5.12.2015

Hyvin kävi

Lopussa kiitos seisoo, näemmä. Kun sietää aikansa epävarmuutta, sitä huomaa olevansa onnellinen uuden huivin omistaja.


Matkassa oli totisesti mutkia. Projektin aikana tuntui, että huiviin tulee yksinkertaisesti liikaa "kaikkea". Varsinkin lopussa, jossa neulottiin aaltomaista reunaa ja nypyköitä, luottamus lempisuunnittelijaani oli kovilla. Kyyti oli simppelin rakastajalle liikaa heti toisesta vihjeestä lähtien, vaikka juurikin tuo kakkosvihjeen löysä kelta-oliivi letti on huivissa nyt valmiina ehkä juurikin se, josta pidän eniten. Reunukseen oli tarjolla useampiakin vaihtoehtoja, mutta epäilin huivin tulevaisuutta sen verran vahvasti, että päätin vetää överit surkeaan loppuun asti ja lakkasin taistelemasta vastaan. More is more and less is a bore, siksi nypykät. Muokkasin niitä kyllä mieleisekseni; ne eivät ole pitkiä laiheliineja, kuten WestKnitsin ohjeessa.


Malli: The Doodler, WestKnitsin tämän syksyn mysteeriohje (Ravelryssä täällä)
Langat: Madelinetosh Merino Light sävy Tern (vähän reilu vyyhti) ja Astrid grey (vajaa vyyhti). Hillittömän upea kelta-oliivi on The Uncommon Threadin sävy Meadow grass (kulutus puolisen vyyhtiä). 
Puikkoset olivat 3,5 mm
Poikkeuksia ohjeeseen sen verran, että kolmosvihjeessä neuloin vain 3 kiilaa neljän sijasta (lanka ei olisi riittänyt) ja nypykät tein lyhyemmiksi ja paksummiksi.


Minusta on jotenkin kiehtovaa, että huivista, johon äkkiä ajateltuna on tungettu liikaa kaikkea ja jossa on kaikki katastrofin ainekset, ei tulekaan valmiina levotonta ja räikeää. Että suunnittelija saa loihdittua kakofoniasta jotain näin harmonista. Neuloessa tuntui, että osat eivät sovi yhteen, mutta valmiissa huivissa ei ainakaan minun silmääni mikään riitele minkään kanssa - vai mitä te sanotte?

Tämä oli minun ensimmäinen mysteerineulontani. En selvästikään ole ihan riehakkainta mysteerineulojatyyppiä, mutta sen verran kivaa oli, että ensi vuonna aion ottaa uudestaan. Joten kiitos taas, Stephen - marraskuu ei ole koskaan kulunut näin jouhevasti.


36 kommenttia:

 1. Tää on hyvä. Tosi hyvä. Tosin iso tekijä tässä ovat nuo värit, jotka ovat just oikein - eivät yhtään liikaa eivätkä liian vähän. Mä en ole ollut Doodlerista aivan vakuuttunut, mutta tämän nähtyäni pitää asiaa ajatella uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan liekeissä tuosta Titityystä keväällä ostamastani keltavihreästä sävystä. Nuo harmaat valitsi suunnittelija itse, joten sain apuja aika arvovaltaiselta taholta.;) Tuossa tummemmassa harmaassa on tosi jännä tuo sävy; se taittaa valosta riippuen siniseen, jopa hitusen lilaan. Ihme huivi tämä todellakin on; tykkään ihan hulluna ja vielä tuossa vaaleanharmaassa kohdassa mietin kesken jättämistä. On se ihme velho se Stephen.

   Poista
 2. On kyllä upea huivi vautsivau.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se .:) Jotain jos saa purnata, niin himpun verran lisää kokoa voisin ottaa. Toisaalta en pingoittanut huivia, pelkästään kostutin ja kuivattelin tasossa. Joten ehkä niitä senttejä sieltä löytyisi.. Pitää perustaa joku asiallisen kokoinen pingoitusalusta.

   Poista
 3. Kaunis huivi, varmasti vaivansa väärti! ~Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikea ei tuo ohje ollut, mutta yllättävän paljon ylimääräistä pähkäilyä aiheuttaa se, ettei tiedä, mitä on tulossa. Esim värivalintoja sai miettiä hartaasti.

   Poista
 4. Aivan mielettömän hieno! Jotenkin muut versiot Doodlerista eivät ole napanneet mutta tämä on kertakaikkisen upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sunkin lempparivärejä sitten nuo mun huiviini päätyneet? ;)

   Poista
 5. Siitä tuli oikein päheä! Värit ovat tosi hienot, kultivoituneet jopa. Ja jos huivina ei nappaa niin kyllähän tuo hameeksikin hyvin taipuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein käydä tarkistamassa, että ymmärsin tuon "kultivoitunut" oikein. Terveisin Outin junttura. :D

   Poista
  2. No nyt munkin piti googlettaa että tarkoitinhan oikeaa sivistyssanaa. Huh, oikein meni.

   Poista
 6. Ihan superhieno Doodler! Värit on just mahtavat ja tuo sun versio reunuksesta toimii kyllä kauniisti. Ei tuossa kyllä mikään riitele minkään kanssa, kaunis on kokonaisuus. Vaikka kuinka välillä epäilyttäis, niin on se Stephen vaan kingi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä Stephen osaa hommansa. Tekisi mieli oikeastaan tarttua johonkin hänen ihan kaheliin ohjeeseensa.:D

   Poista
 7. Ihan älyttömän hieno, nypyköineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 8. Yhdyn edelliseen, ihan älyttömän upea! Väritkin sopii ihan loistavasti yhteen! Täytyy kyllä lisätä ohje omalle to do-listalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todella lisätä listalle. Neulottavana tämä on - noita viimeisiä reunan piinaavia kierroksia lukuunottamatta - todella mukava. Tapahtumia riittää.;)

   Poista
 9. Tästä mallista näkee turhaankin runsaita aikaansaannoksia, mutta omasi on kerta kaikkiaan upea! Harmoninen väritys ja tuo reunus on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pelkäsin, että reunus on turhankin romantillinen, mutta eivät nuo nypykät tuossa kokonaisuudessa mitenkään erityisesti hyppää silmiin. Ehkä olisi pitänyt tehdä jopa ne alkuperäiset; ihan suotta ajattelin, että tuo osa jotenkin muuttaisi huivin koko tyylin äiteläksi.

   Poista
 10. Voi mahoton miten hulppea huivi! Sopii sinulle just passelisti. Onnittelut neulojalle! Itsekin yhdessä mysteerissä mukana olleena tunnistan nuo epäilyksen tunteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida olla kaksinen mysteerineuloja. Neulonta-aikaa on aika vähän ja näköjään sellaiset "katotaan, miten käy" -tyyppiset neulomukset jäävät koko ajan vähemmälle. Mysteerineulonnassa varmistelulle ei ole kauheasti tilaa, mutta ehkäpä juuri siksi tämä käy vaihtelusta.:)

   Poista
 11. Tää on aika ihana. Jotenkin viehättävä väriyhdistelmä, tuo kelta-vihreä antaa sopivasti potkua harmaille sävyille. Kaunis huivi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen näihin miehen järkkärillä ottamiin kuviin, sillä kaikki aiemmat itse kännykällä ottamani räpsyt vääristivät tuon vihertävän keltaiseksi. Olen jotenkin leetana tuohon sävyyn, huomasin pistäväni huivin jälkeen heti puikoille samaa sävyä.

   Poista
 12. Kaunis huivi, toden totta! Kauniit, luonnonläheiset väritkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ryhtynyt hurjaksi enkä siihen magentaan, vaikka mieli kieltämättä teki. Minulle käy suurien väripintojen kanssa helposti niin, että ko. vaate tai neule jää sitten vähälle pidolle. Voimakas väri ikään kuin tarvitsee jonkin erityisen fiiliksen, jotta siinä olisi tällaisen harmaavarpusen kotoisa olla. Harmaapainotteisuudesta huolimatta huivi on kuitenkin aika voimakas livenä; ei tämä mikään pliisu ole.:)

   Poista
 13. siitähän tuli tyylikäs! vähän olen itse epäillyt näitä stephenin mysteerihuiveja, kun ne näyttää aika usein melkoisilta sekametelisopilta, mutta tämä versio onkin kaunis! hyvät värivalinnat ! (voin vain kuvitella tuonkin neonkelta, lime mustana... hui kauhistus...:-P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on siellä reuhakas värivisio Doodleria varten, huh huh. Ei vaites, täytyy tunnustaa, että Ravelryn kansainvälisissä Doodler-ketjuissa on jokunen aivan käittämättömältä (etukäteen ajateltuna) vaikuttava väriyhdistelmä, joista kuitenkin tykkään. Ilmeisesti kannattaisi enemmän hullutella, joskus osuu maaliin.;)

   Poista
 14. Tosi kauniit langat valitsitkin tähän huiviin. Lopputulos on aivan ihana! Lystiä joulua =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka turha mun värisilmääni on kehua, nuo harmaat ovat Stephenin valitsemia, minä vain lisäsin kolmannen vyyhdin. Ja Lystiä, kyllä!

   Poista
 15. Kakkoskuva on ihan kuin tämän vuotinen ikuinen syksy, joka ei talveksi käänny. Tasaisen harmaata tai sitten vielä harmaampaa, kunnes yhtäkkiä aurinko hetkeksi pilkahtaa pilvien raosta muistuttamaan siitä mikä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sieltäkö ne mun sävyt tulivat? Ihania tämmöiset kommentit, miten toiset näkevät neuleitteni sävyt. Yhteen aikaan, kun neuloin paljon Noro-lankoja, työkaveri sanoi, että sillä tuli aina syksyllä suolla maaruskan aikaan minä ja mun neuleet mieleen. Mun Mesasta on löydetty leppä-puun sävyt ja nyt mun huivista marraskuu.:)

   Poista
 16. Tää on kyllä ehkä rauhallisin versio tästä huivista jonka oon nähnyt :D Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se tasainen ja tylsähkö luonteeni näkyy tuossa? Muut ovat värikkäämpiä persoonia? Mä on niin iisi.:D

   Poista