11.9.2016

Pipo nro 2

Kop, kop! Onko siellä ketään? Täällä olisi taas uusi pipo.


Malli: Keaton Slouch Beanie, suunnitteljana dover & madden. Löytyy Ravelrystä täältä.
Langat: Mitä sattuu pussin pohjilta löytymään, vasta tehdyn Penguonon jämiä. Valkoinen on jotain Sublimen Baby Merinoa.
Puikkoset 3,0 mm.

Fiilikset ovat kaksijakoiset. Pipo on nätti, oikeastaan nätimpi kuin mitä uskalsin toivoa. Olin väreistä melko lailla loppuun asti epävarma, sillä yritin tosissani selvitä ilman luottovärejäni harmaata ja sitä viime postauksessakin voivoteltua jokapaikankeltaista. Hyviä ja rakkaita värejä minulle, kyllä, mutta on niitä muitakin, onhan? Kaiken säätämisen jälkeen tuntui mukavalta lukea teidän kommenttejanne Instagramissa, jonne nakkasin ensimmäisen pipokuvan eilisiltana. Monet tykkäsivät erityisesti pipon väreistä! Ehkä minulla on siis toivoa? 

Ne epäilevät fiilikset liittyvät aika pitkälti Sublimen lankaan. Sen tuntu on ikävän puuvillamainen ja olen hieman huolissani siitä, miten pipo pysyy esimerkiksi tuon reunan resorin osalta kuosissaan. Lisäksi pipo olisi tarvinnut pari-kolme kierrosta lisää korkeutta, toisaalta tupsupipossa liika korkeuskin voi olla haitaksi. 


Pipon kokoasia meni kohdallani hiukan säätämiseksi Sublimen takia. Loin silmukat keskimmäisen koon mukaan (140 s), mutta lisäsin resorin päätyttyä silmukoita toiseksi suurimpaan kokoon (152 s). Jännä lanka, kun toisaalta pitää pelätä resorin venähtämistä (venyessään lanka ei tunnu palautuvan) ja toisaalta kaikki jousto ja venyvyys loppui kuin seinään heti resoriosuuden päätyttyä ja varsinaiseen mallineuleeseen siirryttäessä. En uskaltanut edes kostuttaa pipoa kunnolla. Lopputulos on kuitenkin hyvä ja nyt toivotaan, että olen pelkojeni kanssa väärässä. Resorin jälkeen pipo etenee muuten ihan pelkillä chevron-raidoilla, joten hurjimmat siellä päässä selvinnevät tästä mallista ilman ohjettakin.

Pelkään pahoin, että pipotehtailu jatkuu. Tupsupipot menevät huonosti pyöräilykypärän alle, joten seuraavaksi tupsuttomien kimppuun. Ja kaulureita! Vekarat tarvitsevat myös uudet kaulurit!

12 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Itselleni vihreän ystävänä ei tullut mieleenkään, että harmaata väriä kaivattaisi - värit ovat ihanat! Jostain syystä en ole tajunnut käyttää tuota siksak-kuviota pipossa, vaikka puseroa-hametta on sentapaisella tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä. Kaikenlaiset piparireunakuviot ovat olleet pitkään suosiossa ja minäkin tehnyt niitä kirjoneuleella, mutta onnistuu näinkin.:)

   Poista
 2. Vitsi että on ihan erityisen hieno pipo. Haluaisin tehdä heti samanlaisen, mutta ongelmana on tietty, saako värejä noin kivasti kohdalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saat varmasti värit kohdilleen. Voin luvata. JOS mulla onnistuu, niin ihan varmasti sulla menee vielä paremmin. Tästä ei ole mitään epäselvyyttä. :)

   Poista
 3. Voi miten hieno pipo ja mitkä värit!
  Edellinen pipokin oli ihana.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuommoisesta hennosta korallista on tulossa mulle uusi keltainen. Tungen sitä joka paikkaan.:)

   Poista
 4. Tosi hieno pipo, värit upeat ja toisiinsa sointuvat.

  t. Manta

  VastaaPoista
 5. Oon antanut sulle palkinnon/tunnustuksen blogissani: http://madebyemilia.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilia! Koetan jossain rakosessa ehtiä haasteen kimppuun.

   Poista
 6. Tämäkin pipo on tosi nätti ja raikas! Värit vievät heti mielen lumeen ja pakkasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakkasta onkin luvassa jo ensi viikolle, hrr.

   Poista