23.7.2016

Reissuneule

Keksin noin viikkoa ennen Jyväskylän neulefestivaaleja, että joku neulehuivi voisi olla reissulla poikaa. Siis nimenomaan uusi ja valmiina ja kaulassa. Festareilla purjehti heinäkuun lämmöstä huolimatta vastaan mitä mielettömämpiä neulehuiveja, mutta ei minulla. Toki huivi Jyväskylässä mukana oli - keskeneräisenä reissukäsityönä, ja samassa virassa se toimi myös muutaman päivän Helsingin matkalla heti Jyväskylän jälkeen. Valmiiksi se tuli vasta eilen.


Malli: Exploration Station. Suunnittelija Stephen West. 
Langat: Madelinetosh Tosh DK, sävy Pink Clay. Madelinetosh Merino Light, sävy Winter Wheat, WalkCollectin Cosy Merino, sävy Cosmic Chaos sekä Hedgehog Fibres Skinny Singles, sävy Fools gold. Jokaisesta vyyhdistä jäi mukavat pallerot jäljelle, jopa WalkCollectionin merinosta, vaikka se ei ihan korkkaamaton ollutkaan.
Puikkoset kolme ja puoli.


Olen kerännyt pitkin kevättä lankoja Westknitsin Askews Me -huivia varten. Koska olen hidas neuloja ja patentin neulojana näemmä vielä hitaampi, muutin kuitenkin mieleni ja päätin neuloa vaihteeksi jotakin muuta. Arvoin kahden muun Stephenin mallin välillä ja päädyin sitten tähän nyt valmistuneeseen malliin nähtyäni Soilen upean ES:n livenä kaupungin raitilla. Rupesi tekemään niin sanotusti mieli. Olisin toivonut huiviini hivenen rätväkämpiä sävyjä, edes yhtä potkuisaa lankaa kaveriksi keltaiselle siililangalle, mutta eihän minulla tietenkään aloituksen tuskassa sellaisia ollut. Olin pitkään skeptinen kokonaisuuden suhteen, mutta ainakin näin hellepäivän valossa huivin sävyt toimivat minun silmääni kohtuu mallikkaasti. Talven kalpeilla kasvoilla juttu voi olla sitten jo ihan toinen.


Jos näyttää sille, että alimmassa kuvassa huivi leijuu kiven päällä, silmäsi eivät ole väärässä. Kuva on kallellaan; oikeasti huivi roikkuu kaiteella ja sen ja seinän välissä on oikeasti ilmaa.

Sitten toisen huivin kimppuun! Neulotuttaa mukavasti.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on vähän jännä. Välillä tuntuu, että se on hieno ja välillä mietin, että olisi pitänyt malttaa odottaa ja tilata jokin potkuisampi lanka tuohon vielä. Mutta toisaalta ihminen tarvitsee monenlaisia ja monenvärisiä huiveja tunnelman ja tilanteen mukaan, joten yritän nyt kallistua sille kulmalle, että hyvin meni.:)

   Poista
 2. Se on just täydellinen näin. Tuo fools gold tuo siihen sen potkun. Lähtiko Dotted rays puikoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvässä alkuvauhdissa ollaan. Tosin on kaikenlaista maalaamista ja uimarannalla juoksemista ja herraties mitä, että ihan pitää olla tarkkana, että jää neulomisaikaa. Kumma loma tämmöinen. Harmaalla pohjalla teen (kaksi eri harmaata) ja ohutta raitaa sitten sekalaisesti. Toivotaan parasta. Se Nancyn mohairhärpäke saa odottaa ilmojen viilenemistä; en halua mohairia syliini just nyt.

   Poista
 3. Mutta mikä tuo sinapinkeltainen neulejutska on toiseksi alimmmaissessa kuvassa - silmä ei hahmota.

  Hieno huivi.
  Täällä on käsityö saaneet väistyä tykkenään vähäksi aikaa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinapinkeltainen jutska on Stephen Westiä sekin, nimeltään Banaue Breeze. Tein sen aikoinani silkistä ja se on ihan huippu kesävaatteena.

   Poista
  2. Katsoin, ihan ok neule. Tuota ne rintakarvat vaan Raveltämön kuvissa, tuliko ne mukaan ;D.

   Poista
  3. Ei, valitettavasti neule ei sisältänyt bonuksia.;) Modasin ohjetta sen verran, että se on minulla Stephenin paitaa pidempi ja hihan suut eivät ole käänteiset. Niin, ja ne rintakarvat puuttuvat.:D

   Poista
 4. Tosi kaunis =D Tässä on mun mielestä yhdet kauneimmista väreistä. Taidettiin muuten olla samalla Stephenin kurssilla (kuvista päätellen). Sun pusero jäi mieleen, kun mulla on tekeillä Banaue Breeze keltaisena hieman eri langasta toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, harmi, etten nyt osaa yhdistää naista ja kasvoja, mutta kyllä, Stephenin kurssilla olin. Eli melkein ollaan tavattu. :)

   Poista
 5. No onhan tämä nyt parhaasta päästä, mitä tätä huivia on vastaan tullut! Onhan ne rätväkätkin versiot ihan hmmm hauskoja mutta tämäpä on tyylikäskin! Hienot on myös kuvat. Ja shortsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvista olen kovin ylpeä, sillä ne ovat alakouluikäisen tyttäreni ottamia. Neidillä oli järkkäri käytössä eka kertaa ja hyvin sujui. Ja shortsit - ne ovat pitsiä! Pitää sitä sen verran krumeluuria olla.:)

   Poista
 6. Mahtava huivi ja kauniit kuvat! Oisit vaan sanonu viimesestä kuvasta että teit levitoivan huivin... yrittäkää muut perässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levitoivapa hyvinkin.:) Olisi ehkä pitänyt olla hiljaa, ja katsoa, hoksaako kukaan edes. Se vain näytti omaan silmään niin hassulta!

   Poista
 7. Ah, tää on ihan karkkia! Ihan mahtava ja veikkaan, että toimii talvellakin harmaata talvitakkia vasten. Veikkaan, että sulta löytyy sellainen. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, itse asiassa kaksikin harmaata, köhöm.

   Poista