1.9.2016

Penguono!

Neuloja ja neulojan uusi takki. Edestä ja takaa. Viistosti.


Yllä olevissa kuvissa neule on puettu niin päin, kuin takit nyt yleensä puetaan. Mutta jostain syystä tämä malli näyttää viihtyvän neulojiensa päällä ylösalaisin, kuten kuvassa heti alla. Miten kätevää. Oikeastaan tästä mallista ei puutu kuin taskut, sitten se olisi täydellinen. Harmittaa vietävästi, etten tajunnut viritellä sellaisia mukaan johonkin kohtaan. Mutta ei valiteta, täydellisyys on tylsää.


Malli: Penguono, suunnittelija Stephen West
Langat: Olen käyttänyt kaikkea, mitä löytyy. Eniten mohairia, sitä on joka paikassa. Dropsin alpakkaa ja Nepalia on mennyt kohtuullisesti, vyötteettömiä lankanöttösiä samoin. Mukana on jämiä Louhittaren luolalta, Madelinetoshilta ja Hedgehog fibersilta. Viimeksi mainitulta kovimmassa kulutuksessa on ollut takkia varten hankittu vyyhti Film Noir -sävyä. Lanka-asioista lisää edellisessä postauksessa.
Puikkoset 5,0 mm


En ole muuttanut Stephenin ohjeesta mitään. Tutkin etukäteen jo valmistuneita malleja aika huolella ja suunnittelin aluksi kaventavani takista liian leveyden pois. Onneksi jossain vaiheessa tajusin, että Penguonon kuuluu olla valtava, löysä, laatikkomainen kääriytymiskauhtana. Valmiina takki on hillittömän leveä ja oikein päin pidettynä ehkä hitusen liian lyhyt. Ollaan siis pahasti pois omalta mukavuusalueelta, mitä pukeutumiseen tulee. Siitä huolimatta takki tuntui heti omalta. Penguono on varmaankin vaatekaappini kummallisin vaate, mutta näköjään sellaiseenkin voi rakastua.


Kalenteri vaihtui syyskuuksi ja sehän tarkoittaa sitä, että pitää hetkiseksi siirtyä hyötyneulonnan pariin. Ettei muksut palellu. Veikkaisin, ettei itselläni ole ihan heti sitä pulmaa. On meinaan aika hottis tämä takki.

32 kommenttia:

 1. No onhan se kyllä aika hauska, semmoinen urbaanin maijapoppasen syystakki :-) Hienot kuvatkin, oliko lapsi taas asialla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi oli asialla. Iltavalo oli jo aika vähissä ja oltaisiin kaivattu varmaan jokunen kikkakakkonen säätöihin, mutta kun ei kumpikaan oikein osata. Tällä mennään. Tosi mukava, että lapsi on innostunut. :)

   Poista
 2. voi että miten hieno, ja miten upeat värit! wow.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain polteltua kiitettävän määrän musta- harmaa- valkoinen -varastolankojani. Hyvä lankasyöppö tämä malli!

   Poista
 3. Siitä tuli mahtava! Näyttää melkoiselta panssarilta, on varmaan takilla painoakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, painaa. Pitäisi melkein punnita. Selkäpuoli varsinkin on tiukkaa tavaraa, muualla meulos on laiskempaa ja notkeampaa.

   Poista
 4. Tää on niin hieno! Inspiroidun myös sun Penguonosta ja jatkan omani suunnittelua ja lankojen haalimista sitä varten. Löysin poistokorista glitter-mohairlankaa, jotenkin mun Penguono tarttee enemmän kimallusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilella oli kesän kurssilla kimaltavaa blingblingmohairia ja se oli käsittämättömän hyvän näköistä, kun Soile upotteli sitä muihin lankoihin. Että se glitterimohair saattaa olla kova sana!

   Poista
 5. Onpa soma vilukissan takki! Tuommoseen sais varmaan hyvin upotettua langanloput. Hienot on kuvatkin, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi kyllä! Ja jännää on se, että mulla himottaa tämän jälkeen jämälangat edelleen.. Joten suosittelen lämpimästi. Tulee kiva takki ja bomukset päälle!:D

   Poista
 6. Tässä on kyllä yhdistelty upeasti erilaisia lankoja! Sopivasti kaikkea eikä ollenkaan liian levoton:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan tuo neutraali pohja (eli enimmäkseen valkoista tai harmaata), mikä pitää kokonaisuuden iisinä. Olin aika maltillinen myös värien kanssa, siellä on pääkontrastisävyt pinkkiä/korallia sekä keltaista/limeä. Kyse ei valitettavasti taida kuitenkaan olla ns. hyvästä värisilmästä, vaan pelkään enemmänkin tylsän luonteeni ja jonkin asteen värikammoni suosiollista yhteisvaikutusta tässä asiassa. Jotain hyötyö niistäkin.;)

   Poista
 7. Se on niin hieno! Ja näyttää siltä että sitä on ollut hauska neuloa. Nyt olen nähnyt niin hienoja toteutuksia, että tämänkin mallin tekeminen itselle alkaa tuntua hyvältä idealta. Vaikka aiemmin ajattelin, että onneksi on sentään joku Stephenin malli, jota ei ole pakko neuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä malleja, joita ei tarvitse neuloa, on pelottavan vähän. Just eilen plarasin miehen ohjeita netissä miettiessäni kauluri- ja pipo-osaston malleja syksyn jonoon ja mietin samaa: pelottavan paljon houkuttavia ohjeita riittää. Pitäisi varmaan jollekkin neulontalomalle jäädä...;)

   Poista
 8. Upea idea ottaa kuvat tuota grafiittia vasten tämän takin kanssa- ihan nappiin! Takkikin on todella hieno ja värisävyiltään just mun mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rehellisesti kuitenkin tunnustan, että mistään neronleimauksesta ei ollut kyse. Ilta oli pitkällä, kuvaaja väsynyt ja aurinko laskemassa; menimme lähimpään mahdolliseen kuvauspaukkaan ja otimme kuvat juuri siinä pisteessä, mihin aurinko vielä nippanappa paistoi. Näköjään joskus on tuuriakin mukana!

   Poista
 9. On se hieno! Voi kuvitella, kuinka hauska neulomiskokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli viime metreille saakka. Sitten alkoi takin paino jo nostaa hikeä neulojan otsalle. :)

   Poista
 10. Olen kyllä vähän kade, jos totta puhutaan. Mäkin haluan tommoisen! Tosi hieno ja teidän Miss Linssillä on hyvä tatsi.
  Tuossa mallissa on hankalinta koon muokkaaminen. jos tekee takakappaleen pidempänä, niin "nurin" päin pitäessä takki on vieläkin leveämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä päätin yrittää ajatella, että se perspuolen lyhykäisyys ei haittaa - minua, eihän se mulle näy. Pitäis vissiin vielä panostaa hyvännäköisiin housuihin, vaikka en tiedä pelaistaisiko edes pakaroita nuoleva leikkaus enää tässä iässä mitään plussan puolelle. :D

   Poista
  2. Kaupassahan on niitä persfarkkuja, mitkä Freddyt ne olivatkaan, persfarkuiksi kuitenkin kutsumme. Siinä kuule persposket pullottaa ja uhmaa maan vetovoimaa :P hyvännäköisyydestä ei tosin aina voi mennä takuuseen.

   Poista
  3. Ei kauhea, kun naurattaa.:D Persfarkut tästä vielä puuttuvatkin! Noh, niillä kyllä huomio olisi taattu ja ne sopisivat tähän takkiin kuin nenä naamaan (jännää joka puolella).

   Poista
 11. Älytöntä. Eihän tuon vaatteen MITENKÄÄN kuuluisi näyttää noin hyvältä. Eikä se missään nimessä näytä hyvältä juuri tuoksi vaatteeksi, vaan yleisesti kaikkien vaatteiden mittelössä ihan olympiamitalistitason kledju. Ja vielä tuolla tavalla väärin päin pidettynä. Minkä ymmärtäminen tuntuu jotenkin escheriläiseltä. Mutta hittoako sitä ymmärtämään kun tulos on näin täydellisen hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovin ovat kauniita sanasi.:) Mutta outo on vaate. Minen meinaa tajuta sitä, miten noin kummallinen systeemi voi olla kuitenkin ihan pidettävä. Se ällistyttää joka kerta. Se Westin poika ajattelee asiat todellakin eri kulmasta kuin keskivertotavis.

   Poista
 12. Sun versio sykähdytti... Pitääpä miettiä, jos hamstraisikin tähän sopivaa lankaa seuraavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkiin kannattaa poltella oudompiakin lankoja, siis juurikin niitä, joita jää helposti nurkkiin pyörimään. Kummallinenkin lanka muuttuu mielenkiintoiseksi, jos ja kun sitä neuloo jonkun toisen langan kanssa yhdessä. Olen hiukan hurahtanut tuohon lankojen sotkemiseen ja olisin nyt neulomassa useammalla lankasäikeellä vähän joka paikassa. Jarrua pitää painaa.:)

   Poista
 13. Hieno!! Tuohon väsäät sillai vinosti lapputaskut päälle, 45 asteen kulmaan niin toimii molemmin päin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köhöm... ajattelin jo toista Penguonoa, sellaista vol 2.0 -versiota, mutta onneksi ei taida olla aikaa, kun muitakin ihanuuksia huutelee jonossa. :D

   Poista
 14. Hello! This looks amazing! love the colours! Can I ask what size you knitted, trying to work out what would be best on me, Thanks, Claire

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Claire! I´m so sorry it took so long to answer to you, I´m on my summer vacation and haven´t used social media so much as usual. But: I knitted size M. I´m a tall woman and that size works very well on me. I didn´s make any modifications to the Stephen´s pattern. I think size S would have worked very well too.

   Poista
  2. Thank you so much for replying!! OK great. I'm thinking I want it really big so tempted to try the Large size!! Yikes! A LOT of knitting!! Can I ask how you did the stripey cord around the edge? Is it in the pattern? I can't find it anywhere... MANY THANKS AGAIN. Hope you're having a lovely summer x

   Poista
  3. The stripey icord is a easy one; just *first row with color A and second row with color B*. Repeat *-*. I found a short video on youtube for you: https://www.youtube.com/watch?v=Sik0wkiXyWo. I hope this will help you! Happy knitting!

   Poista