17.7.2015

Vasarely

Uskaltaakohan tuota ääneen ajatellakaan, mutta aivan kuin meillä olisi kesävieraana viimeistelykeiju. Puolitoista vuotta kesken ollut Vasarely-kassini on vihdoinkin valmis.

Malli: Vasarely blanket, suunnittelija Mrs Purple (täällä)
Langat: Mitä sattuu pussin pohjia. Peruspuuvillaa ja vanhoja Novitan efektilankoja.
Koukku oli lempparini eli 4,0 mm.

Laukun salmiakit on virkattu jokainen erikseen ja ommeltu käsin yhteen. Laukun sisällä on paksu pellavainen vuori, jonka kiinnitin myös käsin. Hihnat ovat alunperin armeijakaupasta ostettuja vanhoja vöitä. En käsitä, miksi tätä piti hieroa kässäkorissa näinkin kauan; kivan näköinen laukkuhan tästä tuli. 


Kuviin sattui päälle jo aiemmin kesällä ompelemani mekkonen. Kangas on Verson puodista, nimeltään Paratiisin universumi ja se on joustofroteeta. Ihan älyttömän hyväntuntuista tavaraa, tykkään valtavasti. Kaavakin on suokkariainesta vanhasta Ottobre woman -lehdestä (5/2013, malli Friday Evening). Otatutin lapsella vielä nopean kuvan mekon etuosasta, mutta näköjään menin kuvaan kulkematta peilin kautta. Olisi voinut mekkosta edes hieman oikoa.

15 kommenttia:

 1. Upea kassi! Vau! Ja mekkokin on kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tiedä, tulisiko kassin kuvio nopeammin kirjovirkkauksella (väriä vaihtamalla), nämä palat on tosiaan väkerretty yksitellen. Kannatti tehdä loppuun, tykkään itsekin tosi paljon.

   Poista
 2. Kiva kassi! Samon mekko ja tuo edellisen postauksen paita. Jospa rohkenisi ottaa sen ikuisuusneuleeksi - sitä se olisi väistämättä, olen niin hidas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä, että ikuisuusneuleetkin valmistuvat joskus, joten puikoille vain. Ole kuitenkin minua viisaampi ja laita mahdolliset muutoksesi ylös muistiin. Neuloin toisen kappaleen viime kesänä - ilman muistiinpanoja. Oli aika mielenkiintoista selvitellä, että miten se menikään, sillä sen verran muistin, että jotain säätöä silmukoiden määrään tein. Todennäköisesti neuloin leveyen S-koossa ja korkeuden L-koossa, ainakaan parit eivät näytä epäsuhtaisilta, kun jälkimmäinen kappale tehtiin näillä muutoksilla.

   Poista
 3. Rouvahan on niin tyylikkäänä siellä uudessa mekossaan ja kassissaan. Kivasti tulee tuo 3d efekti esille. Kokeile ihmeessä sitä kirjovirkkausta, ei tartte yhdistellä palasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kirjovirkkauksessa - ainakin tuossa Mollie Millsin kirjassa, joka mulla on - mukana kuljetettava(t) langat kuultavat jonkin verran läpi. Tässä palastelussa sitä ongelmaa ei ole, mutta on totisesti hitaampaa puuhaa. Pari ideaa mulla siihen kirjovirkkaukseen olisi, joten eiköhän sitäkin tule vielä testattua; en ole kuin yhden tilkun kirjovirkannut kokeeksi. Hoksasitko, miten syvä rusketus mulla on? Se on tämä kuuma kesä, kun voi liikkua joustofroteessa... :DDD

   Poista
 4. Hieno veska! Ja tuo kuva betoniseinää vasten - sehän on kuin muotilehdestä.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä ikuisuusprojekteja on kiva saada valmiiksi. Nyt voi sitten miettiä uusia kujeita.;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Jään makustelemaan tuota "tyylikästä kokonaisuutta".:D

   Poista
 7. Kiitti. Nyt tiedän, mitä teen mustavalkomoniraitatrikoostani, joka on muhinut kesän yli kaapissa. Yksinkertainen on vain niin kovin kaunista.

  VastaaPoista