22.1.2016

Pari peruspipoa

Mies tarvitsi uuden pipon. Simppeliä haettiin ja vaikka sellainen pipo ei silmukkamäärän lisäksi juuri muuta osviittaa tarvitse, niin huomasin selaavani netistä ohjeita ohjeen perään. Ja aina palasin samaan. Helpoista helpoimpaan.


Malli: Ribbed Watchman`s Hat, suunnittelija Channah Koppel (Ravelryssä täällä)
Lanka: Drops Nepal (taas, sitä riittää), 2 kerää, sävy musta
Puikkoset: 4,5 mm

Pipo-ohjeen idea on se, että tällä mallilla neulottuja myssyjä saisi lähettää Israelin armeijan sotilaille (kannattaa käydä kurkkaamassa, jos haluaa nähdä oikeasti hepreaa olevan ohjeen, heh). Minä niistä armeijoista niin perusta, mutta päättelin, että jos pipon malli kelpaa sotilaille ja armeijan kypärän alle, niin luulisi sen kelpaavan myös rauhallisempiin tehtäviin ja vaikka pyöräilykypärän kaveriksi. Pipo on ihan peruspipo, se mitään ohjetta välttämättä tarvitse, mutta neuloin kiltisti juuri niin kuin sanottiin. Ehkä mittaa on tässä minun versiossani enemmän, kuin ohjeessa.

Sitten neuloin toisenkin pipon. Omasta päästä ja omaan päähän.


Pipopolitiikkani on ollut kriisin partaalla jonkin aikaa. Ei sillä, ettei minulla pipoja olisi, mutta iskin silmäni turhan monessa blogissa Samujin mohairpörröiseen pipoon, joka vainosi minua sitten ajatuksen tasolla kaikkialle. Pipon ovh näytti olevan 50 euroa. En ehtinyt edes siunailuvaiheeseen hinnan kanssa, kun jo huomasin, että koko myssykkä oli out of stock. Neulojana tuumasin, että konstikos semmoinen Samuji-pipo olisi neuloa, mutta kyllä se konsteja näköjään kaipaa. Versiostani tuli nimittäin liian laiha. Samujin-pipon turbaanimainen muhevuus puuttuu kokonaan, vaikka korvilla on kolme kerrosta alpakka-kidsilk-pörröä. Tarttis paksumpaa lankaa selvästi. Mutta kauhean kiva on tämäkin. Tuulta pipo ei pidä, mutta eihän se enää ole kylmäkään. Hirmupakkasten jälkeen tämänpäiväinen -16C tuntui miltei helteeltä.


Langat: Yksi kerä harmaata Dropsin Alpakkaa ja yksi vajaa kerä Austermannin KidSilkkiä vaaleanharmaan sävyssä. 
Puikkoset taas sen 4,5 mm, vaikka pienempi koko olisi saattanut olla parempi. 

Tammikuu on ollut sen verran flow neuleharrastuksen puolesta, että taidan ottaa riskin ja neuloa sukat. Kyllä! Järkyttyikö joku? On meinaan Tiinalla niin kiva sukkakalenteri menossa Muita Ihania -blogissa, että harkitsen vakavasti mukaan hyppäämistä vielä jälkijunassa. Uutta lankaa en tosin aio sukkaprojektiin hankkia (joku roti se on oltava), joten asia ratkennee lopullisesti vasta, kun ehdin kaivautua lankakaappini syöverihin. Elämme siis jännittäviä aikoja.

6 kommenttia:

 1. Tuo musta pipo ei näytä kyllä Dropsin Nepalilta, mutta voi se sitä olla, ehkä johtuu musta-valkokuvasta. Se Cousteau-pipo on myös hyvä pipomalli.

  Täällä pitää saada ensin pari työasiaa loppuun ennen kuin voin antautua neulomisen himolle.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se sitä. Kuulostaa jotenkin kiihkiältä tuo "neulomisen himo".

   Poista
 2. Ihania peruspipoja. Näille on käyttöä näillä pakkasilla. Lauhtumista ja kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruspipojakin tarvitaan. Niitä tarttis oikeastaan useammassakin (harmaan) sävyssä. Joka lähtöön.:)

   Poista
 3. Sun pipas näyttää paremmalta kuin se Samunjin, sehän näytti kuvassa ihan veneeltä :) Pitäis neuloa lapasia. Sellaset paksut pyöräilyyn sopivat. Tosin pakkaset lauhtu. Eihän ne enää tuu takasin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Samujin pipo näyttää muodikkaiden ihmisten blogeissa niin muhevilta. Oisko se sitten se veneosa, joka sen tekee. Mutta tällä mennään nyt. Jos minulta kysyt, niin ei ne tuu. Paitsi sitten ihan lopussa saattaa tulla joku viheläinen yöpakkasosio, mutta muuten tämä on tässä. (Ei mitään takuuta eikä palautusoikeutta sitten tässä ennustuksessa).

   Poista