3.10.2015

Lokakuu

Jep, tunnustan heti. Olen vain surkea copycat.


Ihastuin netissä Rosemaling Mitts -kämmekkäisiin, mutta perehdyttyäni hieman tarkemmin aiheeseen, tulin nopeasti johtopäätökseen, etten tekisi kämmekkäitä silviisiin, kuin ohjeessa ilmeisesti neuvottiin. En neuloisi tasona. En virkkaisi joustavan neuleen jatkoksi jäykkää pylväsriviä ja nypyköitä. Enkä siis hankkisi ohjetta, vaan kopioisin ihan härskisti niiltä osin, mitä kuvien perusteella ihminen irti saa ja säveltäisin loput.


Aloitin neulomalla resoria 2 oikein - 1 nurin. Jokaisella neljällä puikolla oli 9 silmukkaa. Riittävän pitkän resorin jälkeen aloin neuloa nurjaa, koska kirjailujen kanssa on mukavampaa pelata nurjalla kuin oikealla pinnalla. Peukkuun asti neuloin pyörönä. Peukun kohdalla vaihdoin ns. tasoneulontaan niin monen kierroksen ajaksi, kuin mitä meikäläisen peukku vaati. En tehnyt siis mitään hienoja peukalokiiloja, vaan kämmekkäässä on peukun kohdalla pelkkä reikä. Kun peukun reiälle oli tarpeeksi korkeutta, jatkoin eteenpäin pyörönä. Tässä vaiheessa, ennen työn päättämistä, kaventelin parin-kolmen kierroksen aikana 4 (tai 6, en muista) silmukkaa pois, koska en kestä sormien kohdalla löysästi lerputtavia kämmekkäiden reunoja ollenkaan. Päättelin kämmekkäät neulomalla samalla nypykät. Tekniikan nimi taitaa olla picot bind off, jos joku haluaa Youtubesta tai jostain ohjetta katsoa.


Kirjailut ovat miten sattuu, mutta haitanneeko tuo mitään. Riittävän symmetriset minulle. Värejä käytin viittä erilaista; kahta eri vihreää, kahta punaista ja luonnonvalkoista. Kämmekkäät on neulottu Novitan Suomi-villasta kolmipuolosen puikoilla. Kirjonnassa käytetyt langat ovat vyötteettömiä jämälankoja, joten niistä en osaa sanoa.

Lokakuu on nyt siis polkaistu käyntiin. Harrastusten kannalta luvassa on mukava kuukausi: Oulun käsityömessut ovat ihan justiinsa ja suunnitelmissa on myös erään suuresti palvomani neulesuunnittelijan tapaaminen. Pitäisköhän mulla laittaa swantsit jalkaan?

16 kommenttia:

 1. Ehottomasti swantsit jalkaan. Ja itse herra Gurun neuletta ylle ylemmäksikin. Jos ei kaikki mahu kerralla niin puuhapussi mukkaan ja siitä voi sitte vaihtaa kesken tapaamisen. Itekkin tahtois kyllä tavata, mutta putoaako Guru sitten jalustalta?
  Useampi Westknitsin neule on kuvattu Islannissa. Kuvaakohan ne nyt sitte Suomessa uusia tuotteita?
  Ja kivat on kämmekkäät. En minäkään olis noin helppoja malleja ostellut.
  t. M&

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra Guru vaikuttaa olevan parhaillaan tekemässä musiikkivideota (!). Ja Islannissa taisi juuri olla.. Saa nähdä, inspiroiko lokakuun sumea suomalainen maisema keskivertoa värikkäämpää herraa suuntaan tahi oiseen.:) Tuon mallin Ravelry-sivulla taidettiin oikein mainita, että on helppo ja noviisillekin sopiva, mutta minen ole koskaan tajunnut näissä ns. helpoissa ohjeissa sitä, miksi ne neulotaan tasossa ja/tai paloina. Kyllä minusta on rutkasti helpompaa, kun ei tarvi sitten vielä ruveta saumoja ompelemaan.

   Poista
 2. Laita ihmeessä ne swantsit jalkaan. Se Westin poika pukeutuu sen verran räväkästi, ettei sen huomiota mitkään mustat leggarit tavoita. Nuo kämmekkäät on hianot!
  T. Suhve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään meneväni ihan mykäksi ja jään toljottamaan suu ja silmät pyöreänä. En ole ihan varma, haluanko herättää huomiota siinä tilassa.

   Poista
 3. Ehdottomasti swantsit jalkaan! mullakin olis ihan karseet yhdetm mutta en pääse stepheniä tapaamaan niin voih nyyh... On muuten nätit kynsikkäät! (ite puhuin tunnilla 7. luokkalaisille kämmekkäistä ja ne hihitteli aika kauan ennenkuin sai sanottua että ne on kynnekkäät, ei kä,mmekkäät. Vähän siinä ehkä punastelin. Noh. Noi siun kynnekkäät on ihanaiset! nätit. Kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynnekäät? Nyt vois sanoa niille seiskoille, että nevahöörd. :D

   Poista
  2. Pitää vielä jatkaa, että "kynnekkäät" kuulostavat korvaani muinaisugrilaiselta kyntövälineeltä. Ymmärrän kyllä ex-yläasteopena vitsin, jonka ko. ikäluokka saa kämmekkäistä väännettyä, mutta silti.;)

   Poista
  3. Meilläpäin net ovvva kynsikkäät, mutta niissä pitäis kyllä sitten olla net puolikhaat sormet. Mie en oikheen ymmärrä noitten kämmekkäiden pääle, vaikka itteki olen niitä tikuttanu, ko sormiahan sitä palelee jos jottain, niilehän se pitisi olla lämmikettä.
   Note to self - läppäri ei virkisty (nopeudu) kahvista. Samassa mikroympäristökatastrofissa meni keskeneräinen kirjovirkkaus ja kaksi kerää lankaa...No onnneksi tiedostoista olit varmuuskopiot melkein kaikista. Ei siitä, jota tarvitsisin Portugalin matkaa varten tammikuussa ...

   OP

   OP

   Poista
  4. Teilläpäin on ihana murre! Just ajattelin ottaakupposen kaffea tähän koneelle, muta aidan miettiä toisenkin kerran...

   Poista
  5. So'on meänkieltä. Net vois olla myös kynsik'häät.
   Desi, vähän toista, kahvia mukissa on vähän, mutta kun se on näppäimillä, ympäri pöytiä, seiniä ja lattioita, se on yllätttävän paljon.
   OP

   Poista
 4. Voi, nää on niin nätit! Ja tuo eka kuva on ihan taideteos <3
  Hauskaa tapaamista herra Westin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiedä tuleeko siitä hauskaa vai jäykkää; menen varmaan lukkoon.:D Olen koettanut täällä tsempata omaa jälkikasvuani sinun kuviesi avulla: olivat niin makeat ne tyttäresi ompelemat legginsit, että yritän puskea omaanikin ompelupuuhiin.

   Poista
 5. Voi kun on somat kämmekät! Ai miten fiksusti teit ne omalla tyylillä ja hyvin näyttää istuvat. Minullakin olis tarve moisille, mutta saas nähdä koska ehtivät puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole kumma tuo, kun tarvetta olisi eikä aikaa tehdä? Minun pitäisi neuloa lapsille lämmikettä seuraavaksi. Talvi meinaa yllättää tämän mamman totaalisesti.

   Poista
 6. Hienot on.. taidan yrittää minäkin.

  VastaaPoista