17.6.2016

Alive and kicking

Ei ollut tarkoitus, mutta niin vain kävi. Olen lomaillut blogistani sen verran tehokkaasti, että ehdin jopa unohtaa tunnukset tililleni. Nyt ne on sitten Bloggerin suosiollisella avustuksella kaivettu esiin, eikä yhtään liian aikaisin, sillä täällä on jotain näytettävää.


Malli: Briochevron cowl, suunnittelija Stephen West.
Langat: Enimmäkseen Madelinetosh Tosh DK sekä Louhittaren luolan Tuulian Tytär. Sinapinkeltaisen merkki on Cascade220 Heathers.
Puikkoset 4,0 mm.


Aloitin Stephenin patenttihärpäkkeen jo joskus kevättalvella ja kauan sitä tulikin tahkottua. Kaksi ensimmäistä aloitusta purin koko- ja väriongelmien takia ja tämä kolmas, nyt valmistunut versio, hyytyi kevään kovaan työputkeen. Siihen samaan hyytyi blogikin. Ja Instagram. Oikeastaan kaikki. Koetan tässä hiljoksiin palata normaaliin elämisen rytmiin myös käsitöiden osalta. Kävin ottamassa vauhtia kuun alussa Tampereen Kerässä Soilen kanssa, jossa kursseilin sekä Nancy Marchantin että Stephen Westin kanssa ja kivaa oli. Stephenin tapaan jälleen ensi kuussa Jyväskylän neulefestareilla ja vähitellen alkaa tuntua siltä, kuin olisin pahimman luokan bändäri kiertämässä artistin jokaista keikkaa.


Tästä nyt valmistuneesta neuleesta ei ole pahaa sanottavaa. Halusin härpäkkeen mitan jetsulleen, sillä en pidä liian löysistä, rintapielen päällä valuvista kaulureista. Se onnistui. Eka version liika leveys kutistui vaihtamalla pienempään puikkokokoon ja väritkään, vaikka niitä nyt kerrankin on, eivät ole liian reuhakkaat. Uskallan luvata tälle kaulurille paljon käyttöä, jahka kesästä selvitään.


Brioché kiinnostaa edelleen; saas nähdä, mille tässä seuraavaksi ruvetaan. Parin kuukauden tauko harrastuksista nollasi pään aika tehokkaasti myös jatkosuunnitelmien osalta; yht´äkkiä jono onkin ihan tyhjä enkä muista lainkaan, mille piti alkaa seuraavaksi. Pöydän kulmalla keikkuu huiveiksi haluavia sukkalankoja ja mohairia, luultavasti jatkan niillä. Onneksi telkussa riittää jalkapalloa ja HBO:lla Game of Thronesin kuutoskauden loppurytinät - niillä pitäisi saada projekti kuin projekti hyvään lentoon.

16 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin. Onpas kaunis kauluri. Ja ihana kuvauspaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meinasi jo kynnys kohota turhan korkealle "takaisin tulemisen" suhteen, mutta tässä sitä taas ollaan. Pitää näköjään vain tehdä postaus.

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä hieno! Mutta toivottavasti sille ei ole käyttöä ennen kuin myöhään syksyllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Olen tilannut kuumaa ilmaa, mutten ymmärrä, missä se viipyy.

   Poista
 3. Upea kauluri ja mageet värit! Kiva kun oot back :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika äkkiä sitä näköjään laiskistuu postaamisen suhteen. Ja sitten rupeaa tuntumaan, että pitää olla jotain oikeaa "asiaa", että viitsii enää tauon jälkeen tulla huutelemaan. Noh, jospa tämä tästä.

   Poista
 4. Onpa kiva! Värit ovat rauhalliset ja syksyiset, sopivaan käyttöajankohtaan siis juuri sopivat. Mutta vietetään sitä ennen tämä kesä kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, annetaan syksyn vielä olla, mutta ainakin mun nykyisellä neulontavauhdilla siihen on syytä varautua ajoissa.:)

   Poista
 5. Upea! Näissä väreissä tykkäisin itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on tullut kumma himo sävyyn, jonka nimeä en edes tiedä. Lohenpunainen? Vaalea koralli? Tuossa neuleessa se sävy löytyy Madelinetoshilta nimellä Pink clay. Se sopii minun silmääni kivasti kaikenlaisten epävärien ja muiden tykkäämieni latteuksien kanssa, sitä tarvitaan lisää!

   Poista
 6. Ajattelin jo, että olen väsynyt työtaakkasi alle kokonaan.
  Hieno on, nätti pinta ja upeat värit. Tuo ei ole harmaata nähnytkään.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ihan väärin ajatellut, kyllä minä olen ollut pois raiteiltani. Raskas vuosi takana. Mutta nyt täällä värjötellään Suomen suloisessa suvessa ja ladataan akkuja. Kuten miehelläni on tapana sanoa: kohti uusia katastrofeja! :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Värien kanssa tarttisin lisää rohkaisua; jospa tämä tiivis kursseilla juoksu auttaisi. ;)

   Poista
 8. Tervetuloa takaisin, komealla kaula-asialla palasitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viehättää kovasti tuo käyttämäsi ilmaus "kaula-asia". :D

   Poista