17.7.2016

Festareilla

Puoli viiden herätys, neljä tuntia Oulusta Jyväskylään neulefestivaaleille ja saman verran iltayöstä takaisin. Kuulostaa hullulta, mutta jos näiltä raukoilta rajoilta aikoo pikaisesti piipahtaa ihmisten ilmoilla, niin ei auta itku eikä valitus. Eikä se kannattakaan, sillä perillä riittää runsaasti lystiä ja upeita ihmisiä. Ja lankaa. Voi pojat, millaista lankaa!

Koko reissun pääkohteita osaltani oli ranskalaisen La Bien Aiméen koju, eikä se tuottanut pettymystä. Jostain syystä itsehillintäni venyi kojulla huippusuoritukseen ja matkaani tarttui vain kaksi vaivaista vyyhtiä Pariisin ihanuuksia. Jos ihan rehellisiä ollaan, olen harmitellut luonteeni lujuutta jo monesti näin jälkikäteen.


Kunnon bändärin tavoin osallistuin tietysti suosikkini keikalle. Stephen West veti festareilla useampiakin kursseja, niistä minulle ennestään käymätön rasti oli Color Play. Kivaa oli ja - mikä näissä Stephenin kursseissa on parasta - ideaa ja inspiraatiota tarttui hihaan vallan vimmatusti. Oikein kismittää, että kohta on taas hypättävä reissun päälle, koska NYT minulla on viimeinkin AJATUS siitä, mitä erinäisille outolangoilleni alkaa tapahtua. Kurssi pyöräytti myös to do -listani uusiksi. Stephen jaksaa roudata mukanaan kiitettävän määrän valmiita neuleita ja kurssilaisilla on mahdollisuus tutkia ja sovittaa niitä. Joidenkin luomusten nerous on paljastunut minulle vasta tätä kautta. Näin kävi myös tällä kertaa.


Festariseurani oli parasta A-luokkaa (kiitos Soile ja Sanna!) eikä kotiin tarvinnut yöllä hiipiä tyhjin käsin. Siitä alla todistusaineistoa. Jonkinlaisesta festarituliaisesta käynee myös katkeransuloinen havinto siitä, että minulla ihan oikeasti kaduttaa se, että pari tiettyä, minulle kovasti huudellutta, räimeän pinkkiä vyyhtiä jäivät ostamatta. Taitavat Stephenin kurssit tehdä vähitellen tehtävänsä, vaikka, noh, aika harmaavoittoinen tuo kotiutettu saalis kuitenkin vielä on.

Vielä kerran moi! kaikille heille, joiden kanssa morjestettiin, juteltiin ja oltiin nokakkain. Oli mukava nähdä!

18 kommenttia:

 1. Kiitos vain itsellesi - aina seurassa on kivempaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuntui yksinäinen paluumatka eri pitkältä. Otetaan uusiksi joskus!

   Poista
 2. Oltiin samalla kursilla ja näin että siellä sinä istut mutta ei just sillä hetkellä tullut katsekontaktia tai muuta sopivaa tapaa moikata JA SITTEN SE JÄI! Nouuuuu! Ei!

  Mutta näin jälkikäteen, moi! Oli kiva nähdä vaikka ei silleen nähtykään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat! Noteerasit sinut jossain vaiheessa, mutta sopivaa hetkeä morjestukselle ei sitten kait ollut. Mutta ensi kerralla sitten paremmin! Aloitellaan tälleen viileästi. 😉

   Poista
 3. No hitsi, ois sittenkin pitänyt lähteä festareille sillä kuulostaa että siellä on ollut oikein mukavaa. Meiltä ois ollu vajaan parin tunnin matka sinne. No, jospa siitä tulis perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olis pitänyt! Jospa Titityyn väki repeää järjestämään jotain vastaavaa myös tulevaisuudessa; sitten syöksyt paikalle.

   Poista
 4. Hienot oli festarit, kyllä kannatti täältäkin lähteä 4.25 Helsingin kautta Jyväskylään. Stephenin näin nyt ensimmäistä kertaa, aivan mahtavan idearikas ja inspiroiva, ja niin valloittava persoona. Kiitokset sinulle Banaue Breezen modausvinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti puhuin järkeviä enkä sotkenut mitään siinä sutinassa. Olo oli vähän kuin lapsella karkkikaupassa koko päivän; siinä ylikierroksilla pyöriessä ei välttämättä ollut ihan fiksuimmillaan. Mutta todellakin pituus on suurimman koon mukaan ja leveys pienimmän - kärjistettynä kutakuinkin, ja sen hiha-asian me taisimme katsoakin siellä kurssilla. Oli mukava tavata!

   Poista
 5. Olinkin tunnistavinani sinut siellä alpakka-aitauksella! Tuo alpakkaa syöttävä käsi kuuluu tytölleni:)

  Mutta siis hiukka kateellisena luen näitä postauksia kursseista ja iltajuhlasta. Ihan ei tunnin pikapyrähdyksellä päässyt samanlaiseen festaritunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas sattui! Oli pari tosi kivaa lasta siinä aitauksella, saatiin yhteistyöllä kivat alpakkakuvat aikaiseksi. Kerrohan tyttärellesi terveisiä1

   Poista
 6. Mainiot tunnelmakuvat ja ah mitä ostoksia! Miulla budjetti venyi ja paukkui mutta ei kaduta yhtään :P Oli kiva tavata pikaisesti, olin just saapunut silloin kun nykäisit hihasta ja vielä jonkinlaisen alkujärkytyksen vallassa, sainkohan edes sanottua siulle mitään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olit yhtä suulas kuin minäkin.:) Nykäisin muutamaa blogituttua hihasta päivän aikana, mutta ei siinä oikein kenenkään kanssa ehtinyt/pystynyt mitään porisemaan. Varsinkin lankakojujen edustat olivat kriittisiä paikkoja; kukapa se kesken metsästyksen malttaa ruveta praataamaan. Minä kävin tässä jo yhden reissun Jyväskylän jälkeen matkaamassa, pääsen nyt vasta kunnolla miettimään lankojani ja sitä, mille tässä alkaisi.

   Poista
 7. Ja mua harmittaa etten osallistunut värjäyskurssille (no se oiskin ollut vähän vaikeaa kun piti olla töissä) enkä valokuvauskurssille. Ensi vuonna sitten? Mulla on pienoinen lankakrapula, onneksi suurimmalle osasta on olemassa suunnitelma. Nyt pitäisi tehdä se lankojen nätiksi järjestely, josta kurssin lopulla puhuttiin. Niin ja pidetäänhän me se Penguono camp?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se Jonnan valokuvakurssi olisi ollut kyllä poikaa! Aijai, ehkä joskus toiste. Kyllä minä sen campin takana olen ihan tosissani, epäilyttää vain oma lankatilanne. Mulla oli jo keväällä valtaisia Penquono-kuume ja tuntui, että just nyt alan, mutta mulla ei oikein ollut kivoja lankoja riittävästi missään vahvuuksissa. Täytyy kaivaa nuo mun lankajemmat ihan tosissaan, josko sieltä jotain löytyis.

   Poista
 8. Oon vähän kateellinen. :D Joskus pitäis lähteä neulefestareille. Nyt ei kärsinyt, kun itsehillintä on vieras käsite ja Tallinnasta kuun alussa tarttui matkaan 27 kerää, sälää ja krääsää ja lysti maksoi yli satasen. Köyhän humanistiopiskelijan pankkitili huusi tuskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 27 kerää? Aika hyvä.:) Siinä riittää luentosaleihin neulottavaa!

   Poista
  2. siinä oli kahteen villatakkiinkin langat, että suurin osa menee ihan kotineulomiseksi. :D Revontulta voi ehkä tehdä salissakin, kun on tuttu malli eikä oo vähintään joka neljäs kerros palmikon kääntöä. :D Toinen takki on jo puikoilla ja siinä ei kyllä tehdä mitään muuta, kuin tuijoteta kaaviota ja välillä todeta, että siltikin meni pieleen.

   Poista
  3. Sun ostokset olivat siis asialinjaa!

   Poista