11.1.2015

Voi sentään

Ettei nyt vain kukaan kuvittele, että kaikki sujuu täällä kuin tanssi ja langat suorastaan soljuvat käsissäni, niin ihan vaan siltä varalta näytän viimeisimän hankkeeni. Se lukeutuu sarjaamme ei-olisi-kannattanut. Juuri siihen samaan, josta ei olla ennenkään opittu mitään.


Löysin vihdoinkin laadukkaan tuntuisen norjalaisneuleen ja ajattelin kirjoa siihen kaikenlaista jo aiemmin tekemäni Fritt etter Fana -takin tyyliin. Nyt, kun olen kolme päivää kirjonut ja purkanut ja koettanut ottaa selvää, minkä värisiä kirjontoja takkiini oikein haluan, olen edelleen vailla sopivaa väricomboa. Ja juuri kun nostin käteni ylös ja ajattelin, että aivan sama minkä värisiä lankoja, niin keksin mieheni ystävällisellä myötävaikutuksella, että takin hartialinjakin roikkuu rumasti. Vaikka kirjoisin kultalangoin, niin ei se auta. Ilmeisesti olen pilannut itseni saumattomiksi neulotuilla neuleilla ja raglanhihoilla, koska tämmöinen alas laskettu hiha tuntuu vetävän vaatteen painoa alas ja sen sauma pakkautuu kummasti kainaloihin. Ja ehkä takki ylipäätänsäkin on liian iso, nyt kun olen kadottanut ne ruusunpunaiset silmälasit, joiden läpi vaatetta tuli aikaisemmin tarkasteltua. Väritkin ovat ärsyttävän valjut.

Jos siis haluaisin tästä takista vielä ns. soivan pelin, minun olisi purettava se osiin, kehiteltävä siihen parempi hihan istutus ja herra ties sun mitä. Ihan alkaa päätä huimata. Onneksi huomenna on työpäivä ja pääsen miettimään muita asioita.

10 kommenttia:

 1. Mites olis vanha kunnon vanuttaminen?
  Vanutin (vahingossa) muuten äskettäin esikoista odottaessani käyttämäni kaksirivisen tummansinisen villatakin. Aattelin pestä pois melkein 34 vuoden pölyt pois. Ei ois kannattanu.
  Jos siis onnistuisit vanuttamaan sopivaksi omasi (värithän siinä lisää valjuuntuu) saattaisi se kertoa, mikä uuteen valjuuteen antaisi tarvittavaa potkua.
  Tai sitten vaan hankkiudut siitä eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkimmäinen mainitsemistasi vaihtoehdoista tuntuu nyt hyvälle. Minä halusin vain kirjailla paitaan mukavia ja nyt tosiaan näyttää sille, että joutuisin ensin rakentamaan takin uudelleen ja vasta sitten olisi sitä kivaa tiedossa. Tämä on joskus tämmöistä.:)

   Poista
 2. Minäkin ehdottaisin, että mitä jos pistät koneeseen. Kutistuisiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti kutistuisi, mutta sillä voisi olla tässä tapauksessa myös ei-toivottuja vaikutuksia. Huovutus jäykistää materiaalia ja vaikka hihasauma voisikin siinä nousta hiukan ylemmäs, itse sauma-asialle se ei ehkä voisi mitään. Minulla on muutama huovutettu paita ja ei niistä oikein pitovaatetta osaa ajatella; olen huovuttanut ne askartelmateriaaliksi. En tiedä.. pelottaa, ettei kutistumista tapahtuii tarpeeksi hartiapuolella. Ja jostain kumman syystä vyötärön kohdalla ei ole taas vastaavasti niin paljoa liikaa tilaa kuin ylhäällä.. köhöm.

   Poista
 3. Jos purat kappaleiksi ja ompelet joksikin muuksi? No jaa, välillä tulee ongelmaprojekteja. Kuuluu asiaan.

  Mutta hieno hattu ja kuvat tossa edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hattu meni hyvin! Ja joskus taas joku toinenkin juttu menee hyvin, mutta tästä en tosiaankaan tiedä. Jos tosiaan purkais ja katsoisi jonkun hyvän kaavan avulla, ovatko palaset muokattavissa. Siis jos vielä kehtaan ruveta.:)

   Poista
 4. Miehet! Ne osaa joskus yllättää vaateistuvuusasioissa, enkä nyt tiedä, positiivisesti vaiko negatiivisesti. Mutta juuri eilen pienensin villahousuja (niin koska mä todella käytän sellaisia), ja sain kommenttia haaruksiin jäävistä viiksistä. Ihansama, nää on leggarit, käytän vain pitkän helman kanssa. Ja kotona, kypsyköön mies siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikset haaruksissa!:DDD Miesten mielikuvitus on rajaton. Minä kyllä kysyin ihan rehellisesti mielipidettä ja näissä asioissa siihen paranee luottaa; sen verran harvoin täällä kommenttia tulee.

   Poista
 5. Teet kuule kirjonnat ja ommella hurautat kivan kirjotun tyynyn siitä sohvaasi koristamaan ja kissanpoikia ilostuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla paras vinkki tämä.:) Sitä kun kuvittelee jossain oikaisevansa, niin pieleenhän se menee.

   Poista