2.2.2016

Syytän Game of Thronesia

Nyt olisi jänisräikkien ja lipunnoston paikka: sukat! Itseneulotut sukat! Vaikea tätä on uskoa, mutta totta se on.


Sukkien ohje on tietysti alkutalven hitti eli Muita ihania -blogin talvisukat (ohje lähtee täältä). Minulla neulominen karkasi jo alkutaipaleella aivan omille urille, sillä ensinnäkin haaveilin pitkistä sukista ja minun oli sävellettävä varren kuviota saadakseni lisää mittaa. Toinen syy sooloiluun on painavampi: ryhdyimme siipan kanssa katsomaan HBO:lta Game of Thronesia alusta asti ikään kuin kertauksen vuoksi ja ei siinä neuloja enää joutanut mallikuvioita joka välissä tiiraamaan. Silmät ja ajatus olivat jossain ihan muualla: hyvä etten susia neulonut sukanvarteen.

Silmukoiden puolesta olin uskollinen ohjeelle. Lähdin liikkeelle sillä, mitä ohje neuvoi ja kavensin muutaman silmukan nilkan resorin kohdilla pois. Muita muokkauksia ei ole tehty. Valmiit sukat ovat kutakuinkin kokoa 35/36.


Tämä oli sukkia neulomattomalle neulojalle kiintoisa kokemus. Huomasin heti alussa, ettei lankavarastostani löydy ohjeen vahvuista paksumpaa sukkalankaa ollenkaan. Koetin kyllä selvitä ohuemmilla langoillani ja kaivelin kaikki nöttöseni ja jämäkeräni esiin, mutta koska pyrin ohjeen tiheyteen ja jouduin käyttämään lankojani kaksinkertaisena, ne hupenivat silmissä. Jouduin siis kaupoille (nyyh). Anttilan Novita-hyllyltä eteenpäin tämä projekti on ollut yhtä ahaa-elämystä. Sukkia voi siis neuloa myös nopeasti ja nelosen tai kolmipuolosen puikoilla. Jos nämä sukat vielä kestävät, saattaa olla niin, että villasukaton kausi tässä taloudessa päättyy ainakin hetkiseksi.

Sukkien langat: harmaa ja grafiitinharmaa (miltei musta) Novitan Seitsemän Veljestä, muista ei hajuakaan. Tuo valkoinen saattaa olla Jannea; onko semmoista sukkalankaa?
Puikkoset: 3,5 mm
Fiilis on katkeran suloinen. Sukista tuli - kuten Muita ihania -blogin nimikin lupailee - ihanat, mutta lapsi ilmoitti kantapääkurvien kohdalla haluavansa sukat itselleen. Eli sinne meni. Minulla ei edelleenkään ole yhtäkään omaa villasukkaparia.

34 kommenttia:

 1. Joo, mutta lapsi halusi sukat 😃 hieno homma! Tuuli

  VastaaPoista
 2. No on kyllä aivan ihanat, minäkin kyllä ilmoittaisin ja vaatisin nämä itselleni. Olen tässä yritellyt herätellä kässäinspistä ja sukkiakin miettinyt... Nämä kyllä taitaa päästä puikolle, mutta lankakaupan kautta varmaan myös. Tuollaista sinapin sävyä ei löydy... eikä sitä taida olla seitsemässä veljeksessäkään, vai mitä luulet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä seisoin Novita-hyllyillä semmoisen harmaan värisuoran kohdilla, enkä uskalla ottaa kantaa tuohon sinappiasiaan. Minulla on keltaisia sävyjä kotosalla kohtuu hyvät valikoimat, sieltä tuo sinappi jostakin avatusta kerästä. Pitäisi kait säilyttää vyötteet, kun olen koko ajan ihan pöljänä näiden lankojen kanssa.

   Poista
 3. Kylläpä näistä tulikin ihanat talvisukat! Värit on näissä sukissa erityisen hienot! Minä en tähän sukkaprojektiin ehtinyt mukaan, mutta onneksi ohjeeseen voi tarttua myöhemminkin. Vaikka sitten ensi talven sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka ensi talveksi; se on hyvä suunnitelma. Eiköhän me kohta suunnata katseet jo tulevaan kevääseen? Ainakin mieli tekisi.;)

   Poista
 4. No sillä lailla! Ei muuta kuin uutta putkeen, varsinkin jos olet ostanut lisää lankaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta putkeen, niinpä. Nyt olisi lankaa ja yhdet keskeneräisetkin.. Jos pystysi neulomaan jotenkin itseltään huomaamatta, ettei tajuaisi, että ne ovat nyt sukat... Auttaiskohan se? Pussi päähän?

   Poista
 5. Ihanat, kauniit värit! (Täällä yksi todella harvoin sukkia neulova ihailee :)) Eikä lainkaan ihme, että lapsi vei sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että KAIKKI MUUT neulovat hulluna sukkia ja jotkut jopa käsittämättömiä ihanuuksia koko ajan (viittaan esim Nastiin tuossa yllä), siksi on kiva tavata hengenheimolainen. Me voitaisiin perustaa joku sukattomien kerho?

   Poista
  2. Edellinen vastausyritys taisi hävitä bittiavaruuteen :) Voi, tuo mitä sanot, on NIIN totta!! Ihailen samaten kaikkia hienoja sukkia. Mutta mun tämän talven saavutus oli yhdet (yhdet!) sukat, ensimmäiset vissiin kymmeneen vuoteen. Niistä olin oikeasti ylpeä! Joo "wanna-be-sukankutojat"-kannustuskerho.

   Poista
  3. Jos tässä kohti pystyisi peukuttamaan, niin näyttäisin sun kommentille nyt peukkua. Eli virtuaalisemmoinen tähän rakoon.

   Poista
 6. Oi, nämä on hienot! Olen vielä onnistunut välttelemään tätä ihanaa Talvisukka-tempausta mutta nyt on pakko, ihan pakko, alkaa itsekin näitä neulomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle oli yllätys, miten sukkelaan sukka etenee paksulla langalla. Siitä on hyvä tovi, kun olen sukkaa neulonut - puhumattakaan paksummilla sukkalangoilla, joten on päässyt perusasiat unohtumaan. Äkkiä saat parin, kun laitat puikot töihin!

   Poista
 7. Ihanat värit olet löytänyt! Ei ihme, että nämä sukat sosialisoitiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosialisoitiinpa hyvinkin, semmoinen kansandemokratia täällä meillä vallitsee. Huokaus.

   Poista
 8. Ne on ihanat! Tosi hienot! Ja sopii (ilmeisesti) käyttäjänsä jalkoihin kuin valettu! (Vai poseeraako neuloja? Sitten kyllä todella sopii harmitella.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti poseeraa kuvissa. Sukat ovat varren puolesta kokoani, koska neuloin niitä nilkkoihin asti itselleni. Kärkikavennukset alkavat aikaisin, kun lapsen jalka on omaani pienempi ja hiukan kavensin jalkaterässä myös silmukoita. Varsi saattaa olla himpun verran löysä tytölle, mutta hyvin pysyy kuitenkin ylhäällä näin tuoreeltaan. Ja mahtuupahan sitten vaikka legginsin lahje alle. Eli muotoilu on ikään kuin minun ja tyttären välimaastosta.:)

   Poista
 9. Tulipa niistä kauniit! Värivalinnat hivelevät silmää, toimivat niin hyvin yhdessä. Liityn yllyttäjiin, seuraavat vain puikoille :)

  VastaaPoista
 10. Oi, oikein kirjoneulesukat ja kauniit sellaiset! Kyllä sinusta vielä sukkamaakari tulee, usko pois :)

  VastaaPoista
 11. Voi lapsi minkä teki :D Kaunoiset sukkaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Kunhan tuo vielä hitusen kasvaa, ja ollaan samanmittaisia, niin sitten se varmaan vie vaatteet ja kaikki. Mitähän tästä oikein tulee?;)

   Poista
 12. Komeat sukat. En yhtään ihmettele jos lapsi ne halusi... niin minäkin olisin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna, mukavahan se on, että lapsille kelpaa, vaikka olenkin edelleen sukaton. Neulevaatteet eivät puhuttele jälkikasvua siinä määrin kuin itseäni, joten poikkeus tämmöiset neuleiden riistovarkaudet ovat. Yleensä neuloskelen itselleni ja saan pitääkin tuotokset itse. Tiedä sitten, pitäisikö tehdä toiset sukat..

   Poista
 13. Teeppä vielä ne anelmaiset nii voit keulia ihan kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan velho, kun just niitä täällä mietin! Ne pitäisi vaan neuloskella lapselta piilossa.;)

   Poista
 14. Aivan ihanat nämä sinun sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kieltämättä nätit. Pitäisi nyt rohkeasti vain laittaa toisetkin sukat puikoille, kun kerta planeetat ovat selvästi suotuisissa asemissa... Sukanneulonat on aina ollut minulle vähän henkimaailman touhua.:)

   Poista
 15. Voih, ihanat versiot näistä sukista! Kaunis värimaailma.

  VastaaPoista
 16. just discovered your blog! Your knitting and crocheting are FANTASTIC!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you and welcome! I´m not posting very often nowadays, ´cause I haven´t had enough time for knitting or crocheting. Waiting for the better times.;)

   Poista