31.1.2016

Tammikuun viimeinen

Lämmintä, valoa ja katoilta sulavia lumia ihmetellessä tulee ihan maaliskuufiilis. Liekö sitten kevättä vai mitä, mutta teki mieli pitkästä aikaa ommella. Tuli pusero.


Malli: nro 119 Burda Style 10/2012, kietaistava t-paita.
Kankaan nimi on Aurinkopeura ja se on muistaakseni Pehemiältä. Hankinnalla on jo ikää, joten en uskalla luvata, että sitä olisi vielä kaupan. Kangas on joustavaa trikoota.


Tein ompeluprojektini aikana havainnon, että olen mystisesti kadottanut talvikuukausien aikana vyötäröni. Tämä kyseinen paitamalli mahtaisi olla edukseen jonkun sellaisen päällä, jolla kurvit ovat ns. kohdillaan, mutta näyttää tämä ihan ookoolta päärynänkin yllä siitä huolimatta, että etuosassa on päällekkäin kaksi kerrosta sivusaumoista rypytettyä napakkaa trikoota. Onneksi otin tarkistusmitat, sillä normaali kokoni olisi mahtanut olla melkoinen makkarankuori vyötäröstä alaspäin. Tämän mallin hihat ovat muuten mieleeni; Burdan kaavoissa on jostain syystä usein minulle liian ahtaat hihat ja joudun tekemään muokkauksia, mutta tällä kertaa selvisin ilman niitä.


Paita valmistui kommelluksitta. Katkaisin vain yhden kaksoisneulan ja sain mielestäni aikaiseksi siistiä jälkeä. En käyttänyt kaula-aukossa framilonia enkä muitakaan poppaskonsteja, vaan se on vain tikattu nurjalle kaksoisneulalla. Kiinnittäessäni etukappaleita ja takakappaletta toisiinsa pidin visusti varani, että etukappaleille ei jää löysyyttä ja se kannatti, sillä tässä kestää kumarrella ihan huoleti. Ei lörpsötä eikä mene höpön puolelle. Jos joku miettii kohdistuksia, niin en edes yrittänyt kankaan vähäisen määrän takia.

Seuraavaksi pitänee ruveta sitten miettimään sporttivaatetta, koska onhan se vyötärö varmaan hankittava takaisin.

10 kommenttia:

 1. Kankaassa on kiva kuosi, melkein tekisi mieli värittää yksi bambi :) sohvalla oli kiva kölliä neule käpälässä kun aurinko paistoi silmiin. Tuntui kivalta kaiken tämän pimeyden jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Olen koettanut pitää kangastussit loitolla, tekee hirmusti mieli värittää kukkanen tai kaksi tai... Mutta jospa saisi nyt aluksi pidettyä näin ihan neutraalina.:) Jokos siellä helpottaa ja on uusi neule käpälissä?

  VastaaPoista
 3. Ihana paita! Tuo kuosi on kyllä ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sai vaikka missä väreissä.. harmi, että tilasin sitä aikoinani niin vähän. Onhan se vähän lapsekas, mutta tuumasin, että valitsemalla ei-lapsellisen mallin saavutettaisiin jonkinlainen vakiotila.

   Poista
 4. Valoa, kirkasta sellaista tunnelin päässä. Uutta pukkaa ja vanhojakin on edistetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Ja kohta joku megalomaaninen virkkausprojekti tuplana? :DDD

   Poista
 5. Ei kai näin elävässä kuosissa mitään kohdistuksia kannattaiskaan tehdä, turhaa työtä ;) Kauniisti istuva paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva saada peura kokonaisena eteen, mutta sain vain puolikkaita.;) Ei vaites, kyllä mulle kelpaa näinkin.

   Poista
 6. Tosi toimivan näköinen puseromalli ja ihana kuosi! Täällä olis se sama vyötärön metsästysurakka edessä, mutta kuvien perusteella väitän, että täällä tarve on paljon akuutimpi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akuutista en tiedä, mutta kalliiksi tulee, jos vyötäröä ei ala löytyä. Kohta vaihtuu vuodenaika ja vaatteet ja tätä menoa olen housuton ihminen, kun vetskarit eivät mene kiinni.:D Joku yhteinen tsemppi pitäisi perustaa, olen tosi huono tämmöisissä asioissa.

   Poista