29.11.2014

Usva

Sain vihdoin ympyrätakkini valmiiksi.


Takkiin ei ole antaa suoraa ohjetta, vaikka löytyyhän näitä tämmöisten ohjeita, jos osaa hakea. Minä lähdin liikkeelle Swetry Dorotyn blogin lukuisia ympyrätakkeja selaamalla ja koska kyse ei ole kovinkaan vaikeasta mallista, posottelin aika pian idean selkiinnyttyä oman maun mukaan. Neuloin helmapuolelle lyhennettyjä kierroksia, koska halusin sinne yläosaa enemmän volyymia. Nuo kuvassa näkyvät selkäosan reikärivit muodostuvat silmukoiden lisäyskohtiin (langankierto joka toisella kierroksella). Aloitin kahdeksalla lisäyskohdalla, mutta helmapuolen lähestyessä lisäyskohdat supistuivat neljään. Koetin hakea tällä paremmin päälle puettavaa muotoa, mutta aika lailla ympyrä takkini on kaikista ponnisteluistani huolimatta. Eipä sillä, mukava hulmu tämä on. Saa nähdä, miten Novitan Usva-lanka käytössä kestää. Tähän lankaa meni 4 tai 5 kerää ja sitä jäi vielä muihinkin projekteihin.

Josko sitä seuraavaksi sitten sitä joulua? Olen leiponut pipareita pariin otteeseen ja ripustellut valosarjoja sisään ja ulos. Lasten mielestä se ei ole mitään, joten pitänee ryhdistäytyä.

Edit. Sähköpostiosoite on hiukan muuttunut. Se löytyy tuosta oikealta, jos jollakulla tulee asiaa tähän suuntaan. Ja anteeksi kaikki jouluihmiset tuo narsissi bannerissa, mutta tulee se vielä kevätkin joskus.

14 kommenttia:

 1. Upea takki! Kiva muoto, hyvä pituus ja varmaan lämminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva. Kiinnitystähän tässä ei ole, pitää se viritellä rintarosseilla tai vöillä tms. Että sikäli vilpoisa, jos takki auki liihottaa.

   Poista
 2. Usvaa putkeen vaan ja huomaampa että se pikkuinen pöllö on päässyt hellään huomaan rintapieleen :) kyllä tuon kanssa kelepaa joululaittaa ja vaikka vähän glökiäkin keitellä. Mutta että 4-5 kerää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollenkaan varma tuosta langanmenekistä. Laskeskelin lankoja päätellessä, että ehkä neljä kerää, mutta toisaalta olen sitten hajottanut useampia keriä, jotta olen langan loppumisvaiheessa saanut aina aloitettua samalla sävyllä. Joten ehkä viisi - ei kovin paljon enempää kuitenkaan, jos tuntuu tuo määrä pieneltä. Pitäisi ehkä laittaa ylös näitä joskus tai vaikka vyötteitä pinota syrjään, mutta kun on huolimaton niin on.

   Poista
 3. Toihan on kivan näköinen! Ja onnistunut muokkaus helman suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, ihan kiva takki tästä tuli. Jonkin verran takissa on asettelemista, se tykkää valua pitkäksi niin, ettei kaulusta jää oikeastaan ollenkaan.

   Poista
 4. Kaunis takki ja hauska tuo pöllö! Raportoitko sitten miten usva on käytössä käyttäytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Takki on ollut täällä kotosalla kovasti jo käytössä eikä vielä mitään vinkeitä mihinkään suuntaan. Jäämme jännäämään!

   Poista
 5. Onpas nätti takki. Tuo lankakin on aivan ihanaa. Tartten, mutten tiiä mitä siitä tekis ja missä välissä. Oon kato perustanu yrityksen ja neulon nykyään villasukkia myyntiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoppas! Hyvä hyvä! Messuillako sinä vai missä sitä kauppaa teet?

   Poista
  2. Yhdet messut käyty. Muuten minut ja kaverin löytää facebookista nimellä Raven And Dove Knit NY ja ravendoveknit.blogspot.fi

   Poista
  3. Täti lähtee stalkkaamaan.;)

   Poista