12.3.2016

Mäntti maaliskuu

Täällä ei luonnistu mikään. Olen oman elämäni Aku Ankka ja taivallan harrastusrintamalla katastrofista toiseen. Mikä lie narsismikin kohottelee päätään, kun tuli tarve tulla tänne huutelemaan siltä varalta, josko joku kaipaisi.


Kuukauden mittaiseksi venähtänyt blogitauko oli vahinko. Raskas työrupeama verotti käsityöaikaa ja nyt jälkiviisaana voisin todeta, että käsillä olevat projektit eivät olleet ajankohtaan nähden suosiollisia. Eivät ole edelleenkään. Pitsineuletakin tekeleeni on kuolettavan tylsä; Luoja yksin tietää saanko sitä koskaan valmiiksi. Nappasin sille kirittäjäksi Stephen Westin simppelin Briochevron Cowlin, mutta sekin projekti on takunnut alusta lähtien. Ensimmäisestä versiosta tuli minun langoillani liian leveä ja jouduin purkamaan. Sitten tuumasin silmukkamääriä, jotta kuvio toistuisi kolmen sijasta kahtena. Kun koko miellytti, rupesin tekemään virheitä ja kuten tiedätte, patentin purkaminen ja virheiden korjaaminen on ihan murhaa. Olen siis käytännössä käyttänyt vähät neuleaikani itkupotkuraivareihin.

Sitten muistin, että minullahan on ompelukone. Ja hiihtoloma käsillä. Levittelin kankaitani ja palauttelin mieliin ompelujonossa olevia malleja. Tunnelmat olivat nousujohteiset. Koska ompelukoneelle on ollut jonoa, pääsin itse polkimiin vasta loman viimeisinä päivinä ja annas olla, kone meni rikki. Huutelin jo viikolla FB:n ompeluryhmässä pikkuvikojen takia, mutta nyt taitaa sitten olla kyse isommasta vaivasta. Kone katkoo lankaa niin tiuhaan, ettei ompelusta meinaa tulla mitään. Tätä ennen olin tietysti jo havainnut, että valitsemassani kankaassa on kaikenlaista ongelmaa ja että mekosta tuskin tulee koskaan pitomekkoa ja että ompelu oli lässähtänyt pelkäksi kaavan testaukseksi. Ja tietenkään tuttu korjaaja ei vastannut puhelimeen, jotta vian olisi saanut kartoitettua ja korjattua nopeasti.


Jos olisin yhtään viisaampi ihminen, saattaisin ymmärtää vaihtaa harrastuksia. Sen sijaan olen pyöritellyt erästä kirpputorilta ostettua kirjoneulepaitaa käsissäni ja tuumaillut, josko tekisin sille jotain. Luvassa siis mitä todennäköisimmin uudet itkupotkuraivarit. Jos minusta ei kuulu, onneni ei ole kääntynyt.

22 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja jaksuhali. Kyllä se onni vielä kääntyy. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei tämä enää huonommaksi voi mennä. Eihän?

   Poista
 2. Tuttua huttua, kun jotain alkaa tehdä.
  Kyllä se siitä.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on.. Risoo vaan niin maan perusteellisesti. Loma loppuu nyt ja ensi viikko on taas semmoista kiitoa, että hyvä jos ehtii lankapussukkaa kohti vilkaistakaan. Mutta niin kuin sanoit, kyllä se siitä.

   Poista
 3. Voi itku! Tiedän tunteen. :/ Toivotaan, että tuuri kääntyy pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus menee hiukka kehnommin. Noh, parempia aikoja odotellessa!

   Poista
 4. Kyllä on kaivattu. Eikös tuo muuten jo vähän keväältä vaikuta? Mitä aletaan virkata? Jos vaivoja pittää luetella niin täällä on noussut esille kärsimättömyys. Jos monimutkaisen neuleen onlaittanut puikolle toissapäivänä niin miksei se ole jo tänään valmis? Jotta voisi aloittaa toisen vielä sekavamman? Joka sekin olisi syytä olla valmista viimeistään huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule. Kun neulehommat ja ompeluhommat menivät ns. pyrstölleen, niin minähän rupesin virkkaamaan jo eilen iltasella. Se sujuu vielä, mutta kun kassin pohjaa olen tekemässä, niin ehkä se malliltaan ei ole kovin kiva. Joten joutunen purkamaan, tietysti. :D Sinä taidat ehtiä sen Nancyn ottaa haltuun jo ennen kurssia. Saat sitten pitää mulle junassa tukiopetusta, jos en muuten tajua. Joko sitä mohairia rupesit? Siinä sitä onkin kärsimättömälle vääntämistä!

   Poista
  2. Ei ole mohairia aloitettu kun värikaveri puuttuu. Kunhan se saapuu niin sitten ei pidättele villihevosetkaan. Saattaa se kiroilu sitten kuulua teille saakka. Opetetaan koko junavaunu Oulusta Tampereelle neulomaan. Vaikkeivät haluaisikaan.

   Poista
  3. Tulee kyllä hauskaa! Tiedä niistä muista, mutta meille kuitenkin. :D

   Poista
 5. Voih! No on kyllä mäntti maaliskuu. Mullakin on mennyt hieman vaikeimman kautta projektit. Sen täyttyy olla tässä kuussa sen ongelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ongelma raukeaa, kun kuukausi vaihtuu? Huhtikuu, tule jo!;)

   Poista
 6. Tuttua huttua. Ja voi sitä kiukun määrää. Tsemppiä maaliskuuhun, universumin lakien mukaan seuraavaksi on luvassa pelkkää menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisit oikeassa! Kevät ainakin tulee, että sikäli on paljon kivaa edessä. :)

   Poista
 7. Aina ei vain mene putkeen. Suosittelen aloittamaan lisää projekteja! Mulla kunnon startiitti ainakin ratkaisee tylsien ja epäonnisten projektien pulman. Onpahan sitten ainakin valita mitä niistä yrittää taistella eteenpäin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Startiitti? Ihanko totta? Eh... taidan tehdä tuon tempun! Kiitos A-L, laitan vinkkisi testiin! ;)

   Poista
 8. Jos tekele tökkii, niin vaihda tekelettä - älä harrastusta. Jotkut luomukset on vain tuomittu epäonnistumaan (harmi jos monta peräkkäin), ja silloin ne kannattaa hylätä odottamaan parempia aikoja. Uutta putkeen vaan!

  Mutta on kyllä orpo olo, jos ei ole mitään kässyä työn alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole orpo enää.. Ompelin mekon loppuun, vaikka kone pätki langan noin 10 sentin välein. Ja aloitin virkkausprojektin ihan lennosta. Josko se tästä..

   Poista
 9. Mistähän pätkiminen oikein johtuu? Ompelukoneessani ilmeni yllättäen sama vaiva pari päivää sitten kun surauttelin vanhasta froteesta rättejä tallille. Ei ollut mistään taidekäsityöstä kyse, mutta harmitti ja nyt kone lepäilee..
  t. Manta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietäisivät varmasti Facebookin ompeluryhmässä, siellä asuu viisaus. Mutta en viitsi taas olla nillittämässä, kun vasta siellä valitin vaivojani. Huomasin, että joustavilla kankaille tarkoitetut tikit pätkivät lankaa enemmän kuin esmes siksak tai pelkkä suora. Kaksoisneulaa en kuvitellut edes yrittäväni. Alalangan syötössä on jotakin ongelmaa, en tiedä, lähteekö vaiva sieltä. En saa konetta vietyä huoltoon ihan heti hankalien työvuorojen takia, joten jos pitää ommella, niin sitten mennään tuolla, mutta ärsyttävää on. Kerro, jos keksit, mikä sun koneessa on vikana.

   Poista
 10. Sellaista tuskaa ei olekaan, jota suklaa ei helpottaisi. Mitä tummempi, sitä parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaan tiedätkö, olen kohta kolmatta viikkoa karkkilakossa. Suklaa on kiellettyjen listalla. Yääh!

   Poista