20.9.2015

Asemissa

Neuleaika on vähissä enkä pääse esittelemään valmiita neuletöitä ihan vähään aikaan. Niiden sijaan ajattelin vilautella keskeneräisten ja tulevien projektieni kasan erästä kulmausta. Kyllä, minulla on kasa.


Tässä tämän hetken kuumin kulmaus, hottikset. Muheva harmaa puikoilla on ikisuosikkiani, Léttlopia, ja siitä on kasvamassa hiljoksiin Heidi Kirrmaierin Nanook. Tämä projekti kaipaisi tosin jotain hittisarjaboxia vauhtiin päästäkseen, sillä olen edennyt vaiheeseen, jossa ei oikeastaan tapahdu ns. suoran-oikean lisäksi mitään muuta. Ihan eniten minua polttelee lankojen alla pötköttelevä Eurokankaan villasekoite, joka pääsee käsittelyyn heti, kunhan selviän tämän viikonlopun urakkaluontoisista työtehtävistä. Selvät, joskin hivenen mutkikkaat, visiot löytyvät myös Titityystä keväällä ostamalleni vyyhdille. Kun vain muistaisi, mitä ihmettä tuo lanka oikein on. Joku The Uncommon Tread -lanka ehkä, argh.


En tiedä, hoksaako siellä päässä kukaan kummastella viimeisintä neulekirjahankintaani, mutta täällä päässä ei ole naurusta meinannut tulla loppua. Puikkomaisteri onnistui tekemään sen näköisen ja oloisen sukkakirjan, että jopa paatunut sukanneulonnan välttelijä joutui raottelemaan kukkaron nyörejään. Ihana kirja, mutta en lupaa mitään. Kiitän Tiinaa silti jo tässä vaiheessa osiosta "Äidillä on parhaat lelut". En olisi muistanut itse lähteä kaivelemaan näitä neulojan teknisiä apuvälineitä Tiinan blogista, vaikka on niitä siellä esitelty. Nappaan heti ainakin yhden lelun itselleni käyttöön, tarvetta on.

Mutta hei, nyt sen urakan kimppuun. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

7 kommenttia:

 1. Itsekin aloin kutoa sukkaa, melkein perus, mutta punaista, ja miten kivalta se tuntuikaan pitkästä aikaa.
  Mikä se sinun uusi lelusi on?

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkaa? Sinäkin, Brutukseni! :D Olen huomannut hamstraavani erilaisia kirjoneuleohjeita. Ilmassa saattaa olla jotakin siltä saralta ja Tiina vinkkaa tuossa kirjassaan Knit Companion -nimisestä sovelluksesta (ainakin Padilla), joka saattaisi auttaa monimutkaisempien kirjoneulekaavioiden seuraamisessa. Kunhan saan nämä koepaperit pois käsistä, niin perehdyn aiheeseen. Olen vanhemmuuttani ruvennyt tykkäämään teknisistä härpäkkeistä, kumma kyllä.

   Poista
 2. Eihän vaan ole ylemmän kuvan lanka Uncommonin sijaan Madelinetoshin Merino Light?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen tiijä. Mutta nyt kun sinä ja Soile tuossa alla noin ehdottelee Maddea, niin olen taipuvainen kallistumaan kannallenne.:D

   Poista
 3. Saitko urakan pulkkaan? Me Törmälässä tuijotettiin tuota sun neulomuskuvaa instassa ja sanoin heti että tossa sillä on Lett Lopia ja toinen näyttää Tosh Lightilla. Ja sitten nyökyttelimme haivannolle yhdessä. Uncommonilla ei muistaakseni ole yksisäikeistä. Tosin minä muistan mitä sattuu ja huvittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosh Lightia? Mulla ei ole haisuakaan. Kuitti on jossain ja siinä se nimi muistaakseni lukee, mutta siihen asti, kun se on hukkateillä, niin Herra yksin tietää. Toisaalta jos massiivinen joukko neulojia on tuijottanut kuvaa ja päätynyt Tosh Lightiin, niin se on sitten sitä. Uskon viisaampia.;) Niin ja KIITOS teille!

   Poista
  2. Niin ja urakka päätyy pulkkaan ensi yönä. Toivon mukaan huomenna vietän iltaa Nanookin kanssa.

   Poista