12.9.2015

Kelit on täällä taas

Vaikka seinustan mittari näyttää hellelukemia, laitatutin lapselle pipon päähän ja vein metsään.


Malli: Dropsdesignin ilmaisohje Drops 72-19. Löydät sen täältä (klik). Tein pienemmällä silmukkamäärällä ja lisäsin tupsun. 
Lanka: Rooster almerino aran, sävy 305 Custard. Menekki tasan 2 kerää. 
Puikkoset olivat vitoset. Jälkiviisaana valitsisin pykälää tai puolta pienemmät.

Olen saanut langan blogin kautta Neulovillasta testattavaksi. Mikäli ymmärsin oikein, Rooster yarnsin lankoja ei maassamme muualta saa ja ainakin minun puikoillani ko. firman tuote oli ensimmäistä kertaa. Baby alpakan ja merinovillan sekoite osoittautui Neulovillalta joka suhteessa nappivalinnaksi; että löytyi vielä lanka, josta meidän perheen herkkähipiäisillä vekaroilla ei ole valittamista. Piposta ja pipokuviin pääsystä kirjaimellisesti tapeltiin ja kuten kuvista näkyy, isompi voitti. Eipä silti, lanka tuntuu todella hyvältä myös neulojan käteen.

Nyt pitäisi sitten keksiä jokin muu ns. tv-neule. Olen vihdoinkin oppinut neulomaan samalla kun katson rästiin jääneitä ohjelmia ja sarjoja koneelta. Tietenkään tämä ei päde kaikkeen, mitä tulee; liian jännää ei saa olla tai sitten neuleen on oltava miltei aivotonta laatua. Muuten käy kuten Soilelle.

11 kommenttia:

 1. Kiva pipo. Minä olen vasta löytänyt Yle Areena. Käsityöinnosta ei sen sijaan voi puhua. Edit-täti on täällä taas ja liene koko syksyn ja se vie kyllä mehut niin, ettei jaksa edes lukea saati ajatella edes sen vertaa, mitä kutoessa. Tekisi mieli kutoa mutta ei jaksa. Tai huvita. Niinpä kyselin Taitopirkanpaan neulepaketeista yhden neuleen kaavoitusta, että jos kerrankin valmiin paketin mukaan tekisi. Onnistumisen vaara on suurempi silloin.Ne on kyllä hirveän hintaisia. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaa on, kyllä, mutta aika ihania ne ovat. Minäkin olen monesti katsellut niitä, mutta kun tämä mun(kin) tekeminen on nykyään enemmän tai vähemmän herrassa, niinen ole uskaltanut niitä hankkia. Että jos vaikka kesken jäisi sitten. Just mietin postausta tehdessä, että tekisi mieli aloittaa jotakin aikaa vievää ja kimuranttia, oikein hidasta ja siksi nautinnollista projektia, mutta keskittymiseen ja syventymiseen on koko ajan vähemmän ja vähemmän mahdollisuuksia. Ettäkäsityöelämäni on mennyt tämmöisiksi nopeiksi ompeluksiksi ja pikkuneuleiksi. Olen aina inhonnut semmoista "vartissa valmiiksi" -elämää ja nyt huomaan eläväni sellaista. Missä on jarru?

   Poista
 2. Kaunis pipo. Kiitos malli vinkistä,pitää pistää talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haeskelin jonkinlaista teinimallia ja ihan nappiin meni. ;)

   Poista
 3. Soma pipo ja kaunis keltainen! Minäkin taidan napata ohjeen talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on Dropsin ilmaisohjeissa muistaakseni samanlaisella helpolla pintaneulekuviolla myös pyöreämpilakinen versio. Minä tykkäsin enemmän tästä piippa-mallista.

   Poista
  2. Juuri tuohon "piippaan" minäkin ihastuin :)

   Poista
 4. Mahtava syyspiristepipa! Harmaa versio ohjeen kuvassa ei herätä mitään intohimoja, mutta tämä keltainen - nam!

  VastaaPoista
 5. Hieno! Kiitos vinkistä, tämän mallin voisi toteuttaa tytöille talveksi. Ja jos ei itse ehdi, niin tätyy laittaa mummu asialle ;) Hienoja käsitöitä sinulla, usein käyn kurkkimassa, mutta olen huono jättämään viestiä. Kivaa syyskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsikka! Samaa vaivaa on itsellänikin; en ehdi/jaksa kommentoida entiseen tahtiin, vaikka vierailenkin useissa blogeissa. Mukavaa syksyn jatkoa myös itsellesi. Täällä on niin harmaa ilta, että tekee oikein mielei käpertyä neuleen ääreen.

   Poista