10.3.2015

Kettu Repolainen

Lempivillapaitaan ilmestyi pari reikää. Lempivillapaita ei ole itse veren, hien ja kyynelten voimalla neulottu, vaan ihan kaupasta kotiin kannettu. Laadukasta villaa ja hintakin oli muistaakseni tavallista laadukkaampi. Että paikkako siihen sitten vai mitä?


Käännyin reikäasiassa Pinterestin puoleen ja pian ratkaisu olikin edessäni (klik) reiät voi piilottaa neulahuovuttamalla! Samalla muistin nähneeni jossain piparimuotin avulla muotoillut kyynärpääpaikat ja siitä se sitten lähti. Tarvittiin ketunmuotoinen piparimuotti, superlonlevy työn alle, huovutusneula ja huovutusvillaa, joita kaikkia löytyi kerrankin omista varastoista. Ja voila, nyt minulla on paidan helmassa hivenen liian paksu kettu. Se on juuri syönyt kedollisen kukkia ja miettii, vieläkö tuo yksi menisi jälkiruokana vai antaisiko olla.


Seuraavaksi joutunen lankakauppaan. Täällä on jokaiselle lankahamsterille tuttu tilanne päällä: sitä OIKEAA lankaa ei ole.

28 kommenttia:

 1. Ihana, Kertakaikkiaan hieno.Parempi pulska kettu kuin laiha ja kapinen. Pitää pistää muistiin.
  OP

  VastaaPoista
 2. Juu, ei ole kapinen hän. Mies täällä tykkää, että kaikki eläimet, jotka joutuvat kanssani tekemisiin, ovat ennen pitkää ylipainoisia. Kissat, pihasiilit etc. Miksipä ei siis huovuttu kettunenkin?

  VastaaPoista
 3. Voi mikä kettunen! Ihana! Mutta jotenkin mulla on sellainen mielikuva ettei ne ketut kukkia syöneet…Oikeanpuoleisessa kuvassa Onnista on muuten tiettyä yhdennäköisyyttä kettusen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se varmaan on syönyt kaikki Oulun rusakot, mutta jotenkin piti selittää tuo surkean näköinen yrtti tuossaketun vieressä.:)

   Poista
 4. Tosi ihana kettu ja idea! Sellaisia kyynärpääpaikkakettuja olisi kiva kokeilla kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole älytöntä, että nyt pitää ruveta melkein odottelemaan, josko villapaita kuluisi kyynärpäistä? :D

   Poista
 5. Voi miten hurmaava ja sympaattinen kettu!

  VastaaPoista
 6. Voih, oikein hyvä kettu! Haluisin myös kokeilla neulahuovuttamista johonkin neuleeseeni, mutta en uskalla. Pelkään että neuleeseen tulee reikiä, vaikka sen ei pitäisi kai olla kovinkaan rationaalinen pelko. ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä ajateltuna tuntuisi, ettei tosiaan tuota pelkoa ole. :) Rohkeasti vaan!

   Poista
 7. Hyvä ratkaisu! Mä juuri parsin yhden vastaavan, kun on niin tyhmä vaate ettei siihen voinut laittaa mitään mielikuvituksellisempaa.

  Jaa ettei sitä OIKEAA lankaa. Miten ihmeessä sellainen tilanne on voinut päästä syntymään...? nimim. Juuri kävin läpi lankavarastoni miehen silmien alla (ihan kamalaa!) ja päätin, että jos joskus saan tämän kaiken neulottua pois, en osta lankaa randomilla. Enää koskaan. En. Varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuskasi. Olisihan se aika jees saada kaappitilaa käyttöönmuullekin kuin langalle. Olen periaatteessa ollut aina laajojen kotitarvevarantojen kannalla, mutta toisaalta juttu menee yleensä juuri näin: tarpeeseen on kuitenkin haettava uutta kaupasta jaomar jemmat vaan vanhenevat ja muuttuvat alati vähemmän ja vähemmän kiinnostaviksi. Yritin jopa sitä neulon-vain-jemmalangoistani, mutta aika kamalaa sekin.

   Poista
 8. Jos kettusi on niin pulska, että vetää neuleen helman vinoon, pitää sitä kettua sitten vähän laihduttaa pistelemällä hiukan lisää.

  Miks mä en ikinä ite muista näitä loistavia tuunausmahdollisuuksia? No jospa tän avulla pysyis hetken mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä muista. Koko ajan tulee uutta. Nykyään taitaa ihmisillä olla ihan liikaa virikettä ja muistettavaa. :)

   Poista
 9. Upea kettuhan se siinä helmassa jolkottaa! Joskus kokeilin neulahuovutusta - ei onnistunut, neulat katkesi aika pian kun pistelin liian vinoon. Kaapissa on nyt neulaton neulateline :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla on ollut hirmu meno päällä, kun neulatkin katkeavat!:D

   Poista
 10. Pahuksen hauska idea, ja toteutus myös. Tulin saksineeksi villatakin hihasta nyppyjen lisäksi palan. Pelastusoperaationa neulahuovutus saattaisi olla parahultainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla. Vaikutti tämän yhden ketun kokemuksella siltä, että homma toimii aika hyvin.

   Poista
 11. Hieno kettu ja niin kauniin värinenkin. Samaa mieltä, että virikkeitä riittää, puoliakaan ei muista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pää vuotaa nykyään kuin seula. Saa olla tarkkana, ettei kaikki huuhtoudu pois. ;)

   Poista
 12. Hieno idea ja toteutus! Katselinkin juuri villapaidan kuluneita kyynärpäitä, ehkä niihin löytyy apu. Vaikka auringot tai kukat.
  t. Manta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo ja nopea paidanpiristys tuommoinen. Kevätauringot kyynärpäihin!

   Poista
 13. Aivan upea paikka, ei näytä yhtään paikalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin saada ketun niin laitaan kuin mahdollista, kun pelotti, että jos se jää liian keskelle, se korostaa liialti eräitäkin ns. strategisia paikkoja. Huovuttaessa tuntui edelleen, että kettu on liian keskellä, mutta päälle puettaessa se olikin just hyvä hyvä bra.

   Poista
 14. Komea kettu! Harmi, että mun reiät on vaan miehen sukkien pohjissa. Voiskohan nekin huovuttaa umpeen? Ei mitään hienoa kuvaa syntyis, mutta joku möykky kuitenkin. Tosin kesä on tulossa, jos sitten myöhemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku äitelä punainen sydän sinne sukkaan, niin vähän on mies mielissään.

   Poista