9.1.2016

Taisi tulla ikäkriisi

Aika kauheaa neuloa pikkiriikkistä neuletta seitinohuella pitsilangalla puikoilla, jotka tuntuvat työhön nähden vähintäänkin yhtä suurilta ja kömpelöiltä kuin omat nakkisormet. Ja kun alkaa ikäkin olla neulojalla sillä mallilla, ettei mitään näe. Varsinkaan mitään kovin pientä ja iltahämärissä. Aijai. Sitä kuvittelee, että nopsastihan tuommoisen pikkujakun neulasee, mutta kun ihminen huomaa nypläävänsä sokeana jo kolmatta iltaa, niin tunnelmat ovat kutakuinkin erilaiset kuin työtä aloittaessa. Mutta jos ei anna raivolleen periksi, niin valmishan siitä tulee. Joskus.


Isompi tyttäristäni pyytää lankataiteen saralta itselleen niin harvoin mitään, että kun hän pyysi Pullip-nukelleen lämmintä neuletta, projektiin oli pakko ryhtyä. Ravelrystä löytyi yllätyksekseni Pullip-nukelle runsaasti ohjeita, ja valitsimme niistä Elisabeth Zimmermanin February Baby Sweaterin tyylisen takin. Totesin heti projektin alussa, että mikäli aion vastaavaa tavaraa jatkossa neuloa, joudun hankkimaan kunnolliset lukulasit siihen hommaan. En nähnyt jalkalampun valossa virheitäni ja jos tajusin jossain vaiheessa sellaisen tehneeni, en voinut olla varma, näinkö korjata sen oikein. Virheitä siis jäi, mutta kyllä sen February Sweateriksi tunnistaa, eikö? Se tosin oli lapselle sanottava, että ihan heti en tee toista. Ja kun teen, en tee pitsilangasta, vaan ohuesta sukkalangasta. Enkä pörröisestä alpakasta, vaan jostain muusta.


Malli: February Pullip Sweater, ohjeen takana Megan Nordyke (Ravelryssä täällä)
Lanka: Cascade Yarns Alpaca Lace
Puikkoset: 2,5 mm.

Vaikka lopputulosta ei voi väittää hyvällä tahdollakaan kauniiksi, niin jokunen hyvä-äiti-piste saattoi taas tipahtaa. Niiden osalta tämä vuosi on käynnistynyt hyvin.

Taidan muuten tehdä tälle blogille jotain. Tarkoitan ulkoasua. En vain vielä tiedä, mitä. Sivupalkki loistaa juuri nyt tyhjyyttään, mutta älkää säikähtäkö. Sinne tulee tavaraa takaisin, kunhan ehdin ja tästä viisastun. Se on tämä tammikuu, joka kannustaa siivoamaan niin kotona kuin näköjään jopa blogissa. Jos joku on joskus kaivannut blogiini jotain käytettävyyden parantamiseen liittyvää, niin nyt saa toivoa.

10 kommenttia:

 1. Jep, jep samalla tiellä näköjään olet kuin minäkin. Tuota takkia olen useamman neulonut meillä kun näitä nukkeja on monta. Paras on kyllä kirjoneule helmilangasta näille nukeille, siinäkin oli tikuttamista. Blogistani löytyy kuvia jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh! Pienemmät puikot pitää mullakin hommata, nuo kaksipuoloset olivat aivan liian isot ja kömpelöt, mutta kun mulla on pikkiriikkisiä kokoja vain virkkuukoukuissa. Nostan niin hattua tuon tekemäsi kirjoneulepuseron edessä! Kävin siis stalkkeroimassa...;) Tekemäsi kantopussukka voisi myös olla täällä mieluinen, laitetaanpa korvan taakse. Kiitos sinulle kovasti!

   Poista
 2. jos toivetta saa esittää, niin vaaleanpunainen teksti ei valkoiselta pohjalta oikein hyvin näy. ei mulla muuta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se jää! Se oli vaan semmoinen vitsi, kun en enää jaksanut värkätä. Haluaisin jotakin väriä, mutta mikään ei ole oikein sopiva. Eiköhän kohta tule taas harmaata; se toimii aina. :D

   Poista
 3. Saman tunnelmat kun Blythelle tein takkia. Miten jonkun niin pienen härpäkkeen kanssa pitääkin tahkota niin kauan? Blythe ressu, en ole muistanut leikkiä sen kanssa.

  Mun tekisi kans mieli tehdä blogille jotain. Vähän olen harkinnut wordpressin puolelle hyppäämistä. Jää nähtäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Mulla on työblogi Wordpressissä ja saahan siellä visuaalisesti komiampaa jälkeä. Hankalampi se tosin on. Mietin myös niitä valmiiksi tehtyjä Blogger-pohjia, siis että oikein ostaisi semmoisen, mutta osaako sitä sitten säätää. En haluaisi joka kuukausi olla maksamassa jollekin ylläpidosta vaan ihan pelkällä pohjalla olisi hyvä pärjätä. Sama kait se tieten, minkäläinen tämä blogi on, oikeasti siis, mutta kun tätä itse tuijottaa kohtuu usein, vaihtelu tekisi terää.

   Poista
 4. Hui miten pieni neule! Mutta kyllä on hieno, mätsää nuken hiuksiin ja silmiin just eikä melkein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huipa hyvinkin! Jos pääsisi tuommoisten nuken nuttujen makuun, niihin voisi upottaa jokusen jämänöttösen. Mutta taitaa olla liian hc-neulomista minun makuuni.;)

   Poista
 5. Tämä on sitä ask & pask os, joka ei multa onnistuisi ollenkaan. Hyvä äiti pojoja ropisee roppakaupalla Outille. Mutta kaivoin tuon neuletakin ohjeen netistä. Joskus se oli tosi suosittu.

  Minä olen tänään löytänyt neuleintoni, ja puseron helma on valmis. Eikä kirraa.

  Ja tuota, pistin työaiheista meiliä luukkuun.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että neuleinto pysyy pitkään! Mietin muuten samaa, että yhteen aikaan noita neuletakkeja tehtiin paljon, siis aikuisten ihmisten koossa, ja hyvällehän ne näyttivät. Olisi ihan kiva itselläkin. Minäpä kurkistan luukkuun; kiva saada postia!

   Poista