3.6.2015

Väriä elämään

No huh huh, ei ole lapsella arki harmaata näissä vermeissä.


Valmistui takki, lippis ja mekkonen. Kankaat ovat enimmäkseen kierrätyskamaa kirpputorien kätköistä, vain takin hihansuissa ja hupussa oleva trikoo sekä takin resorit ovat uutena hankittuja. Lippiksen ja takin vuori on aika paksua collegea ihan vaan sen takia, että sitä sattui olemaan. Takin vetoketju on se Eurokankaan valkoinen, mutta olen äärettömän kiitollinen kaikista edellisen postauksen vetoketjukauppa-vinkeistä, koska takin ompelu tuskin jää tähän.

Takin kaava on Ottobren Happy Combo lehdestä 6/2014, lippis on netistä löytyvä Noshin ilmaiskaava ja mekko löytyy uusimmasta Suuri Käsityö -lehdestä 5-6/2015. Suurempia muutoksia en kaavoihin tehnyt, mutta takin koko on säädelty pitkälle lapselle sopivaksi ja mekosta on jätetty takakappaleen vetoketju pois. Mekon kaula-aukko on kaavaa himpun verran isompi. Helmakuminauha olisi saanut olla lyhyempi, jotta mekko olisi pussittanut enemmän, mutta toisaalta vaatteistaan tarkka vekara olisi saattanut sellaista pussukkaa dissata, joten hyvä näin. Pyydän anteeksi, ettei helma näy loppuunsa asti kuvassa, mutta kiinnostuneet voivat kurkata Instagramin puolelle.


Ottobren takkikaava on ihan kuningas, mutta hihapyöriö saisi olla reilusti isompi. Yritin laajentaa sitä jo tähän takkiin, mutta yritys jäi vajaaksi. Tämän takin alle ei paksumpaa pueta, joten uusi takki on ommeltava viimeistään syksyksi. Myös Noshin lippapipon kanssa otetaan uusiksi. Lippis on helppo ja nopea ja ansaitsee paljon parempaa, kuin kirpputorilta nyppyyntyneenä hankittu vanha Metsolan mekko, josta se nyt tuli surautettua. Lapsi tykkää lippiksesta ja mekon suurista taskuista, joten tämä projekti taisi päätyä plussan puolelle.

Minulla olisi täällä kesken Stephen Westin hellevaate, mutta missä viipyy helle? Missä paahde, mojito ja aurinkovarjo? Täällä kaivataan kiihkeästi.

6 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäitä vaatteita, jo katsoessa tulee iloiseksi! Minusta Nappi-Kikassa on parempi vetskarivalikoima kuin Eurokankaassa, kannattaa vilkaista. Oulun kesä, no joo, haaveilun asteella vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi-Kikkaa suositteli Soilekin, pitää käydä katsomassa tarjonta, kunhan siellä päin liikun. Kelit ovat tosiaan keljut. Joko tuulee hulluna ja/tai sataa koko ajan; tajusin tänään, että edes linnunlaulua ei enää kuulu. Pitää kait olla tyytyväinen siitä, ettei kuitenkaan tule lunta - ainakaan just nyt.

   Poista
 2. Iloisen näköisiä vermeitä! Nyt aurinko paistaa joten huutosi vastattiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän huutaa vielä isommin? Tulisi se helle? Ei vaites, tänään oli jo kiva päivä; pitää uskoa, että kyllä se tästä.

   Poista
 3. Tuuli on hyvä. Tuulella ei ole itikoita. Lentävät pikku pirulaiset. Ensimmäisestä pistosta nousi jo puolen kämmenen kokoinen turvotus ja nyt on mustelma. Sais vaan olla semmonen lämmin kesätuuli eikä tämmöinen ytimiä hyytävä. Lisäksi tilaan sen helteen, että demonien lätäköt kuivuu (vaikka paljonko se auttaa järven rannalla asuvaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko helle pitäisi olla siihen teidän lätäkköön. Ollappa lohikäärme; kaikin puolin kätevä eläin.

   Poista