28.3.2016

Räsymattoraitaa

Lankojen kanssa on vieläkin jokseenkin matalat tunnelmat, joten päätin kääntyä kankaiden puoleen. Se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi: niin kone, kaava kuin kaikki muukin ompeluun liittyvä sujui kuin rasvattu. Paitsi että onhan nuo olkapääreiät äkkiseltään hiukan oudot.


Malli: Sporty Summer (t-paita) Ottobre woman 2/2016. 
Kangas: Mummolan tuntu -joustotrikoo Verson puodista. Kangas on hankittu viime vuonna, ei taida nyt just löytyä kaupoilta.
Muokkaukset: Hihat ja helma on pidennetty mekkomittaan. En kantannut resoria päälle, kuten ohjeessa, vaan piilotin sen alle niin, että hitunen saattaa mustaa kurkistaa noista olkapäärei´istä sekä kaula-aukosta.


Mietin pitkään, että ovatko tuommoiset olkapääsysteemit turhan teinit näin rouvasihmisen ylle, mutta kun näin eräässä putiikissa pari kasikymppistä daamia sovittelemassa vastaavia reikätunikoita, tuumasin, että tokkopa ovat sitten minullekaan liian nuorekas valinta. Daameilla tunikat näyttivät hyviltä, minä sen sijaan hätkähdän joka kerta ohittaessani peilin. Että saa nyt sitten nähdä.


Lanka-asioissa olen tullut siihen tulokseen, että vuoden alussa aloitetulla neuloskellaanpa-lankoja-omasta-kaapista-vähemmäksi -projektilla on sormensa pelissä massiivisen neulemasennukseni kanssa. Tajusin nimittäin, että neulotuttaa, jonon mallit syyhyttävät ja kaikki on mitä parhaiten aina siihen hetkeen saakka, kun avaan lankakaappini oven ja totean, että a) olisi malliin kivaa lankaa, mutta sitä ei ole tarpeeksi tai b) mulla ei ole mitään kivaa lankaa suunnittelemaani malliin. Molempien vaihtoehtojen jälkeen inspiraatiolta katoaa pohja pois. Tunnustan siis suoraan ja rehdisti, että tämän neulojan onni ja autuus vaati parin kerän pikkiriikkistä nettitilausta, minkä lisäksi saatan pyörähtää paikallisessa tarkistamassa Louhittaren Luolan lankojen väritilanteen.

PS. Lumikelloja bongattu pihassa! Sekä joku pieni ihana alku, jonka Myyrä N. Kutale oli haukannut poikki. Että se ruoja jaksaa.

16 kommenttia:

 1. Kiva tunika ja kangas.
  Lankavaraston tyhjennysprojekti tökkää juuri tuohon ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään se on niin, että osumia omiin lankajemmoihin löytyy vain pieniin projekteihin 100 %. Jos suunnittelet vähäänkään isompaa, osa langoista on väistämättä plääh ja sitten menee maku koko touhusta. Minä olen vehdannut varmaan yli kuukauden kahden Westknitsin mallin kanssa ja uskottava se on: kaappilangat eivät sellaisenaan riitä. Koetan selvitä mahdollisimman vähillä täydennyksillä, mutta jotain oli pakko hankkia. Toivottavsti nyt alkaa sitten sujua.;

   Poista
 2. Tää on kyllä mainio malli! Noista olkapääaukoista tulee kesällä käheet rusketusraidat :D Mie oon mummolan tuntua metsästäny jo tovin. Ei löydy ei, paitsi kangashamstereista sikahinnalla aika ajoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusketusraitoja minäkin mietin, mutta toisaalta mekkonen ei noita reikiä lukuunottamatta järin kesäinen ole, joten josko sitten helteellä jotain ihan muuta..;) Mulla oli viime vuonna trikoo-ompeluinnostus, tuli hamstrattua kaikenlaista. Muilla on jo tuoreempia kuoseja, meitsi himmailee vielä näillä männä vuotisilla pitkään.

   Poista
 3. Lauantaina on muuten Tuulian värjäämössä miitti. Sieltä saattaisi lankatuskaan löytyä helpotusta...Täällä kans koitetaan saada varastoa pienemmäksi. Ei tunnu onnistuvan. Samat syyt kuin sulla. Ne pienenee ainostaan niin, että vie koululle kaksi muovipussillista lahjoituslankaa. Yhtään en ole kaivannnut niiden perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon lauantaina kokeen valvontaa, joten se(kin) miitti menee ohi. Haluaisin kovasti rapsakkaa koralli-sävyä. Tilasin Kerästä vaaleanpunaista Maddea; jänskättää nähdä se sävy livenä. Ja tuo lankakaapin tyhjennys vaikka lapsen koululle pitäisi totisesti tehdä.

   Poista
 4. Mainion näköinen mekko ja kangas kans! Muistan nähneeni ja ihailleeni tuollaisia olkapäitä Oulussa joskus 70-luvun puolivälissä ja yhä edelleen näyttävät hyviltä :) Minun ompelukone ja saumuri odottelevat tuolla kärsivällisesti ompelijaa. Ideoita ja kangastakin on mutta mikä lie kun ei lähe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullon saumurikin? Mulla on saumurikuume. Ne taitavat nuo koneet olla semmoisia, että parhaan tuloksen niillä saa, kun ompelee innostuksen vallassa. Puurtamalla ja väkisin runtatut ompelukset menevät ainakin mulla aina metsän puolelle. Joten suosittelen odottamaan rauhassa.:)

   Poista
 5. Hieno on eikä yhtään liian teini noin nuorekkaalle kropalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kommentilla nuorekkaasta kropasta mennään jokunen viikko reippaasti elämää eteen päin; kiitos siitä.:D

   Poista
 6. Hieno! Tuo kangas on kyllä kiva ja olkapää-aukot sopii sulle hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on oikein hyvä. Jos näihin olkapääjuttuihin tottuu, sitä voisi surauttaa vaikka puseronkin vielä.

   Poista
 7. Tosi kiva mekko! Kangas tosiaan toi mummolan mieleen. Reiät olkapäissä tekee mekon trendikkääksi, näyttää oikein hyvältä! Innostuisikohan sitä itsekin ompelemaan talven neulomisten jälkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rei´issä on se hyvä puoli, että trikookankaissa usein vaaniva yöpaitaefekti loistaa nyt poissaolollaan. Kaava oli helppo, vain kolme osaa. Ostin pölvästi ruotsinkielisen lehden, silti osasin ihan hyvin - joten uskallan suositella.;)

   Poista
 8. Hyvältä näyttää!
  Mullakin on lankavaraston tyhjennys menossa. Ja kas, taas tuli tällä viikolla ostettua lisää lankaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole huvittavaa hommaa tämä? :D Minäkin ostin kolme vyyhtiä ja kolme kerää. Puolustaudun sillä, että vanhat tarvitsevat joukkoonsa uutta verta, muuten ei tapahdu mitään.

   Poista