6.1.2016

Villaa ylle!

Täällä on melkolailla rapsakka keli. Vekarat saavat aamulla nousta koulutielle raikkaaseen kolmenkylmennen asteen säähän, jos ennusteita on uskominen. Minä keräsin joukon hyvä-äiti-pisteitä ja neuloin pienemmälle kaulurin lämmikkeeksi. Ja vielä toisenkin.


Isoon, keltaiseen kauluriin löytyy ilmaisohje (klik) Garnstudion sivuilta. Kauluri on ollut minulla jonossa siitä asti, kun näin siitä Tiinan tekemän version. Onneksi muistin sen nyt, sillä kaksinkertaisesta Hjertegarnin Limasta tuli kahdeksikon puikoilla paksu ja muheva lämmitin näihin pakkasiin.


Raitakauluri on Villaviidakon Emman suunnittelema Tickle-Me-Not. Vaikka jo ohjeen nimi lupaili hyvää, valitsin kaulaa vasten tuleviin osiin Neulovillalta saatua keltaista Rooster Almerino Arania, josta lapsilla on aiempia hyviä kokemuksia nimenomaan kutittamattomuusasioissa. Koska lankaa oli jäljellä vain kerä, sille piti keksiä kavereiksi valkoista Dropsin Nepalia ja pinkkiä mysteerilankaa. Puikkoset olivat 5,0 mm. Kaikki langat muuten omista jemmoista, jei.Mekon kangas lienee kaikille ompelijoille tuttua Vimman Lettiä, mutta ehei, en ole ommellut mekkoa itse. Se on ostettu ihan itse kaupasta.

Loma on nyt kärsitty ja huomenna pääsee takaisin sorvin ääreen. Pitänee aloittaa iltasella jotakin ihan vaan pientä. Tästä se arki taas lähtee rullaamaan!

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja tuntuvat toimivan. Saivat vekaran hyväksynnän, mikä lienee tärkeintä.:)

   Poista
 2. Mainiot kaulurit! Täällä huonoäiti käärii lapsen aamulla koulutielle todennäköisesti kokovartalohuiviin, kun en ole saanut hyvistä aikomuksista huolimatta sitä kauluria neulottua... Teitkö tuon raitakaulurin ohjeen mukaisilla silmukoilla? Miten iso siitä tuli vitosen puikoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein ohjeen silmukkamäärillä. Ohjehan oli muistaakseni leikki-ikäiselle. Tämä mun viikari on isokokoinen kohta 7-vuotias,joten tuumasin, että pitää saada hiukka ohjeen kauluria isompi versio. Siksi vitosen puikot ja lankojen vahvuudessakin on hiukka eroa sun käyttämään. Hyvä tuli. Ei ole tiukka eikä lerpota mistään. Tyttö haluaa kaulurinsa noin korkeana, eli tein vain mittaa enempi tuohon 2o, 2n -ribbiin. Niin, mun käsiala ei ole mitenkään löysä.

   Poista
  2. Okei, kiitos! Täälläkin tuo ohjekuvissa aikanaan esiintynyt napero täyttää jo pian seitsemän! Pitää vielä miettiä kirjoitanko ohjeeseen toisen isomman koon, vai neulonko vaan jonkun muun valmiilla ohjeella :P

   Poista
  3. Etsin peruskauluria, asiallista ja simppeliä. Musta sun malli on erinomainen ja toimiva. Pitäisikö kirjoittaa enkuksikin se ohje?

   Poista
 3. Kyllä on niin upeita, molemmat! Meillä alkaa edelliset kaulurit jäämään pieniksi. Pitääkin pistää tuo kutittamaton lanka korvan taakse :) Ihanat kuvat muuten! Tsemppiä alkavaan arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun syksyllä tekemä akryylikauluri on jonkun verran löystynyt eikä suojannut enää kaulaa riittävästi, siksi piti ryhtyä toimiin. Luvatut pakkaset antoivat mukavasti potkua persauksiin, sain kerrankin sukkelasti valmista.;) Mukavaa vuoden alkua myös sinulle!

   Poista
 4. Ekaluokkalainen antoi varovaisen hyväksynnän tuolle dropsin kaulurille. Kylmä on täälläkin, mutta en kyllä huomiseksi kerkeä sitä neuloa :). Jospa ennen kevättä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla meni tovi tajuta se Dropsin kaulurin ohje. Oon vissiin vähän tyhmä. Homma selvisi vasta noita klikkaamiani Tiinan kaulurikuvia katsoessa. Olisin laittanut lyhennettyjä kierroksia enemmän, kuin mitä piti ja metsään olisin mennyt. Nopeasti se tuli, äkkiseltään vaan noin paksut puikot tuntuivat kömpelöiltä.

   Poista
  2. No joo, mun mielestä kerros ja mallikerta on ihan eri asioita :). Eka versio meni jo purkuun, kun ei lanka riitä. Syökin lankaa aika reippaasti kun kaksinkertaisena neuloo...

   Poista
  3. Eli sullakin oli pulmaa ohjeen kanssa.. Sitä aina ekaksi epäilee itseään, mutta onhan noissa ohjeissa epäselvyyttä aika tavalla. Mulla oli 4 kerää lankaa käytössä, mutta kun ekat 2 kerää loppuivat, olin jo aika pitkällä. Arvioin sen kokonaiskulutuksen noin kolmeksi keräksi kylmiltään, vaikka olishan mulla nykyään oikein vaakakin tämmöisille asioille.

   Poista
 5. Oih! Ihanat kaulurit ja niin somat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle hyvästä inspiraatiosta ja vielä ohjeenakin olemisesta! En oikein tajunnut ohjetta, sun lähikuvaa katsoin vähän tarkemmin ja sitten onnisti.;)

   Poista
 6. Hyvä äiti -pisteitä ropisee nyt ihan ennätysmäärin. Ja näillä keleilllä on hyvä olla villaa yllä ja alla :D kuvat ovat muuten ihan huippuja, mistä sä taiot valoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nuorimman lapsen huoneessa valkoinen puhdas seinä aamuauringon kanssa sopivasti kohdillaan, otan valkotaustaiset sisäkuvani siinä. Eilen paistoi aurinko ja iskin heti tilaisuuteen kiinni. Toki näihin piti asemoida vähän kirkkautta säädöillä lisää, joten ihan au naturel nämä kuvat eivät ole.

   Poista
 7. Tuo ensimmäinen kauluri on ihana ja toinenkin varsin soma! Ja takuulla tarpeen näillä säillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaulurit ovat päässeet heti käyttöön eli meni nappiin tämä projekti.:)

   Poista
 8. Eli sulla on auringon kanssa diili....

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavia kaulureita kaikki! Minäkin neuloin juuri yhden, mutta hiukan isommalle lapselle... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä ihan kurkkaamassa, että miten isolle ja ninjahan sieltä löytyi!:)

   Poista
 10. Vau, tuo palmikkokauluri on erityisen ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on todella muhkea kaksinkertaisen langan takia. Kunhan niihin kasin puikkoihin saa tuntuman, se tuleekin joutuisasti.

   Poista
 11. Upea tuo postauksen ensimmäinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiteen mussukka on selvästi panostanut hymyyn.;)

   Poista