5.8.2016

A ray of light through the clouds

Tarkoitukseni oli neuloa mahdottoman värikäs Dotted Rays. Niin värikäs, ettei huivia ilkeäisi pitää kuin joskus pöljänä päivänä. Mutta jotenkin se homma vain lähti etenemään toiseen suuntaan.


Minulla oli yksi vyyhti Madelinetoshia sävyssä Tern. Ja sitten minulla oli vyyhti siililankaa sävyssä Construct. Ja sitten minä huomasin, että oikeastaan niissä on molemmissa aika lailla jetsulleen sama kauniin harmaa pohjasävy. Ja siitä minä keksin, että kahdesta vyyhdistä saisi jokusen ohuen väriraidan kanssa jo kohtuu mallikkaan kokoisen huivin. Se se vain on kumma, että väriraitoja valitessa käsi osui jälleen erityisen mielellään lila/magenta-sävyyn ja keltaiseen. Ei siitä montaa vuotta ole, kun en sietänyt kumpaakaan. Ja entäs keväästä asti jatkunut koralli/vanha roosa -villitys? Minusta on tulossa ympäristölleni täysin arvaamaton ja huonosti ennakoitava henkilö, mikäli tämä meno jatkuu.


Malli: Dotted Rays. Ja tietysti malli on Stephen Westin. Alan kohta epäillä, etten ehdi enää ikinä koskaan neuloa keneltäkään muulta suunnittelijalta yhtään mitään.
Langat: Madelinetosh Merino Light (sävy Tern), kokonainen vyyhti. Hedgehos Fibres Skinny Singles (sävy Construct), tätä lankaa jäi pikkunöttönen. Väriraidoissa Louhittaren Luolan ja Madelinetoshin lankoja, esim. Unicorn Tailseja löytyy kolmena eri harmaana. Ja on siellä siililankaakin yksi keltainen raita.
Puikkoset: 3,5 mm


Minun pitäisi kehitellä jokin fiksu systeemi neuleiden pingottamiseen. Esimerkiksi tämän huivin jouduin pingottamaan kaksinkertaisena, kun tilaa oikaista sitä ei ole.

Ja vielä lopuksi terveisiä ja iso kiitos Neulistille edellisen postauksen kommentista. Laittelen täällä juuri uutta projektia tulille. Ja nostin langat esille paria muuta varten. Eikä ahista ollenkaan! Ainakaan vielä.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Pelkäsin, että tulee liian pieni huivi, sellainen taskuliina, mutta ihan hyvään kokoon pääsin.

   Poista
 2. En ole ollut yhtään innostunut noista Stephen Westin neuleista, mutta tässä on sitä jotakin! Todella kauniit värit. Taidanpa laittaa mietintämyssyyn...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stephenin malleissa ei kannata antaa värimaailman ja mahdollisten efektien hämätä. Mallit ovat yksinkertaisuudessaan nerokkaita ja niiden ilme muuttuu valtavasti, kun sävyt miettii oman maun mukaisesti. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
 3. Kauniit värivalinnat! Tämä huivi on niitä malleja, jotka on ehkä vaan pakko neuloa vielä uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos vaikka sen yltiövärikkään joskus tekisi.;)

   Poista
 4. Onpas kiva! Äänestän tätä yltiövärikkään sijaan. Kyllä se vaatekaappi lämpimänä pysyy vaikkei sitä varten erikseen huiveja neuloisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tuossa sun näkökulmassasi on paljon järkeä!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Montakohan huivia ihminen tarvitsee? Nyt olisi niin kivoja malleja tarjolla, että pitänee neuloa vielä jokunen hyvän huiviputken jatkoksi.

   Poista
 6. Siitä tuli niin hieno, että oksat pois! miksi minä olen niin rajoittunut, että ajattelen Reyn aina vaan keltaisena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan siksi, että siitä tulisi hillittömän hieno keltaisena!

   Poista
 7. Go Outi! Reippaasti vaan. :D Ihan törkiän hieno tuli tästä huivista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Katsoin eilen knitstars-sivustolta Stephen Westin videopätkän, jossa herra esitteli mm. kaapissa pitämänsä wipit. Köhöm, ei mulla, eikä muuten sullakaan, ole hätäpäivääkään meidän keskeneräisten kanssa. Kestää aloittaa vielä aika monta. ;)

   Poista
 8. Jaa, ei niin harmaata.
  Minunkin täytynee jossain välissä taas palata käsitöiden pariin. Näin unta, että opetin ompelun tekniikkaa eräälle tutulleni. Kaulurikauluksen tekoa.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkit on selvät, on syytä palata. Jopa pikaisesti! :D

   Poista
 9. No onpa suorastaan naurettavan värikäs ;D Ja hieno!!

  VastaaPoista