14.2.2016

Ystävänpäiväkukkia

Vaimo miehelleen: Kato nyt tätä (purjehtii miehensä ohi pipo päässä), miltä nää nyt näyttää..?
Mies on hiljaa ja katsoo.
Vaimo: Siis nää koristeet. Tässä pipossa. Näyttääkö ne joltain ameeboilta? Tuleeko niistä yhtään kukat mieleen?
Mies: Noo-o, ehkä vähän tulee.
Vaimo: Siis kukat? Että joku on yrittänyt laittaa siihen kukkia, niinkö?
Mies: Joo. Nimenomaan YRITTÄNYT laittaa, just sitä mä tarkoitan.


Lisäsin ameebojen ympärille vihreää ja jotenkin ne alkoivat näyttämään hiukan enemmän kukilta. Kissa oli onneksi samaa mieltä.


Pipon tarina on se tuttu. Surffaat Pinterestissä ja näet jotain kivaa. Ja sitten huomaat, että se kiva on pakko tehdä. Tämä piponen on ideastaan velkaa ELA KOS merkkisille käsinneulotuille myssyille, joissa on koristeena käytetty kirjontaa. Originaali saattoi olla mohairia, mutta koska tällä tytöllä on jo kohta maankuulu ehtymätön varasto Dropsin Nepalia, niin päätin tehdä siitä. Koska olin viikolla peräti neljä (!) päivää neulomatta, piponen valmistui heittämällä perjantain aikana. Noin niin kuin suurimpaan hätään. Kirjontojen kanssa menikin sitten miltei koko lauantai, koska, noh, ne ameebat. Kirjontojen kanssa käytin apuna Pinterestin kirjontakaavioita, jotta pääsisin alkuun, mutta hankalaa oli silti.


Malli, langat ja puikkoset: Ihan peruspiponen ilman ohjetta. Aloitettu 92 silmukalla ja 4,0 mm:n puikoilla. Lankana Drops Nepal, tumman harmaa. Menekki noin puolitoista kerää. Kavennukset tehty niin, että hatun malli säilyy pyöreähkönä eikä loppuun jää liikaa silmukoita rynkytettäväksi. Kirjonnat valmiiseen pipoon eri vahvuisilla villalangoilla, osa yksinkertaisena, osa tuplana. Kuvittelen, että epätasainen pinta osaltaan antaisi syvyysvaikutelmaa kukkiin.

Kuvissa näkyvä villapaita mahtaa muuten olla eniten ikinä käyttämäni neule. Se on Stephen Westin Mesa ilman alkuperäisen ohjeen korkeaa kaulusta. Ystävänpäivänä on hyvä kääriytyä lempparipaitaan. Ystävänpäivästä puheen ollen: yksi ruusu teillekin, ihan jokaiselle, olkaa hyvät!


38 kommenttia:

 1. Kyllähän nuo ihan kukkasilta näyttää ... Tulee mieleen sellainen vanha ryijy, joka oli mummoni seinällä - ihana sekin!
  Hyvää Ystävänpäivää! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tanja! Kieltämättä tulee hieman romantillinen fiilis tuosta.. Muuten, mites on, nähdäänkö kesäkuussa Tampereella? ;)

   Poista
  2. No ei ... Hitsi ... meillä kun on kuopuksen lakkiaiset just samaisena viikonloppuna ... ;o)

   Poista
 2. Voi kuinka ihana ja inspiroiva! Paitsi, olisiko minulla sellaista kirjontaan tarvittavaa kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyydestäsi en tiedä, mutta uskallan väittää,että taitoa sinulla varmasti olisi enemmän kuin minulla. Touhu oli eilen melkoista paskartelua, jos sallit ilmauksen.:)

   Poista
 3. Ruusu myös sulle! Kyllä nuo minun mielestä on ihan kukkasia, piristävät pipoa ja tätä muuta harmautta nyt! Hyvin jaksoit paskarrella! T. Suhve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suhve. Saa nähdä, minkälaisen hätäneuleen kehittelen ensi perjantaina. Tämäkin viikko paiskitaan ankarasti leipätyötä ja kutimet saavat huilata. Uusia paskarteluja kohti!

   Poista
 4. Ihan selvästi ruusuja eikö mittää ameeboja nuot. Kaiken kaikkiaan ihana pipo. Olen harjoitellut kesäkuuta varten. Purkamaan olen oppinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hajoitella pitää. Nancyllä on aika paljon niitä erikoissilmukoita, joita ei noissa mun tekemissä Stephenin suoraviivaisemmissa malleissa ole juuri tullut esiin. Mä olen niin uuno, että taidan säästää lähemmäs kesäkuuta; ehdin kuitenkin unohtaa kaiken, jos nyt rupean. Mutta nyt kun varoitit, niin pitää vissiin varata sille purkamisellekin aikaa. Pitäisiköhän sittenkin niitä pipoja, vaikka selätinkin jo pahimman briossipipokuumeen?

   Poista
 5. Tytti-siskon kanssa katseltiin aiemmin jo instasta että mitähän se harmaaarki nyt kirjoo... Selviä ruusujahan ne! Hieno ja ah niin sinun näköinen pipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää olla tämmöinen ruusupipo siltä varalta, että jos tulee joskus nostalgisen romanttinen fiilis. Outo projekti oli tämä; oli pakko tehdä jotain ja tuommoinen tuli.

   Poista
 6. Mää en ymmärrä tätä ameebapuhetta. Selviä ruusuja ovat, kuin jossain vanhassa huivissa. Että onkin kaunis pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne ameebat olivat siinä vaiheessa, kun mulla oli vaan punasävyisiä plänttejä pipossa. Sitten tein vielä enemmän värivaihtelua sinne ja vihreää muka lehdiksi. Mutta oli ne ihan ameeboja aluksi.:D

   Poista
 7. Kyllä ne kukilta näyttää... mä en onneksi osaa yhtään kirjoa muuten ois pakko aloittaa tuollainen pipo! Mesa näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita pois vain. Jos mun kirjontalahjoilla nuo ruusuiksi tunnistaa, niin kyllä sullakin onnistaa.

   Poista
 8. Siis nehän on ihan selvästi venäläisen vanhan peltitarjottimen kukkia. Siis just niitä kaikista parhaimpia! En oo kyllä koskaan ajatellut kirjontaa ja neulomista yhdistää, kun en oo niin valveutunut neulisti. Menee seuraavaksi testilistalle. Oispa hienot jotkut vanttuut kirjotuilla kuvioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaankin hienot semmoiset vanttuut! Ja kiitos tuosta venäläisestä peilitarjottimesta; se kuulostaa TOSI hienolta. :)

   Poista
 9. Voi Outi minkä teit. Näin sun pipon ja siltä istumalta oli heitettävä villatakkikujelma sivuun ja laitettava harmaata Nepalia puikolle. Joo, olisi ollut vihreää, valkoista ja varmaan muutakin väriä samaista merkkiä... Ja niitä ruusuja tietty tulee myös. Niin että kiitosta vaan �� t. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, sielläkin Nepal-keskittymä.;) Ole hyvä vain, kiva, jos innostuit! Olisi lystiä nähdä sunkin pipo, mutta kun anonyymiksi sua tuossa tituleerataan, niin ehkä se jää haaveeksi.

   Poista
  2. Ruusuisesta piposta tuli aika kiva, pitää tehdä kuulemma muillekin. Räveltämössä nähtävissä eka versio...

   Poista
  3. Nyt pitää etsiä se Ravelrystä!

   Poista
 10. Kauhian tutulta kuulostaa dialogi... Nykyään hahmottelen kirjoneuleen ensin paperille ja sitten pyydän arvon herraa lisäämään ehdotuksia ja parantelemaan mallia. ;)

  Vaan kyllä nuo oikeasti ryijymäisiltä kukilta näyttävät. Hieno pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on niin harvoin mitään omasta päästä löytynyttä ideaa, että ei tarvi olla ukkokultaa kovin tiheään konsultoimassa. Mutta jos mullakin alkaa hahmotelmat joskus lisääntyä, laitan vinkkisi korvan taka.;)

   Poista
 11. Aivan ihastuttava pipo ja kyllä ne kukilta todellakin näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Memma! Kannatti siis painaa loppuun asti.:)

   Poista
 12. Minusta ne on pioneja. Sellaisia pallomaisia, isoja, jotka eivät ole vielä täysin auki. Tai sellaisia globeliinikankaan kukkia. Tuo musta korostaa jotenkin sitä.

  Meillä on Edith tädin kanssa iso urakka täällä - mutta noin 3 viikon päästä aloitan tyhjältä pöydältä. Mullei ole ollut tämmöistä sitten vuoden 2003 joulukuun.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pane pioneita pahakseni, hienoja kukkia ne. Mutta ohhoh, onpa tosiaankin sulla uutta ilmassa. Tuo "tyhjältä pöydältä" kuulostaa äkkiseltään eksoottiselta.

   Poista
 13. Siis niin upea pipo! Ryijyruusuja & ihanat värit!

  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tumma pohja korostaa värejä; näin minua on opetettu.;)

   Poista
 14. Ihan selviä kukkia, ainakin kaukaa katsottuna ;) Suoraan maatuskahuivista.

  VastaaPoista
 15. Minusta (kuten näemmä muidenkin mielestä) on erittäin tunnistettavasti kukkasia ja vielä erittäin hienoja sellaisia. Kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selkeesti olisi pitänyt ottaa kuvia siitä ameebavaiheestakin! :D

   Poista
 16. Ehdin tätä "nopeaa" pipoa ihastelemaan jo instankin puolella mutta ei kuule tee yhtään tuskaa nähdä vielä enempi kuvia samasta ihanasta myssystä. Tosi nätti se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään oli pipo koeajolla ja lämmin oli. Aika tiivis tuo pipon pinta, kun tuli neulottua suositusta kaposammalla puikolla. Eli kyllä, hyvin meni tämä hanke.:)

   Poista
 17. Sulle löytyy blogisi tarina-haaste täältä: http://a-bstrakti.blogspot.fi/2016/02/abstraktin-tarina.html :)

  VastaaPoista