5.5.2017

Hiton fude

Olen niin lopen kyllästynyt juuri valmistuneeseen neuleeseeni, ettei mitään rajaa. Piti oikein tarkistaa muistiinpanoista, että montako vuosikymmentä tätä poloista takkia tulikaan neulottua ja ihan hämmästyin: eihän se kestänyt kuin yhden vuoden ja viisi kuukautta! Voisin vannoa, että kauemmin se otti. Ja nyt kun se on valmis, olen tietysti äärettömän tyytyväinen sinnikkyyteeni, mutta toisaalta en oikeastaan jaksaisi sanoa neuleesta enään yhtään mitään. Mutta yritän tietysti.


Malli: Hitofude Cardigan, suunnittelija Hiroko Fukatsu (klik).
Lanka: (Vi)laines Ecologistes fing (100% organic merino), pikkasen vaille 3 vyyhtiä (metreissä menekki noin 1200)
Puikkoset: 4,0 mm


Ravelrystä löytyy reilusti yli 6000 aloitettua projektia tälle mallille. Monet ovat neuloneet näitä useampia; esimerkiksi eräs keskeneräistä Hitofudeani IG:ssa kommentoinut naisihminen mainitsi tehneensä peräti kahdaksan takkia eikä hän puhunut mitään lopettamisesta. Ymmärrän toki mallin suosion - kaunishan se on, mutta auta armias, että se on tylsä. Minulta loppui usko, toivo ja rakkaus takin kanssa moneen kertaan. Oma takkini onkin neulottu kutakuinkin kahdessa erässä; ensin yläosa hihoineen ja sitten vuoden paussin jälkeen helmaosa. Piti kerätä voimia ja motia välissä.


Hitofude on maksullinen ohje, mutta takin pitsikuvio löytyy suunnittelijan japaninkielisestä blogista Please Don`t Eat the Daisies. Minun takkini levennykset ja pidennykset helmaosassa on tehty blogin kaavion mukaisesti. Viimeisessä mallikerrassa taisi olla 22 silmukkaa.

Nyt kun pääsin tästä piinasta, voisin vaikka aloittaa jotain uutta. Ajankohtaista olisi käynnistää esimerkiksi jokakeväinen aprikointi siitä, tajuanko ollenkaan ns. kesäneuleita ja jos tajuan, niin kannattaisiko semmoinen peräti neuloa. Säätila tosin puhuu sen puolesta, että kannattaisi vetää Könösen Metsä kukkii -villapaita valmiiksi. Sillä saattaisi jopa tareta.


Niin ja kissa on tietysti meidän Lysti, joka saapui pahaa aavistamattomana keskelle kuvauksia. Raukka pieni. Luuli, että on jotain jännää tekeillä.

11 kommenttia:

 1. Neulonta tylsyydestä huolimatta se on kyllä valtavan kaunis ja tuo väri on aivan ihana! Tässähän alkaa miettiä, että pitäiskö tuollainen neuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla homma hoituisi varmasti sutjakammin, olet todennäköisesti minua huomattavasti parempihermoisempi ihminen. Malli on helppo eikä siinä ole tosiaankaan mitään kommervenkkejä; eli tolkusti toimeent tarttuvalla neulojalla siinä ei mene vuotta ja viittä kuukautta. Ainoa, mitä tuon kanssa pitää miettiä on pituus/leveys. Tekeekö sen ihan originaalin mallin lyhykäisen, vai jatkaako mittaa ja leventääkö pitsikuviota, kuten minä tein. Minulla oli lankaa kolme vyyhtiä, päätin neuloa sen kaikki pois kuleksimasta ja näinollen mittaa on enemmän kuin originaalissa.

   Poista
 2. Hieno takki,ja minusta sinun takkisi on parempi kuin originaali malli, joka näyttää vähän kittanalta pituutensa suhteen. Siis jos noista kuvista voi nyt jotakin päätellä: Lystillä on ollut lystiä ruokakipolla, näyttää järkälemäiseltä kissalta, eikä miltään "raukka pieneltä".

  Äläpä huoli,vappuna minun puserontekeleeni täytti 2 vuotta. Ei vaan ole hyvittanut kutoa ja töissä uusi projekti...11 kertaa aloitusta ja 5 kertaa helman päättely, vain hihat puuttuvat.

  Minäkin hommasin kirjoneulepuseroon langat, aloitan kunhan saan ne hihat tehtyä toukokuun aikana.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 11 kertaa aloitusta! Sitä minä nimittäisin suomalaiseksi sisuksi! Taitaa tuo Lystin asento olla jotenkin vatsaa korostava, oikeasti kissassa ei ole muuta tuhtia kuin karvan määrä. Toki kaveri on kasvanut kokoa nyt reilun puoli vuotta, kun saimme sen vihdoin terveeksi. Kissahan oli täysin villi meille tullessaan, kovin pieni ja tautinen tapaus. Ehkä se siksi on mulle vieläkin se "raukka pieni".:D

   Poista
 3. Oh noes! Mulla on ollut tää jonossa ja jotain lankaakin siihen vähän ikään kuin korvamerkattuna, mutta jos se on kauhean tylsä neule, niin noinkohan valmistuisi, jos menisin aloittamaan? Sievä on kyllä. Tuo väri on mieletön. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kyllä heti sanoa, että sinua ja minua ei voi neulojana verrata ollenkaan. Sinulta syntyy sellaisia luomuksia (esim. se hunajakennopeite, OMG), että tylsyys ei pärjää sulle alkuunkaan. Joten sanoisin, että sulla ei Hitofuden kanssa kauaa nenä tuhisisi. Televisioneuletasoahan tämä on, että aivojumppaa et tästä saa, mutta eihän sellaista aina tarvitsekaan.

   Poista
  2. Mulla on kyllä monesti suorastaan pulaa tv-neuleista, kun tuppaa puikoilla olevan vaan semmoisia masokistia viihdyttäviä ja kiihdyttäviä tekeleitä. :D

   Poista
 4. Keväästä lumoutunut Bertta lähettelee Lystille terveisiä! Komia kissaherra olet, mau! Kerro myös ihmispalvelijallesi että silla on vihreäksi tosi hienon värinen vaateparsi. Oikein soma. Auringonpaisteesta huolimatta kannustetaan paksumpien loimien tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lysti kiittää! Minä poloinen aloitin pellavahärpäkettä hellekelejä ajatellen, mutta sen jälkeen lienee syytä palata kiltisti villan ääreen. Lupasivat huomiseksi lunta, öh.

   Poista
 5. 10-20 kerrosta Metsä kukkii -neuletta. Sitten kesäneuleiden selailua. Sen jälkeen taas 10-20 kerrosta Metsä kukkii -neuletta. Sitten pääset jo kesäneuleen lankojen valintaan. Neulo tässä välissä taas 10-20 kerrosta Metsä kukkii -neuletta. Päätä malli. Tilaa langat. Apuvaa. Odotellessa neulot Metsä kukkii -neuleen jo hyvälle tolalle. Kesäneuleen saat aloittaa heti, kun langat saapuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyttömän hyvä pläni, mutta peijakas, kun ehdin jo tilata ja neuloakin yhden. Purkuunhan se meni... Joten ehkä mä nyt vaihdan tähän sun systeemiin.

   Poista