5.6.2015

Ettei tämä nyt olisi se aivopieru?

Eilispäivänä tuli täällä Oulussa nähtyä yhtä sun toista hävittäjää ja armeijan helikopteria ja ties sun mitä härveliä. Johtuneeko sitten siitä vai mistä, mutta muistin ostaneeni kirpputorilta viime syksynä maastokuvioisen takin (kun halvalla sai). Äkillisen militaristishenkisen innostuksen vallassa koristelin sitä hieman. Myönsin itselleni jopa kunniamerkin.


Lopputulos kuuluu sarjaamme "Oliko pakko?". En uskalla väittää, että takkiparan status takkieni joukossa olisi tästä yhtään kohentunut, mutta toki tätä voi pitää, jos joudun jostain syystä esimerkiksi luontoon tai kääntämään talikolla maata. Onhan sentäs puutarhakausi, eikä kaiken maailman myyrille ja liljakukoille tee ollenkaan pahaa maistaa hieman sotilaallista kuria.


Takin hihaan on virkattu valkokeltainen "lippu". Tulipahan treenattua sen kanssa, miten virkatessa vaihdetaan langan väriä lennosta. Takkiin on lisätty myös metallinappeja sekä kunniamerkin päällä näkyvä pätkä pitsinauhaa, johon on painettu aakkosia mielivaltaisessa järjestyksessä. Kirjaimet olivat nauhassa valmiiksi. Lopuksi ompelin kunniamerkin. Minulla oli myös muita suunnitelmia, mutta tulin siihen tulokseen, että marjametsien paarmoille kelpaa vähempikin blingbling. Sen sijaan päätin, että jos joskus pitää harjoitella jotain kukkakirjontoja, niin tässäpä olisi sopiva kohde. Kissaeläinkuvioinen huivi on peräisin Eurokankaasta ja ommeltu keväisen ompeluherätyksen aikoihin. Siitä ei ole mitään valittamista.

17 kommenttia:

 1. Kyllä tuohon olkapäille sopis vielä ne takin ulkopuoliset olkatoppaukset, joista roikkuu hapsunauhat. Mitä ne onkaan nimeltään?
  Ja kyllä käsityön sankareille voi itsepäisyyspäivänä myöntää muutaman lisäkilluttimen. Kun huolehtii sopivasta kilinästä, pysyy petoeläimet marjametsikössä loitolla.
  t. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan harkinneeni niitä hapsusysteemejä (mulla tulee mieleen vain sana olkapoletit, mutta taitaa mennä sekin metsään), mutta en ihan nopsaa keksinyt, miten ne toteuttaisin,joten asia jäi. Niiden sijaan harkitsen täällä vakavasti lisää nappia ja nauhaa. Ja sinähän sen sanoit; takki käy karhunpelätistä!:D

   Poista
  2. Se on nimeltään epoletti. :) Ja olisi varsin mainiot tuohon takkiin. En ole koskaan harkinnut maastokuvioisen takin hankkimista, mutta nyt Outi sinun esimerkin jälkeen voisin sellaisen joskus käydä ostamassa, jos eteen sattuisi.

   Poista
  3. Epoletti! Niinpä tietysti! Saatanpa hyvinkin jatkaa koristeluja, jos sopivaa ja asiaan liittyvää helyä tulee vastaan. Takki on tosiaan heräteostos paikalliselta kirpparilta. Neljäkö euroa maksoin.. Ajattelin, että pihatöihin hyvä takki, mutta nyt tuli tämä militantti-look väliin. Saas nähdä, ovatko myyrät pihalla ojennuksessa.:D

   Poista
  4. Ehdottomasti punakultaiset hiusharjan näköiset jutut hartioille! Hyvä ettet Onnista tehnyt huivia...;)

   Poista
  5. Hyvänen aika! Punakultaiset? Kääk.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aikuinen on terve, kun se leikkii - vai miten se meni?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vain sitten odotellaan ihmisten ilmeitä, jos marjametsällä törmätään. En totisesti ole mikään eräjorma, joten urhoollisuusmitali etukäteen voi hyvinkin tulla tsemppinä tarpeeseen.;)

   Poista
 4. Muuten, kirjovirkkauksessa virkattaessa pylväitä, sitä piilossa olevaa lankaa kannattaa kuljettaa ylhäällä, eikä siinä edellisen kierroksen ja uuden kierroksen liittymäkohdassa, vähän hitaampaa näin, kun joutuu kieputtelemaan sen langan kanssa, että se jää matkasta pois silloin kun virkataan pylvään1. langankiertoa. Näin se piilotettu lanka ei näy niin paljon.

  Täällä valmistuu vuosien urakat Edith-tädin avustuksella, yksi kirjallinen aivopieru ja neuleesta puuttuisi enää puolihihat.Ylhäältä alas neulominen ei sovi mulle, koska silmukoiden päättely tekee helmasta aina aivan liian tiukan, jopa joustavilla päättelyillä tehtynä, joita kokeilin montakin. Päädyin sitten päättelemään 5.5 puikoilla lankaa, jonka puikkosuositus on 2.5 tai 3.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin ohjetta Molla Millsiltä ja hän suositteli juurikin tuota langan kuljetusta alhaalla. En nyt muista sanatarkasti, mutta hänen mielestään oli kivempaa, kun lanka vilkkuu läpi. Minen kyllä perusta semmoisesta, joten vinkkisi saattaa tulla tarpeeseen, jos ja kun se ei äärettömästi hidasta menoa. Pitää nyt katsoa, mille tässä alkaisi.

   Poista
 5. Hahaa! Kuria kukille! Ihan loistavaa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa roti auttaisi. Ainakaan minun boheemi otteeni ei vie täällä mitään eteen päin.

   Poista
 6. Ihanan hervoton <3 Make flowers, not war!
  Peukut tälle!

  - Ritutiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhanmerkki puuttuu, se kieltämättä sopisi vaikkapa hihaan, mutta mitäs ne myyrät sitten? Mulla menee auktoriteetti ja uskottavyys? :D

   Poista
 7. Hehee, kyllä sai hymyn huulille, varsinkin tuo kommenttisi, että oliko pakko? No todellakin oli, just hauska! Sitä paitsi kyllä sitä ite tietää parhaiten mistä ja milloin ansaitsee kunniamerkin!

  VastaaPoista