4.9.2016

Jänispipo

Kyllä taas koeteltiin lasta. Monen tunnin Pokemon-jahdin päälle piti vielä ruveta mallin hommiin, vaikka yhtään ei olisi jaksanut. Mutta sovittiin, että ei tarvitse poseerata eikä hymyillä. Kunhan vaan on se pää, johon voi laittaa pipon. Kas, kun se pipo on ikään kuin juuri hänelle tehty.


Malli: There`s a rabbit on my head (meillä ei muuten ole pupun karvaa, vaan ihan rehellinen ja villainen tupsu), suunnittelija Stephen West. Ohje löytyy Ravelryn kautta täältä.
Langat: Jämillä mentiin. Harmaat ja valkoinen Dropsin Nepalia, keltainen Soilelta Penguonoa varten saatu jämänöttönen ja vaaleanpunainen on Madelinetoshin DK-vahvuista tavaraa. Muut, päälle koristepistoilla laitetut silmukat jotain sukkalankoja kaksinkertaisena.
Puikkoset 4,0 mm.Pipo on pitkä kuin nälkävuosi. Sen voi antaa roikkua takaraivolla tai sitten voi kääntää tuon jännästi vinon etukaitaleen ylös, jolloin pipo on istuvampi. Lapsen mielestä jälkimmäinen vaihtoehto on O-U-T-O. Sen verran vedin hommassa kotia päin, että väritys mietittiin varuilta myös allekirjoittaneelle sopivaksi. Näistä lapsista kun ei koskaan tiedä, mistä neuleesta tulee hitti ja mistä huti, joten on hyvä varautua myös siihen, että pipo löytää kotinsa minun ja/tai siipan päästä. Väreistä puheenollen; kun noita jämäkeriä pyörittelee ja niistä koettaa viritellä asiallisia comboja, niin välillä on kyllä naama aika vakavana. Jos joku kirjoneulevillitys iskee, niin kaupoille on mentävä. Jo tämän kanssa tuntui, että mitään ei ole ottaa harmaan ja valkoisen lisäksi. Voiko keltaistakaan laittaa ihan joka paikkaan?

Noh, sitä mietitään taas tänä iltana. Ajattelin koettaa toistakin mielessä jo pidempään kummitellutta pipoohjetta.

18 kommenttia:

 1. Se on tuo lapsityöläisen osa karu. Mutta pipo on hieno! pitäisi varmaan alkaa ajatella jouluneuleita...tulis vaan se yksi kirja eka postissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluneuleita, huhhuh. Mutta tottahan se on, että kiire alkaa jo olla. Mitähän ihanuuksia sinä olet taas tilannut?.. Minä olen yrittänyt olla hankkimatta, vaikka hankalaa se tämmöisenä aikana on. Ihania uutuuksia on kaupoissa.

   Poista
 2. En nyt ihan ymmärrä, miksei keltaista voisi laittaa joka paikkaan. Hautajaisiinkin se käy, kunhan erikseen muistaa mainita sävyn olevan "blackish canary".

  Mutta siis onpas kyllä ihan todella hieno pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä pelkään homman käyvän yksitotisesti. Että josko uskaltaisin ravistella itseäni yhdistämällä harmaaseen jotain muutakin, kuin keltaista. Mutta sitä tuskin nähdään ihan heti, sillä keltaista täällä riittää ainakin tuolla jemmalankojen puolella. Ja sen rohkeuden kanssakin on vähän niin ja näin. Blackish canary .. Tämä olikin ihan uusi ilmaus minulle!:D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Keltainen ja harmaat on aina hyvä setti. Juutas, kun keksisin toisen yhtä hyvän. :)

   Poista
 4. Jaa että eikö keltaista voisikaan laittaa kaikkialle? Kauhea ajatus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö? Mulla hieman jo huolestuttaa nämä omat neuleet. Tuntuu, että nämä ovat pelkkää harmaata ja keltaista. Tietenkin jos neuloisi jotain pelkästään keltaista - se olisi vaihtelua?

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli lämpimän tuntuinen pipo ja tässä pääsi vähän talvisiin fiiliksiin. Lisää pipoja vain puikoille!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vaan talvea odottelemaan. No ei sentäs, ei ole kiire. ;)

   Poista
 7. Täydellisen hieno pipo! Iski pipovimma! Täytyy saada!
  Keltainen tuppaa tunkeutumaan ihan jokaiseen neuleeseen minullakin, se vaan on niin kutsuva. Kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipovimma on ollut täälläkin. Kun vain ehtisi kaikki ihanuudet neuloa!

   Poista
 8. Ihanan pirtsakka, jotenkin sitruunainen (se on tuo keltainen)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisen hyvä on tuo keltainen. Pitää joskus kysyä Soilelta, mitä se oikein oli. Jotta voi hankkia lisää. ;)

   Poista
 9. Jösses! Olin kokonaan unohtanut tän maagisen pipomallin. Huisin toimiva värikombo, keltaista voi pistää aina ja kaikkialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän tämä meni hyvin! Sinä virkistit muistiani Stephenin hupsun briossipipon osalta ja minä sinun tällä pipolla. Ei muuta kuin vaihdetaan: neulo sinä jäneksiä ja minä rupean etsimään lankaa briossia varten.;)

   Poista