25.5.2015

Välipalaa

Kirjastotädit huutelevat ikävästi jo hyvän aikaa lainassa olleen kaavalehden perään, joten oli pakko laittaa töpinäksi. Ja kylläpä kannatti. Että on ihana ommella joustamatonta kangasta kaiken maailman trikoiden jälkeen, melkein voisi laittaa lauluksi.


Takki ei ole valmis. Kuten kuvasta näkyy, vetoketju on hakusessa ja saapa nähdä, miten pitkään, sillä ainakaan Eurokankaassa ei ollut tarjota muuta tähän sopivaa kuin valkoista. Mistä ihmeestä ihmiset oikein hankkivat kivan värisiä takkivetoketjuja? Saa vinkata, sillä ehtinen ompelukoneen ääreen kunnolla vasta viikonloppuna ja siihen mennessähän ehtii jo jonkinlainen postipakettikin perille.


Takin kaava on Ottobre -lehden numerosta 6/2014 ja nimeltään Happy Combo. Tähän asti melkein kaikki on mennyt nappiin, mistä tämmöinen tuuriompelija saa olla hyvillään. Erityisen mielissäni olen kaavaan tekemistäni kokomuutoksista. Piirsin kaavan suurimman koon (122 cm) mukaan ja korjasin sitä hihojen, helman ja hihapyöriön osalta, jotta pikku-amatsoonini mahtuisi valmiiseen vaatteeseen. Ainoa "mutta" jäi hihapyöriöön, johon olisin saanut leikata tilaa vielä enemmänkin, sillä takki on kainalo-osistaan aika lailla "sopiva". Ja minä kun haaveilin väljähköstä mallista, jossa olisi sitä kuuluisaa kasvunvaraa syksymmälle asti.

Nyt vain sitten kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että vetoketjun kanssa menisi hyvin. Siitä hommasta en ole tykännyt koskaan ja edellisestä kerrasta on.. köhöm.. jokunen vuosi.

22 kommenttia:

 1. Must toi on ihana! Mulla olis kanssa listalla takki pienemmalle. Oon saastanyt muumikangastakin just sita varten. Ei muuta kuin vetskaria etsimaan. Ma ostin justiinsa hirveen nipun netista. Mutta siis taalta rapakon toiselta puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä rapakon takana onkin varmaan tarjontaa, millä mällätä. Ei muuta kuin takin tekoon, kaikkea muuta kivaahan sinä oletkin ommellut pitkin kevättä.

   Poista
 2. Ihana!tykkäisin itsellenikin:)!eurokankaassa on tylsät vetskarivalikoimat.toivottavasti joku osaa vinkata värikkäiden perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, montako takkia tässä pitää ommella.. Isompi tytär haluaa ja kieltämättä kiva olisi kokeilla omassakin koossa.:)

   Poista
 3. Näyttää ihanalle! Oletko käynyt keskustan ompeluliikkeissä, Nappi-Kikassa tai Ompelutalossa? Niissä on paljon parempi valikoima vetskareita ja muuta tiplehööriä kuin Eurokankaassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ole! Unohdin ihan kokonaan tuon Ompelutalon, eikä tullut Seijankaan putiikki mieleen. Kiitos muistutuksesta! Näemmä tämmöisten satunnaisten ompelupuuskien välissä pääsee perusasiatkin jo unohtumaan.:)

   Poista
 4. Voi, kun tästä tulee ihana takki! Mahtavaa, että kaikki on mennyt tähän mennessä nappiin. Tiedän muuten tuon tunteen joustamattomien kankaiden kanssa trikoo-ompelusten jälkeen :) Mä olen useimmiten löytänyt sopivat vetskarit täältä paikallisesta nappikaupasta, mutta siltä suunnalta en kyllä sellaisia osaa vinkata, mutta sellaiset kannattaa ehkä katsastaa. Nettikaupoista ainakin Kestovaippakaupassa näyttäisi olevan hyvä valikoima vetskareita ja värivaihtoehtojakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarkistan tuon kestovaippakaupan. Nimi ainakin on semmoinen, etten ehkä itse olisi tajunnut kuuluvani kohderyhmään.;)

   Poista
 5. etsyn zipit kauppaa on paljon kehuttu. Itse olen vielä tyytynyt paikallisiin kauppoihin, eurokangas on näissä kyllä yleensä ihan nounou, muilla on parempi valikoima.

  VastaaPoista
 6. Ei vitsi se on hieno! Aivan mahtava kuosi ja erittäin onnistunut stailaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaanpa se vetskari, ennen kuin nuolaistaan. Pelottaa, että vedän sen tuohon ihan kieroon tai jotain. :D

   Poista
 7. No kyllä tosiaan kannatti! Aika herkku.

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Vinkkaisin Kuopiossa sijaitsevaa Nappi & Nauha -kauppaa. Soittoa asiantunteville myyjille, niin jo alakaa vetoketjuja löytymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä some sitten mahtipaikka; aina löytyy ystävällisiä ihmisiä, vinkkejä ja apua! Kiitos!

   Poista
 9. Käyppäs katsomassa Karnaluksin valikoimia ja hintoja.

  www.kl24.ee

  Vetoketjut ovat tosi edullisia ja sieltä löytyy paljon muutakin tekeville käsille. Toimitukset tänne Suomeen ovat toimineet tosi hyvin. Viikonlopuksi vetoketjun tosin joudut hankkimaan jostain muualta, ihan niin pikaisesti ei tilaus saavu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hoksautuksesta! Vasta olin Karnaluksin sivuilla, mutta tutkin saumuriasioita enkä tajunnut ollenkaan, että pienempiä asioitakin voisi miettiä siinä samalla.:) Mun logiikassa on jotain vikaa, koska koen ko. liikkeen sivut hieman hankalasti avautuvaksi, mutta koetetaanpa isommalla sinnillä ensi kerralla!

   Poista
  2. Kiitos hoksautuksesta! Vasta olin Karnaluksin sivuilla, mutta tutkin saumuriasioita enkä tajunnut ollenkaan, että pienempiä asioitakin voisi miettiä siinä samalla.:) Mun logiikassa on jotain vikaa, koska koen ko. liikkeen sivut hieman hankalasti avautuvaksi, mutta koetetaanpa isommalla sinnillä ensi kerralla!

   Poista
  3. Tulin myös Karnaluksia hehkuttamaan. Saa Suomen vetskarin hinnalla neljä samanlaista, kun sieltä tilaa. Toki joskus lähtee mopo käsistä ja löytyy kaikkea muutakin, kun kerran samoilla kympin postikuluilla saa...

   Poista
 10. Ehkä tästä on apua tulevissa projekteissa: http://www.ompelijanmaailma.fi/ - sivut hieman hankalat, mutta etsivä löytää... tamperelainen (netti)liike, suunnaton määrä edullista hyvänlaatuista käsityötavaraa ja mukava kauppias :)
  Terveisiä! Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttivät vähän vaarallisilta nuo sivut... kukkaron kannalta ainakin.;)

   Poista