6.11.2016

Jaksaa, jaksaa

Kun kaikki muut näyttävät saaneen Stephen Westin tämän syksyisen mysteerihuivin jo valmiiksi, minulla on vielä jokunen tuhat silmukkaa tikuttelematta. Huokaus, että ne ovat pitkiä kierroksia. Koska asia on kuitenkin hot ja hip just nyt, lienee minunkin syytä vilautella keskeneräistä omaa tekelettäni, ennen kuin kaikkien mielenkiinto on jo ihan toisaalla. Valmista ja in action -kuvia tullenee vasta ensi viikonlopuksi. Ja saattepahan samalla todistetta myös siitä, ettei täällä suinkaan mitään tekemättä lorvailla. Alla näkyvä kasa on nimittäin se, mitä olen touhunnut lokakuussa.


Oli muuten outo tämä tämänvuotinen mysteeri, jos minulta kysytään. Ei riittänyt se normaali iik-mulla-on-ihan-huonosti-yhteensopivat-sävyt -lankapaniikki, vaan piti vielä venkoilla itse mallinkin kanssa. Homman juju on/oli kait se, miten neljällä eri sävyllä erilaisia pintoja tekemällä saadaan elävän näköistä lopputulemaa, mutta ei se ainakaan minun kohdallani poistanut sitä, etteikö huivia ole ollut tavattoman tylsä neuloa. Ei, vaikka minulla lankoja on käytössä viisi erilaista. Hohhoijaa, minkälaista tervanjuontia tämän kanssa on hetkittäin piisannut. Tunnustan, että mietin homman keskeyttämistä useammin kuin kerran, mutta valmiita huiveja nähtyäni päätin painaa sinnikkäästi loppuun asti. Valmiit, somessa näkemäni huivit, ovat nimittäin upeita - ja isoja.


Tästä minun huivistani on tulossa se suurin koko ja siitä on enää viimeinen palkki tekemättä. Yhdellä kerroksella on vajaat 600 silmukaa ja jep, otin oikein ajan, että sen edestakaisin neulomiseen menee minulta hituraiselta miltei 40 minuuttia aikaa. Että voi vaikka laittaa munakellon soimaan, milloin pitäisi olla valmista. Ja voi, että sitten on ihanaa aloittaa jotain ihan muuta. 

6 kommenttia:

 1. Ihan tuon mysteerimytyn perusteella väitän, että kyllä kannatti ryystää tervaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiit huivit näyttävät silmiini niin komeilta, että jospa se tämäkin vielä tästä. Eli ryystetään vielä se viimeinen palkkiraita ja sitten pitää kyllä saada puikoille jotain aivan ihanaa kaiken tämän junnaamisen vastapainoksi.

   Poista
 2. Hirvittävän kauniin värinen kasa =D ja kasan koosta päätellen jo melko pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi paljon, mutta taitaa yö ehtiä, ennen kuin pääsen päättelemään tämän huivin. Joku päivä vielä menee, arkisin en oikein ehdi puikkoihin.

   Poista
 3. Mulla on menossa i-cord päättelyvaihe ja se(kin) on melko tuskainen tehdä. Olin kyllä vähän pettynyt tähän ohjeeseen vaikka valmit huivit ovatkin enimmäkseen todella hienoja ja omastanikin sellainen varmasti joku päivä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, olet jo miltei maalissa! Pahimpina tuskan hetkinä roikuin hetken lukemassa kv-ketjuja ja totesin, ettemme ole piinamme kanssa yksin. Tylsää tuntuu olleen muillakin. Mutta todennäköisesti valmis huivi pyyhkii pois puisevammat muistot.;) Sitä vaan olen miettinyt, että neulottuani semmoiset rapiat kymmenen Stephen Westin ohjetta, olisin ennen tätä mallia väittänyt suorilta, että Westknitsin mallit ovat kaikki NIIIN mielenkiintoisia neulottavia. Poikkeus vahvistaa säännön?:D

   Poista