7.11.2015

Lisää patenttia

En ole akryylilankojen ystävä, mutta joskus on taivuttava. Tytär tarvitsi kaulaansa jotain ja koska villoja hän ei sinne huoli, mahdollisuudet olivat aika vähissä. Kun materiaali tuntui itselle vieraalta, päätin revitellä sitten väreissä.


Malli: Askews me Dickey (edellisessa postauksessa sama ilman minkäänlaisia muutoksia) pienin muutoksin. Suunnittelija Stephen West, Ravelryssä täällä.
Lanka: Novitan Ruskaa (70% akryyliä, loput villaa - älkää kertoko tätä mun lapselle) noin kaksi kerää. Kaulurissa on kahta eri sävyä. Toinen keristä loppui reilusti ennen toista (vaikka sama metrimäärä kerien vyötteissä kyllä on), joten sitä meni sitten reilusti yli kerän. Minun on mahdoton sanoa, oliko toisessa liikaa vai toisessa liian vähän. 
Puikkoset 4,5 mm.


Muutokset malliin ovat pieniä. Lanka oli ohjeen DK-vahvuutta paksumpaa, mutta jätin silti puikkokoon ennalleen. Silmukoita loin - muistaakseni - 58, mikä on ehkä himpun verran liikaa kauluriosaa varten, mutta toimii hyvin hartia-alueella. Kauluriosassa en tehnyt ohjeen lisäyksiä enkä kavennuksia, vaan neuloin patenttia suorana putkena niin pitkälle, että kaulurilla oli mittaa hartialinjasta nenänpäähän. Tämä kaulurin korkeus oli neidin oma toive. Hartialinjaan päästyäni tein kolme levennyskohtaa kutakuinkin tasavälein, jossa aloitin lisäykset ohjeen mukaisesti. Kun mittaa oli tarpeeksi, päättelin i-cordilla, kuten ohjeessa.

Nyt sitten jännätään, kauanko lapselle mieluisa akryylihärpäke kestää siistinä.

11 kommenttia:

 1. Kaunis kauluri! Ihanan pirteä ja kauniit värit. Akryyli, no, pääasia, että tyttäresi tykkää, ja käyttää, toivottavasti myös kestää käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen kestoa kovasti, mutta ainahan sitä voi toivoa. Tyttärellä ei kutissut, se riittää tällä erää. Onneksi sain puikoille Madelintoshia heti kaulurin perään, niin ollaan taas oikealla tiellä.;)

   Poista
 2. Kauniit värit ja pääasia että käyttäjälle kelpaa =) Tarviisinkohan mäkin kaulurin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä varmasti tarvitset. Jotenkin kivoja nämä. Ja joskus kauluri on huivia kätevämpi (olen miettinyt argumentit valmiiksi;)).

   Poista
 3. Se on kuule monesti voitto jos lapsi suostuu käyttämään vaatteita, jotka sille on tehty. Värit ovat kyllä mitä parhaat. Minun kaulurissa on ihan vaatimattomat värit, tummaa punaista ja harmaata. En tiedä onko se kuitenkin liian räiskyvä tulevalle käyttäjälleen…

  Suurin kysymys on kuitenkin että pitääkö minunkin laitaa Doodler puikoille ja miten sitten käy suunnitelluille joululahjaneuleille? (huonosti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti pitäisi. En tiedä sun joululahjaneulomustesi määrää, mutta en tiedän, että sun ja mun neulontanopeudessa on valtava ero. Tikkaat minuun verrattuna kuin neulekone, eikä mullakaan ainakaan tämän ykkösvihjeen kanssa probleemaa ole ollut. Jos ei olisi tänään pitänyt ajella pitkin maakuntia isäihmisten perässä, olisin saanut vihjeen loppuun ja se on mulle kyllä itselle iso kannustus. Että kyllä tässä muutakin ehtii neuloa. En ole koskaan missään KALissa ollut ja hauska on ollut seurata muiden etenemistä. Instan perusteella sun kaulurin värit on muuten tosi hyvät!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. No ei niitä paljoa ole, mutta kun kokojan tuuttaa uutta ideaa oikealta ja asemmalta niin meinaa velvollisuudet jäädä väliin. Tarkoitus olisi neuloa pari tkämmekkäät tai lapaset. Yhdet olisivat valmiina...

   Poista
  4. No sitten otat ideat vastaan. Sekä oikealta että vasemmalta. :D

   Poista
 4. Vitsit, että sopiikin hyvin tuo lanka tähän kauluriin!! Hypistelin samaa lankaa kaupassa ja yritin keksiä mitä siitä tekis. Kun en keksinyt, niin jätin ostamatta ja osittain just tuon akryylinkin takia. Mutta ihan superhyvältä näyttää! Toivotaan, että kestää nyppyyntymättä pitkään. Jotkut akryylilangat on kyllä mutkin yllättäneet sillä, että kestävätkin oikein mallikkaasti käyttöä. Ehkä ihan pakko hakea sitä lankaa ja tässähän olis mulle nyt sitä Stepheniä neulottavaks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska toimii patentissa ulkonäöllisesti tosi hyvin, tykkään valtavasti noista sävyistä. Meillä taitaa olla vekaran kanssa joka syksyinen perinne se, että seisotaan marketin lankahyllyllä ja mietitään, mistä yritetään tällä kerralla. Tämä pääsi heti käyttöön eikä kutita, joten jo kaksi plussaa tälle kaulurille. Kyllä tällä joku aika mennään, sitten pakkasille pitää viritellä joku toinen versio. Merinoa jos yrittäisi, jotain oikein baby-mallia.

   Poista