2.2.2015

Lähetän korpin, kun on valmista

Kuumetauteja, synttärihumua ja sen sellaista. Ja sitten keksin ruveta harrastamaan lukemista oikein urakalla. Huomaatteko, miten kiemurtelen kuin mato koukussa ja koetan keksiä tekosyitä sille, miksi käsityörintamallani (ja blogissa) vallitsee kuolemanhiljaisuus?


Tai ei sentäs, karkasin liioittelun puolelle. Mutta totta on se, että katsottuani putkeen neljä tuotantokautta Game of Thronesia en meinaa selvitä ko. fantasiasta reaalielämään ollenkaan. Hälventääkseni vieroitusoireita päätin ryhtyä lukemaan kyseisen Hbo-tuotannon takana olevaa kirjasarjaa, jossa sivuja todellakin riittää. Toki minä yritän neulasta aina jossain raossa, mutta pelkäänpä, että valmiin tulo kestää. Tämän blogin takia ei siis kannata olla vähään aikaan valmiusasennossa, minä jään toviksi lukulomalle.

Kuvissa Onni yrittää tehdä selvää lankakerästä, jonka toisessa päässä on keskeneräinen L´Enveloppe. Ja ne kaksi muuta ovat edelleen kesken. Tietysti.


17 kommenttia:

 1. Joskus tosiaan heittää lukemisvaihteen päälle ja onhan se aikas jees jos sivuja riittää koukuttavassa kirjassa.ihan kamalaa,kun hyvän kirjan loppu lähenee ja pitää päästää irti kirjan tyypeistä.
  itse en yhtään ole fantasiakirjaihminen,mutta jostain syystä tuohon telkkusarjaan koukutuin kans:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen melkolailla myöhäisherännyt. Tolkienitkin luin vasta kolmikymppisenä, mutta historiafriikki olen ollut aina ja kovasti tykkään siitä, miten menneisyydestä näissä ammennetaan. Jospa sitä kestäisi kirjojen avulla viidennen kauden alkuun; huhtikuussahan se taisi alkaa nordicilla. Koukuttava sarja tosiaan!

   Poista
 2. Outi sitä on ilmassa. Minä häpeän tunnustaa, että tammikuussa sain aikaiseksi kokonaisen sukanvarren, no se oli valepalmikkoa, mutta silti. Eilen sitten rykäisin ja neuloin villatakkiin tarvittavat viimeistelyt, ja kunhan se kuivuu, pistän hihat miehustaan ja ompelen Nappikikasta siihen ostamani napit. Joululahjasukat on tekemättä. En ole edes jaksanut lukea, on isommat tärskyt Edith-tädin kanssa, ja harrstan korviketoimintoja, kuten läppärin näppiksen puhdistamista, arkistojen skannausta, tavaroiden raivaamista (en tällä vauhdilla kohta omista kuin matkalaukullisen tavaraa) OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, olen kyllä neulonut, mutta koko ajan on jotain muuta pakollista ihan liikaa. Kummallisen rauhaton olo, tuntuu, että on hankalaa syventyä mihinkään. Tekisi mieli laittaa elämä uusiksi; en tiedä, mitä sillä tarkoitan, mutta jonkinlainen kyllästyisen lakipiste lienee saavutettu. Ehkä se on se kevät, sehän tekee tepposia? Ja joo, sinusta on selkeästi tulossa minimalisti!

   Poista
 3. Lukiessakin voi neuloa! :-) Tosin siihen tarvitaan avuksi esim. Kännykkä tai kaukosäädin jonka voi laittaa aukeaman päälle, etteivät sivut kääntyile itsestään. Mä oon vielä epätoivoisemmassa tilassa Game of Thronesin suhteen: kaikkimkaudet katsottu, syksyllä aloin lukea kirjoja (englanniksi, että kestäisi kauemmin :-)) ja nyt on nekin kaikki luettu. Voi kääk, huhtikuu, milloin tulet? Lukisko vielä ne kirjat suomeksi, onko hyvin käännetty? Ja mikä sillä George R.R. Martinilla nyt kestää ja kestää kun ei uutta kirjaakaan tule? ;-) (nojoo, en kyllä tiedä niten itsekään selviäisin kun on tuo juono nyt aika solmussa jo monellakin rintamalla :-D) - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tätä vaivaa riittää.:D Just eilen törmäsin yhteen tuttuun, joka kehui vasta katsoneensa kaikki tuotantokaudet kolmanteen kertaan... Tätä on liikkeellä. Minä raukka olen surffaanut netistä kaikki mahdolliset spekulaatiot ja spoilerit sun muut ja jossain epäiltiin, että sarjassa on jo niin paljon hahmoja ja sukuja, että Martinilla alkaa olla vaikeuksia pitää lankoja käsissään. Tiedä sitten, mies itse sanoi, että joka kerta, kun joku hoputtaa ja kyselee, hän tapattaa yhden Starkin. Tokkopa kuitenkaan, eihän niitä Starkkeja alunperinkään niin montaa ollut. Mutta niin, onnistuisikohan se neulominen samalla?Johan siinä silmukat karkaa, kun kirja vie mukanaan?

   Poista
  2. Niin, piti vielä sanomani, että ainakaan tähän asti käännös ei ole tökkinyt. Hyvin on imaissut mukaansa. Tosin en ole lukenut alkuperäiskielistä tekstiä, niin en osaa sanoa, miten Martinin tyyli on tavoitettu. Mutta sekin päivä tulee, sillä kunhan Martin saa seuraavan ulos, niin ei tässä jouda enää käännöstä odottelemaan. Ei muuta kuin kirjastoon!

   Poista
 4. Joskus pitää vähän tehdä muutakin =) Mukavaa lukulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun vielä jäisi leipätyöltä sitä lukuaikaa. Tällä vauhdilla tämä taisi jäädä tämän blogin viimeiseksi postaukseksi.:)

   Poista
 5. mjaah... ite katoin vasta joululomalla ekan tuotantokauden ja varasin tokan muttei vielä ole edellinen lainaaja suvainnut palauttaa sitä kirjastoon. höh sanon minä! haluan nähdä ne kaikki!:-D ja hei - onhan tuossa kuvassa jotain harmaata puikoilla:-) et kyllä siitä pikkuhiljaa näköjään jotain on kuitenkin tuloillaan. Nautihan siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa joo, tulossa on. Toivottavasti pääset pian kakkoskauden makuun, sulla on kovasti jännää vielä edessä!

   Poista
 6. Tuo alin kuva on suloinen riippumatta luvattomasta hommasta. Ihana Onni. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnikka innostuu aina välillä liiankin kanssa. Vanhaksi kolliksi hän on leikkisä epeli. Tuo katala villakerän kuopsutus tapahtui onneksi valvotuissa olosuhteissa, joten vahinkoa ei ehtinyt tapahtua.

   Poista
 7. Mitä neuleesta on valmistumassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIitä on tulossa jonkinlainen pontso/hartialämmike/mikä lie härpäke. Neuleen nini on l´enveloppe. Olen miltei valmis sen kanssa, vaikkaei täällä kauheasti ole kyllä neulottu. Näyttää valmistuvan miltei itsekseen.:D

   Poista
 8. Täällä sama juttu, en oo ikinä ennen eläissäni jäänyt oikein koukkuun mihinkään sarjaan, nyt jäin sitten kerralla kunnolla. Joululahjaksi sain sarjan kaksi ekaa kirjaa, ensimmäinen meni jo ja kohta on se seuraavakin jo luettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sarjassa riittää sivuja, joten hauskaa riittää. Ja ensi kuussa alkaa viides tuotanokausi HBO:lla. Aijai!

   Poista