4.4.2015

Trikootestiä edelleen

Toivotin jo hyvää pääsiäistä, mutta täällä sitä taas ollaan huutelemassa. Seikkailuni joustavien kankaiden maailmassa on edennyt. Todistuskappaleita alla olevissa hätäisissä kännykkäräpsyissä.


Housut muuten jees, mutta vaativat näköjään leveämpää kuminauhaa vyötäröilleen, kuin mitä minulla oli. Puserosta olen sen sijaan vilpittömän ylpeä, sillä vielä eilen illalla se oli menossa roskiin kupruilevien raglansaumojen ja huonon ompelujäljen takia. Onneksi tytär on laihaa tekoa; kesti leikata rumasti peitetikatut saumakohdat kokonaan pois ja aloittaa alusta. Nukutun yön ja aika monen testitilkun jälkeen homma sujui niin hyvin, että paita pääsee pitoon. 

Lankalauantain kunniaksi loppuilta virkataan. Ja hei, täällä näkyi tänään jo leppäkerttu liikenteessä!

12 kommenttia:

 1. Siellähän on ihan hikipaja meininkiä! Ja perun edellisen kommenttini, kukkapenkin reunassa on pieni kaitale maata paljaana ja mitäs siellä oli? Vihreitä piippalakkeja! Jeeee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siitä se lähtee! Mulla oli aika monta piippalakkia joutunut myyrän masuun, mutta koetan nyt hokea itselleni, että pihani on tällä hetkellä suojelualue.

   Poista
  2. Sun pitää käyttää niitä poikiasi pihamaalla niin johan myyrät kaikkoavat! Meidän yhden hengen kissapartio päivystää juuri parhaillaan takapihalla. Eilen sitä ei meinannut saada sisälle, kun aurinko lämmitti niin mukavasti terassilla.

   Poista
  3. Varsinkin Onni on menossa koko ajan, muistelee tietysti viime keväistä myyräonneaan.:) Sain siivottua parvekkeen eilen oleskelukuntoon ja siellä ne tykkää kuluttaa aikaansa. Tuo tämänhetkinen lumimyräkkä vain ei kissoja paljon houkuta. Kummallista säätä; päättäisi jo, mille rupeaa.

   Poista
 2. Onpas kivoja kuoseja! Ei ole ompelu helppoa ei! Kankaat ne keekoilevat minunkin käsissäni. Hyvältähän nuo ompelukset näyttävät! Hyvä, että maltoit nukkua yön yli ja veit trikoosta voiton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taistelu kerrallaan mennään. Seuraavaksi pitäisi uskaltaa vähän tyyriimpien kankaiden kimppuun ja lopettaa tämä pelkkä treenaaminen.:)

   Poista
 3. peitetikkaus on kaikkien kirosanojen äiti. ainakin välillä. Mutta hyvältähän nuo näyttävät! ja trikoo-ompelu on niin nopeaa että siihen helposti jää koukkuun (siihenkin;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsittämätöntä tässä ompeluhommassa on se, että jos ja kun ompelu sujuu, miten nopeaa voi saada valmista. Sitä kun on tottunut omaan hitaaseen neulevauhtiinsa ja nitkuttaa viikkotolkulla, jopa kuukausia - ja tässä ompeluhommassa voi surauttaa legginsit alle viidessätoissa minuutissa. Ihme hommaa.:)

   Poista
 4. Millaiset koneet sinulla on, olisin kiinnostunut tuosta peitetikistä. Ja hyvännäköisiä. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole saumuria, mutta mulla on kohtuullisen hyvä ompelukone. Siinä on kylki täynnä erilaista tikkiä, mistä valita ja vielä oikein semmoinen pikkuinen "tietokone", jolla voisi naputella koneen muistiin omiakin tikkivirityksiä. Nyt kun olen enemmän perehtynyt koneeseeni (tämän trikookouluni pakottamana), niin siitä tosiaan löytyi se peitetikkikin ja ihan samanmoinen kuin noissa kaupan vaatteissa. Saumurille mulla ei oikeastaan ole tiloja ja vähän se jännittääkin, kun en oleommellut sellaisella kuin joskus sata vuotta sitten ollessani ompelijan opissa.

   Poista
  2. Mulla taas on yksinkertainen saumuri ja vieläyksinkertaisempi ompelukone. Peitetikkikoneita on erikseen. Saumurin tarvin lähinnä huolitteluun, kun en trikoota ompele tai siis pyrin välttämään kaikin keinoin trikoon ompelua. OP

   Poista
  3. Juu, ei mulla peittaria ole ja tuskin hankinkaan, tällä mennään. Tuo jälki kelpaa minulle tällä hetkellä oikein hyvin. Tiedä sitten, olisiko homma peitetikkikoneella jotenkin joutuisampaa, ompelukoneen kanssa saa olla aika tarkkana säätöjen kanssa, ettei rupea kurttaamaan. En ole nimittäin peittarilla koskaan ajellut.

   Poista