18.1.2015

Lypsykän paita

Ei tullut itselle neuletakkia, mutta paita kumminkin. Paidan omistaja syyttää Soilea, joka mainitsi edellisen postauksen kommenteissa koodisanan "kissa". Siitä se nimittäin sitten lähti.


Kissa ei osaa paitaansa arvostaa, mutta tarpeeseen se tulee. Paidasta puuttuu niskaosasta talutushihnan reikä, koska tätä (meille täysvillinä tullutta) kattia ei voi vielä hihnassa ulkoiluttaa, kuten sitä toista. Kissa on totutettu kyllä valjaisiin, mutta on edelleen niin arka ja säikähtäessään täysin hallitsematon, ettei parveketta pidemmällä ole juuri käyty. Paitaa tarvitaan lämmikkeeksi eläinlääkärimatkoille; niitä tämän eläimen kanssa on tehty enemmän kuin talous sallisi. Panin mielihyvällä merkille, että villapaita toimi kuin pakkopaita: kaikki vauhti eläimestä katosi. Jospa saisin sen paitaansa puettuna jatkossa helpommin myös kuljetusboksiin.


Leikkasin paitaa varten edellisen postauksen takista toisen hihan irti. Mittailin kissan käsikopelolla ja tarkistin leikatun hihapalasen leveydeltään ja pituudeltaan suurin piirtein sellaisiksi, että sinne saattoi tällaisen laihan rimpulakissan kuvitella. Hihan mittaa riittää kissan kaulasta masuun saakka; etutassuille leikkasin reiät. Hihaa ei huovutettu, koska pelkäsin tämän kyseisen pedon olevan vaikea puettava ja halusin neulokselta joustoa. Ajoin paidan reunat ja tassujen aukot ompelukoneella purkautumisen ehkäisemiseksi ja koristelin ne villalangoilla. Kaulus on käännettävä. Nopea ja helppo projekti ja tuli just sellainen, kuin pitikin. Lopusta villatakista huovutan todennäköisesti jonkinlaista pohjallista kuljetusboksiin, ettei kissakaveria palele, jos ja kun joudutaan pakkasella lähtemään lääkäriin.

Pahoittelen kuvien harmautta. Vaikka tyyppi tyytyi kohtaloonsa ja oli ihan muina kissoina, päätin silti toimia nopeasti ja keveällä kuvauskalustolla. Joten kännykällä mentiin. Postauksen otsikko johtuu siitä, että kissan Lysti -nimi kääntyy kotioloissa usein Lypsyksi.

6 kommenttia:

 1. Ei siis tyynyä mutta kissanpojan iloksi :) kaatuileeko Lysti kun sille puetaan vaatteet? Vaikka Bertta onkin tottunut valjaiden käyttäjä niin joskus ne jalat menevät veltoiksi ja kaadutaan kyljelleen. Sano Lystille että paita on komia, ei tartte näyttää niin huolestuneelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lystin kokemukset vaatteista ovat sangen vähäiset. Valjaisiin totutellessa sitä kaatuilua oli, mutta niiden kanssa ollaan nyt sujut. Tämä villapaita sen sijaan jäykisti kissan kokonaan. Liikkui hitaasti ja jähmettyneesti, aivan kuin koko eläin olisi kangistunut. Voi olla, että antaa sulle kynttä ja tassua sohvan alta, jos ja kun täällä päin liikut.:)

   Poista
 2. Todella tyylikäs kissanpaita ja ihana nimi Lystillä.

  Minen osaa opettaa kissaa valjaisiin... jo toinen päättäväinen epeli vastassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän vanhempi kolli on Onni ja piti miettiä semmoinen nimi tälle nuoremmalle, ettei ainakaan nimen positiivisessa tunnelmassa häviä. Ei siihen valjaisiin taida minullakaan mitään kovin hienoa taitoa olla. Ehkä se auttaa, että nämä molemmat ovat ns. kulkukissoja alun perin ja ulkona eläneet. Hinku pihalle on ollut kova. Ja minä kun olen päästänyt vain valjaissa, vaikka olisi minkälaista mourua pidetty, niin jossain vaiheessa luovuttivat ja alistuivat kohtaloonsa. Hoksasivat, että emäntä on heitäkin paksupäisenpää laatua.:D

   Poista
 3. Sä oot niin aikaansaava! Taas valmista. Hyvä tyyli sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänen aika! Just kuule täällä vetelänä ja huonossa asennossa makaan läppärin kanssa ja kieriskelen itsesäälissä. Että mitään en jaksa ja mitään en ehdi ja pitäisi sitä ja pitäisi tätä, mutta kun ei jne. Niin että nytpä annoit miettimistä.:D

   Poista