30.11.2014

Valonpilkahduksia

Ihan pakko kirjata ylös, että tänään on nähty aurinko. Ja jokunen sirpale sinistä taivasta. Ei sitä onnea montaa minuuttia kestänyt, mutta vakuutan, että siellä ne olivat tallessa ja hengissä ja vieläpä oikein hyvinvoivan näköisinä. 


Hetken valonpilkahduksen innoittamana nappasin kuvaan pienen palan Tanja Orsjoen Vallilalle suunnittelmaa Pihajengiä, josta tulee seuraava ompeluprojektini. Uusi neule on aloitettu ja virkattavaakin riittäisi, mutta niiden sijasta vilautan teille vanhaa virkattua sukkaa, joka kaikesta kaameudestaan huolimatta lienee yksi onnistuneimmista käsitöistäni. Se on nimittäin vain tämä sukka, ei mikään muu, joka lapsen on saatava joulukalenterikseen. Mikään kaupan härpäkekalenteri ei ole ainakaan vielä vetänyt vertoja sukalle, johon tonttu yön aikana pudottaa jotain pientä yllätystä. Ja eikös se ole niin, että tontulla alkavat työt jo ensi yönä?

Minä lähden leipomaan. Mukavaa ja rauhallista ensimmäistä adventtisunnuntaita teille kaikille! Tästä se joulu alkaa.

10 kommenttia:

 1. Ai, vilahtiko se taivaalla? Tais siellä tosiaan jotain valoilmötä olla, hyvä että on tallessa. Ekat joulutortut paistettu ja syöty kera portviiniglögin. Tästä se lähtee!!!
  ps. tuo kaappi on makee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portviiniglögiä!!!! Minä olen koettanut repiä viime vuotista Blossaa, jotta voisin ostaa testiin tämän vuotista. Kaappi on mummun perintöä ja siksi kovin rakas.Hyvin on kestänyt lastenhuoneen menoa.

   Poista
 2. Kyllä, ensi yönä se alkaa! Se tonttujen rumba. Ja sen mä tajusin tässä noin tunti sitten, kirjastossa tenttikirjojen äärellä istuskellessani. Menisköhän muksuille läpi, että tonttu taitaakin olla opintovapaalla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taitais mennä opintovapaa läpi.:D Minä pystytin juuri kuusen ja täällä on kissoilla heti joulumieltä vähän liiankin kanssa. Eli rumba käynnissä!

   Poista
 3. Toi on ihan hillitön toi sun sukka! Tai siis lapsesi joulukalenteri. Voihan ne verkkosukat noinkin toteuttaa, vaikka itse kyllä ostan kaupasta valmiit. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen mielestä sukan yksi merkittäviä etuja on koko. Valtava sukka jättää tilaa mielikuvitukselle ja ennen kaikkea haaveilulle; siskon kaupasta ostettujen kalentereiden luukkukoko on lähinnä naurettava sukkaan verrattuna. Kovin isoja juttuja sukasta tosin ei ole koskaan tullut, mutta jo se mahdollisuuden olemassaolo pitää lapsen hyvällä mielellä.

   Poista
 4. Siinäpä on soma sukka! Kelpaisi näin vähän vanhemmallekin, jos mukana tulisi tonttu, joka sitä täyttelisi. (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo soma-sana hieman hymyilyttää, mutta rakas se on lapselle. Tuo sukka.;)

   Poista
 5. Varsin ihanainen sukka ja voi vitsit, kun teillä on nättiä <3 Saako jonkinlaista kodinsisustus- postausta toivoa? No, toivon silti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton!!! Olen näyttänyt kotia satunnaisesti, yleensä silloin jos olen tehnyt jotain kodinsisustukseen liittyvää käsityötä. Laitetaan harkintaan tämä.;)

   Poista