10.5.2015

Nakuhuivi

Minusta on tullut auttamattoman hidas ja se alkaa syödä naista. Ainakin kahdeksan ihanuutta odottaa puikoille pääsyä ja kesken oleva tekeleeni vain junnaa. Vaikka kuinka neulon, niin kolmiväriseksi aiotun huivin keskimmäinen raitaosuus ei lopu. Ei millään. Pitäisi saada leveyttä yli 180 silmukkaa, jotta pääsisi vaihtamaan väriä ja minulla on koko ajan 156. Siltä se ainakin tuntuu.


Sain Soilelta vyyhdin Isagerin alpakkaa ja sitä on hyvä pysähtyä hetkittäin silittelemään. Aivan ihana lanka. Ja jotain mystistäkin siinä on, sillä lanka hupenee hirmuista vauhtia siitä huolimatta, että neulojasta tuntuu, ettei mitään tapahdu. Ihan kuin sadussa keisarin uusista vaatteista, jossa huijarit ovat tekevinään keisarille vaatteita ja sakset leikkaavat ilmaa. Täällä käyvät kädet ja puikot ja takamus nojatuolissa levenee, mutta huivi ei. Lapsi nimittää keisarin uusia vaatteita nakuvaatteiksi. Tästä taitaa tulla nakuhuivi.

Huomasin, että huivin vaaleassa osuudessa nyppylärivit eivät osu kohdilleen, mutta arvatkaapa, aionko korvaani lotkauttaa mokomalle asialle.

11 kommenttia:

 1. Ihailtava asenne. Minua kohdalleen osumattomat nyppylät nyppisivät(!) niin paljon, että pitäisi purkaa. Tai vaihtoehtoisesti haudata työ jonnekin kaapin perälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin purkaisin normaalisti, mutta nyt tuntuu, että jos puran, niin se 156 silmukkaakin on aika kaukana. Aika puisevaa ja ykstoikkoista neulottavaa tämä pätkä. Voihan se olla, että sitten kun huivi on valmis, niin en pysty sitä pitämään, kun sinne sun tänne heittelehtivät nypykät huutelevat rumasti. Pitää miettiä vielä. Tekisi niin mieli aloittaa taas uusi, mutta mulla alkaa näitä UFOja olla, joten nyt ei saa herpaantua.

   Poista
 2. Kyllä ne siitä etenee. Eikä se haittaa jos vähä on miten sattuu. "Kun ite tekkee tullee just sitä mitä sattuu tulemaan" vai miten se meni. Minä työnsin omani varastoon, että antaa olla. Katellaan pääsykokeiden jälkeen uudemman kerran niitä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vieras kielikö se vielä sinua ajattaa kokeisiin? Peukkuja. Neuloa ehtii myöhemminkin.

   Poista
  2. Sehän se. Vaan tuskin pääsen. Jääny lukemiset kaiken yritys hässäkän ja sen Nellin homman takia liian vähälle, vei voimat aika täydellisesti. Ens vuonna koitan uuelleen ja uutena pyrin lukemaan myös historiaa. Heräsi lukiossa kiinnostus siihen ja oon pari vuotta kauheena lukenu kaikkea (enimmäkseen kyllä toisesta maailman sodasta) ja kattonu dokumentteja ja hoksannu, että täähän vois kans olla mun juttu. En kyllä lukiossa suoriurunu kursseista ihan niin hyvin ku olis ehkä pitänyt, mutta onneksi ne asiat ei kauheesti muutu niin ne voi opiskella vielä jälkeenpäinkin. ;)

   Poista
  3. No nyt rupeaa kuulostamaan hyvälle!:)

   Poista
 3. Ne nypykät on kuules sitten kaulassa olevassa huivissa vinksinvonksin eikä sitä kukaan huomaa. Lupasivat vesisadetta melkein koko viikoksi. Se on hyvä syy neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se on nypyköiden kanssa, mutta kun Heidi tuon asian ääneen sanoi, niin rupesi kauheasti mietityttämään. Että pitikö vielä purkaa... Ja vettä tosiaan riittää. Helatorstain ohjelma alkaa olla aika lukkoon lyöty.;)

   Poista
  2. Äääh, anna niitten nypyköiden olla, ei kukaan niitä tule valmiissa huivissa huomaamaan. Nyt et pura mitää vaan annat mennä. Ole anarkisti!
   Pojat tuossa just kysyivät että mitä tehdään helatorstaina. Mielessani vastasin että virkataan. Jotenkin veikkaan ettei se vastaus miellytä :)

   Poista
  3. Kummaa porukkaa, kun ei virkkaus kiinnosta. Jospa pojat keksisivät jotain sellaista, mikä ei olisi niin äiti-vetoista. Saisit sinäkin rohjahtaa sohvan nurkkaan. Se on sateella paras paikka. ;)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista