5.3.2017

Edelleen metsässä

Väittävät helmikuuta lyhyeksi ja tottahan tuo näyttää olevan. Se meni jo. Minä sen sijaan olen edelleen Taito -lehden Metsä kukkii - neulepaidassa. Siinä samassa, josta kirjoitin edellisessä postauksessani.


Olen saanut vartalo-osuuden neulottua sekä yhden kokonaisen hihan. Toinen hiha on hyvällä alulla. Näen sieluni silmin paitani kaarrokeneuleena, mutta minulla ei ole haisuakaan siitä, miten aion homman toteuttaa kaavioiden osalta. Vielä. Kuvittelen, että asia kyllä kirkastuu, kunhan saan hihat ja vartalo-osan yhdistettyä samalle puikolle ja pääsen makustelemaan tilannetta käytännössä. Kuvioiden järjestys on tosin jo tähän mennessäkin osin erilainen kuin ohjeessa. Uskon, että minun on helpompi muokata pienet kuviot yläosan kavennusten lomaan, siksi olen pyrkinyt neulomaan kaikki suuremmat Könösen kuviot jo ennen kainaloa. Iso kukkakuvio katkeaa kainalokorkeudelle; varsiosat pilkistävät kuvista rullautuvan yläreunan lomasta, itse kukat neulon vasta, kun saan hihat ja vartalon yhdistettyä.


Tällä hetkellä paita-asia sisältää kaksi akuuttia murhetta. Ensimmäinen liittyy helmikuun kiireisiin ja peräti kahden-kolmen (!) viikon ajanjaksoon, jolloin en neulonut käytännössä mitään. En meinaa millään muistaa, mitä muutoksia tein ohjeeseen ennen taukoa ja mitä minun pitäisi tehdä nyt. Muistilappukin osasi mennä parahiksi hukkaan. Toiseksi langat meinaavat huveta ja joudun neulomaan toista hihaa osin eri langoilla kuin ensimmäistä. Toki tiedostin pulman jo etukäteen ja yritin jopa kahden hihan neulomista yhtäaikaa, mutta siitä ei tullut mitään yhtäaikaa käytössä olleiden lankakerien suuren määrän takia. Symmetriaa ei siis ole luvassa. Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä projektista loppupeleissä tulee ja miten se päälle asettuu. Kovin leveä paita tästä ei tule. Pituuteen vaikuttanee varmaan jonkin verran se, miten saan paidan yläosan rakennettua, mutta sinne napapaidan ja mekkomitan väliin tähdätään.


Ensi viikko on meillä lomaviikko. Katsotaanpa, miten pitkälle se kantaa tämän paidan kanssa.

12 kommenttia:

 1. Tuo metsään meno näyttää kyllä mainolle. Kaarrokkeeseen ei ole sen kummempaa neuvoa kuin, että sovita usein. Ja niitten isompien kukkasten väliin saa hyvin kätkettyä kavennuksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tuumin. Ja sitten oli jotain sienen näköisiä pieniä kuvioita, niitä voisi kuvitella kaarrokkeeseen. Ja jos ei onnistu, niin sellainen raita, johon tulee eri väreillä pisteitä parin kierroksen välein... Eiköhän siitä yksi kaarroke synny? Ja kiitos sovitusvinkistä. Saattaisin hyvinkin posotella maaliin asti ilman, että tulisi juuri mieleenkään. Minusta tulee vanhemmiten näköjään huolimaton.:)

   Poista
 2. Todella kaunis värimaailma paitaasi tulossa. Useampaa seuranneena tämä alkaa jo minuakin sytyyttämään neulomaan tuon. Innolla odottelen lopputulemaa, tsemppiä kaarrokkeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Ei muuta kuin mukaan kalistelemaan, mukavaa neulottavaa tämä.

   Poista
 3. Kauniit, kuulakkaat värit! Itse olen myös metsässä, edelleen. Kaikki osat ovat nyt valmiina, mutta välillä täytyi käydä perhosjahdissa...:) Oma metsäni on alkuperäisissä väreissä. Tervetuloa tutustumaan!

  VastaaPoista
 4. Ei muuta kuin tsemppiä kaarrokevääntöön. Kuulostaa ihan mun tapaiselta masokistineulonnalta. Sulla on kyllä tosi mainiot värit tässä. Yhtä aikaa jotenkin tosi retro ja tosi moderni versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan. Paljoahan tässä ei olisi enää suoranaista neulottavaa, mutta enköhän minä joitakuita probleemeja saa siellä kaarrokkeessa aikaiseksi. Pitää laskea hiukan matematiikkaa ennen kavennuksiin lähtöä.

   Poista
 5. Vau, hyvältä näyttää! Hyvin edistyt. Sinnikkyys palkitaan. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just täällä uumoilin, mitä neuloisi, mutta kun luin tämän sinun hyväntuulisen tsemppiviestisi, niin tartunpa metsä kukkii -paitaan. Kiitos!

   Poista
  2. Ihana kuulla. Kiva saada hyvää palautetta kommentoinnista:D

   Poista
  3. Nyt ovat hihat paria kierrosta vaille valmiit ja pääsen tänään taistelemaan kaarrokkeen kanssa. Jännää!

   Poista