23.11.2014

Koska marraskuu

Poden marraskuuta eikä täältä ole juuri muuta raportoitavaa. Harmaa nojatuoli, harmaa neule, harmaa kissa ja Game of Thrones. Siinäpä ne kiireimmät.


Kyllä, Novitan Usvasta tulollaan oleva rinkulatakki on edelleen kesken. Kaikki muukin on kesken, mutta tulollaan kumminkin. Takin tarkka status juuri tällä hetellä on lohdullinen hihaa-vaille-valmis. Niiden muiden olotilasta ei kannata puhua juuri nyt.


Ainoat maaliinsa asti edenneet projektini liittyvät sisustukseen, kuten vaikkapa kuvassa näkyvät kaapin lasiovet, joiden takana olevat tavarakasat halusin somasti piiloon. Tämäkin aatos on kypsynyt päässä kuukausitolkulla ja mielessä on ollut kaikenlaista vaihtoehtoista oviverhoa ompelusta virkkaukseen. Mutta niin siinä sitten vain kävi, että yhteen ruutuun kiinnitin nättiä musta-valkoista paperia, toiseen vähemmän nättiä valkoista silkkipaperia ja loppuihin liitutaulumuovia ja hätäisesti lonkalta maalikynällä jotain tekstiä. Ja kaikki sinitarralla kiinni. Vaikka homma tulikin tehtyä vähän sinne päin, olen oikein tyytyväinen. Mennään tällä kevääseen ja sitten jotain muuta.

Aamukampani kertoo, että marraskuuta on jäljellä tasan seitsemän päivää. Enköhän minä siinä ajassa saa rinkulatakkini valmiiksi vaikka puolihorroksessa.

10 kommenttia:

 1. Kaunis kaappi. Täällä on sentäs jotain valmista käsityöpuolella, ne pukin tilaamat lapaset, harmaata ja sinistä nekin, mutta muuten marraskuu junnaa. Tämä on ollut muuten poikkeuksellisen valoton marraskuu tilastojen mukaan. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoton, juu. En tiedä, olenko niitä ihmisiä, joilla valon puute tekee tepposia tähän aikaan vuodesta, mutta tahmeaa on meno ollut. Täällä oli kuun alussa muutama todella komea marraskuun päivä, mutta sen jälkeen valo on ollut kortilla. Nyt on luvattu onneksi enemmän lunta, josko se sitten alkaisi olla voiton puolella. Marraskuussa pitäisi olla loma; semmoinen, että voisi hissutella pimeimmän välin kotona villasukissa ja tuoksutella kosteaa metsää eikä tarvitsisi syöksyä töihin ja edustamaan ja mihinkään. Keräisi vain voimia. Mutta taitaa jäädä haaveeksi nykymaailmassa.

   Poista
 2. Kyllä me taidetaan olla aurinkoenergialla käyviä härveleitä. Talviuni olis poikaa. Mutta voimia vaan sinne kiireisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä kieltämättä tuntuu. Voimia myös sinne - ja jospa se aurinkokin joskus kurkistelisi!

   Poista
 3. Hieno tuli kaapista! Minä neuloin viime talvena Novitan Usvasta villapaidan, tuli tehtyä kahteen kertaan sama paita, kun ensi yrittämällä minä olisin mahtunut siihen tuplasti isompana ;) No toisella kerralla tuli jo parempi, sen verran se on kesken et langat päättelemättä ja toinen hiha kesken kiinnityksen....tuli jotakin muuta ja se sai jäädä ;) pitäis ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä loppuun, mut joskus ne vain jää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sulla on se lanka kestänyt purkua ja uudelleen neulontaa? Mun pyörylästä on tulossa ihan kiva takki ja olisi harmi, jos se räjähtää heti nyppylälle. Eiköhän paineta nyt nämä usvahommat loppuun? Miten tuo langan nimikin kuulostaa niin marraskuulle?

   Poista
 4. Meidän m,artraskuu näyttää keväältä, mutta sillai ikävällä tavalla että on liian liukasta pyöräillä ja vähäkin lumi näyttää sulavan. Tilauksessa ois jotain muuta. Heijastuu käsityöpuolelle sekin, sillä ei huvita. Tulee sutta. Huvittaa vielä vähemmän. Fiksumpi heittäis sikseen, mutta se se vasta tympeetä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nollassa on taas täälläkin ja jännään, sulaako lumi pois. On ollut jokseenkin pimeää autoilla maakuntiin työmaalle, suorastaan on hirvittänyt painaa pimeässä sateessa menemään vastaantulevien autojonojen häikäistessä. Olen haaveillut viime aikoina pyöräilylle suotuisan mittaisesta työmatkasta, mutta joo, unohdin, että sitten on se pyörä- ja kävelyteiden liukkaus. Että kumpi lienee parempi. Koetan pysyä sinä pystyssä pyörällä ja minä ojien välissä autotiellä!

   Poista
 5. Hienot kaapin ovet!

  Sinitarralla kun kiinnittää niin helppo uusia sitten kun siltä tuntuu :)

  Harmaassa ei ole mitään vikaa - väripilkahdukset näkyvät selvemmin, vaikkapa nyt kissan silmät ;)
  Kohta tämä marraskuu loppuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta loppuu. Oikeastaan voisi pitää semmoiset pikkujouluhenkiset ohi on -pirskeet!

   Poista