22.2.2015

Harmaavarpunen

Jokin aika sitten löin kirveeni kiveen Catniss Cowl -tyyppisen härpäkkeen kanssa. Saattoi jäädä jotain hampaankoloon, koska saattelin maaliinsa samantyyppisen, mutta enempi täti-ihmiselle sopivan version samasta aiheesta. Ihan kymppi se ei ole, mutta rohkenen ounastella siitä ns. pitovaatetta.


Malli: L´Enveloppe, suunnittelija Sally Melville
Lanka: Novitan Suomivilla värisävyssä 045, menekki ehkä 7-8 kerää. Sori, että olen niin huono näissä langanmenekkiasioissa.
Puikkoset olivat 4,0 mm.


Kuten blogin nimikin kertoo, olen - ja olen aina ollut - harmaan sävyjen ystävä. Tiedä sitten, onko harmaata katseltu tälle talvelle jo vähän liikaakin, sillä jotain tehostepotkua tahi raitaa minulla teki härpäkkeeseeni mieli. Tarkkasilmäiset huomannevat, että päädyin sitten rohkeana tyttönä toiseen harmaan sävyyn, joka kiertää virkattuna reunuksena pitkin työtä ja sen saumoissa. Tosi rajua. Lisäksi riehaannuin askartelmaan härpäkkeen etukulmaan puuhelmikoristeen, joka on itse asiassa aika jees.

Koska olen selvästi jonkinlaisessa kevätvillissä, lähdin mukaan myös ilahduttamishaasteeseen, joka napasahti tähän osoitteeseen Soilelta. Hetken fundeerattuani päätin puolestani ilahduttaa Juttaa. En tiedä, onko siellä pikkulapsiarkea elävällä ihmisellä miten paljoa aikaa haasteisiin, mutta varo vain Jutta, minä aion ilahduttaa sinua joka tapauksessa. Systeemin säännöt ovat seuraavat:

- Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän)
- Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastebloggauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kirjeen, kortin, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
- Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa mukana olevia bloggaajia, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia.

Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Harmaa on hyvä väri. Ja sen kanssa käy yksiin likipitäen kaikki värit. Kevät se sieltä pukkaa, kissa haluaisi jatkuvasti ollla pihalla, talitintit parkuvat, korkeasaaren karhut on heränneet ja teillä kukkii jo seinäpuutkin!
  Niin ja rouvalla on kiva nuttura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tuohon jotain keltaista raitaa, mutta ois se ollut hölmö. Rupeaa aika pian aina kyllästyttämään kaikki piristeet, mitä tulee näihin omiin tekeleisiin aina lisättyä. Siksi ehkä parempi, että mennään harmaalla. Ja kiitos ilahduttamisesta! Ylläri tuli perille. Puussa on pian perhonenkin.

   Poista
 2. Hauska harmaa retale! tulee vähän mieleen stephen sedän neuleet... sopii kyllä sulle hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikenlaisia retaleita on hyvä olla olemassa, kun yleensä aina palelee. Ehkä hitusen niukempi mitoitus olisi parempi, mutta kerrassaan kelpo härpäke tuli. Nyt sitten pitäisi päättää, vieläkö sitä paksua villaa vai joko olisi keveämpien lankojen vuoro.. Sinäkin teit vielä kirjoneulemyssyn. Oliskohan semmoiselle tarvista, olis kiva ohje mullakin semmoiseen.

   Poista
 3. Meillä oli koulussa värianalyysin opettelua ja ilokseni sain todeta, että minulle sopii tietyt harmaan sävyt. Tykkään harmaasta myös.

  Kätevän oloinen neule, pysyy päälläkin tuon hihan takia. Hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulussa värianalyysiä! Voih, mikä koulu sulla on. Hiha on jees, koko tuli ehkä hitusen turhan iso ja hihalle tuli pituutta liikaa. Siksi tuommoinen käänne hihan kohdalla.

   Poista
 4. Mä tykkään tuosta. Ja harmaasta. Tuosta vielä visioin, että sehän voisi olla myös paidan päällä eikä takin päällä vain, siinä on jotain riemukkaan post-apokalyptista (siis ihan erityisen hyvällä tavalla.) Tosin ehkä tässä kohdassa pitää huomauttaa, että olen ihan fiksoitunut myös Battlestar Galactican tapaan pukea ihmisille tank topit väärinpäin päälle, se näyttää jotenkin todella scifiltä. Olen siis helppo, enkä välttämättä paras makutuomari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Post-apokalyptinen kuulostaa oikein hyvältä. Ja Galactica myös, mutta hemmettiläinen, mun pitää tarkistaa tuo toppiasia; en saa nyt millään päähäni, miten päin tank topit on taisteluplaneetalla tavattu pukea. Mieltymyksen kohteemme lienevät yhteneväiset näissä asioissa.:D

   Poista
 5. Jaa-a. Ennen kuin luin tekstiä riviäkään, kuvasta päättelin, että nyt on jossain ohjeessa jotain piälessä. Sinänsä herättää muistoja siitä, kun isä (R.I:P.) kertoi koulussa tekemästään patalapusta. Se olisi ollut designia nykään. Samalla kuva selvittää mitä tarkoittaa härpäke aka retala.
  Kiva idea tuo on.

  Itsellä neulelama. Luen ja kuuntelen kuunnelmia - ja teen töitä. Pitäisikö alkaa virkata?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla tuohon lamaan sanoa mitään. Itse olen huomannut, että jos vähän taukoa tulee tekemiseen, niin helposti venähtää. jonkinlainen lama siis täälläkin. Keskeneräiset eivät kiinnosta, langat eivät puhuttele enkä oikeastaan taida tarvita mitään, joten ihmekös tuo, että lukeminen jäi päälle täälläkin. Kerro, jos hoksaat lääkkeen vaivaan. Tuo virkkaaminen ei auta täällä.

   Poista
 6. Kun näin sen nälkäpelileffan jossa Katnissillä oli tän tyyppinen neule alkoi silmäni kiiltää heti innosta "minulle kans" mutta pidempään sitä katsottuani tuntui kyseinen vaatekappale aivan liian haastavalta. Tämä on kyllä kiva malli ja oot onnistunu mielestäni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun mielestä tämä versio on helposti yhdistettävämpi ja ehkä muutenkin toimivampi kaikin puolin. Enempi "oikean" näköinen Katniss-cowl olisi ainakin mun päällä näyttänyt todella koomiselta.:D

   Poista