella saisi aika kivan pitkähihaisenkin peruspaidan, jos siis innostuisi neulomaan. Vaikka villaisenakin. Voisihan siihen sotkea jotain mohairia, jotta siihen saisi vähän muutakin jännää kuin tuo etumus.:) Pitäisi oikeastaan järjestää jonkinlainen perusneuleiden kunnian palautus, mutta onkohan tästä enää paluuta? Täällä on nytkin pinkkiä mohairia puikoilla, herran jestas.

   Poista