13.10.2014

Joko se pikkujoulua?

Ostin joku aika sitten malliltaan ookoo-jakun, vaikka väri olikin minulle äkkiseltään epätyypillinen. Sataprosenttista villaa on painava meriitti jo sinänsä ja jos ostoksen vielä voi kotiuttaa kolmen euron hintaan, asia on nähdäkseni aika selvä.


Jakku olisi kelvannut käyttööni sellaisenaankin ("Ennen" -kuva tuossa vasemassa alalaidassa yllä olevien kuvien joukossa), mutta jostain syystä nykyään tekee kauheasti mieli värkätä kirpputorilöytöjen kanssa. Niinpä poistin napit ja ompelin tilalle jostain joskus hankkimani huopahelmet, joista tuli puukon kanssa veistämällä ihan kelvolliset napinsijaiset. Sivelin kiinnityksen jälkeen huopanapit vielä kovetusaineella (Paverpol), jotta ne kestäisivät käytössä. Sitten leikkasin villakankaasta kyynärpäikkojen muotoiset kappaleet ja siksakkasin ne suurin piirtein kyynärpäiden kohdille onnistuen tässä toimessa kohtuullisen siedettävästi. Hetken tuumattuani totesin, että jotain puuttui.


Mietin kirjailuja, applikaatioita ja jos sun mitä ruusukkeita ja härpäkkeitä, mutta päädyin sitten tällaiseen Odd Molly -tyyppiseen ratkaisuun. Olisin halunnut nauhat huovutetun villapaidan helmaresorista ja olen aivan varma, että omistan sellaista kasapäin, mutta resorit ja paidanhelmat pysyivät visusti piilossa. Oranssit solmimisnauhat ovat kyllä huovutetusta paidasta, mutta jouduin tekemään niistä kaksinkertaiset eikä lopputulos ole niin sievä, kuin mitä resori olisi joustavana varmasti ollut. Toisaalta nauhat ovat helposti vaihdettavissa, mikäli parempaa materiaalia ilmaantuu. Ja onpahan ainakin ponteva rusetti!


Jouluako se sitten jo tekee vai miksi olen sortunut punaiseen? Voiko ihmisellä olla ruska?

10 kommenttia:

 1. Älä puhu vielä joulusta, jooko.

  Siitä huolimatta hieno tuunaus. Minusta ei noihin ole. Ja kirpputorilöytöjä en tee, koska en ehdi sinne kirpparille.

  Karvakasa on kasvanut.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sori se j-sana. Mutta en sitten teinivuosien ole punaista kauheasti hankkinut enkä voi tälle j-mielleyhtymälle yhtään mitään. Punaisessa nutussa on hieman semmoinen joulumuorimainen olo. Mutta jospa tämä tästä.

   Poista
 2. Tää on niin hieno, Outi. Mulla on sivu auki selaimessa ja välillä käyn ihailemassa. :) Ja punainen on hyvä väri, ainakin jos multa kysyy. Ihan syksyn värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä ymmärrät punaisten päälle! En jaksanut kammeta keskiviikkoaamuna Hulluille päiville originaalin Odd Mollyn perään, niin sain sitten tämmöisen köyhtyneen naisen version ihan omin voimin puserrettua. Yllättävän kiva tuli.

   Poista
 3. Tämä on loistava! Oli se sitten viittaus jouluun tai muuten vain punainen. Joko ne bambi-kaulukset on valmiit :)

  Lystille terveisiä, miau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hemmetti, tuohonhan ne bambit olisi sopineet oikein hyvin! Ja Lysti kiittää. Kovasti sillä ovat nuo limihiutaleet tänään pihalle houkutelleet; aivan käsittämätön volyymi lähtee noin pienestä eläimestä.

   Poista
 4. Täähän on kiva tuunaus. Ja mun puolesta saa puhua joulusta. Viime joulu meni vähän ohi, toissajoulu oli ihan katastrofi, tänä vuonna aion nauttia, eikä koskaan ole liian aikaista aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, nythän hurjaksi heittäydyit!:D Mutta ei vaites, yllätin juur itseni miettimästä, neuloisinko tänä(kään) jouluna kenellekään mitään. Tästä se lähtee.

   Poista
 5. No nyt on onnistunut tuunaus! Piiitkästä aikaa vierailulla täällä ja kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi taas, Susanna! Neuleasioissa eteneminen on ollut hitaansorttista tänä syksynä ja olenkin selvästi suunnannut nopeampiin hommiin. Aika paljon vanhojen vaatteiden uusiksi muokkaamista on tapahtunut ja s kiinnostaisi kyllä vieläkin. Pitänee kuitenkin jotain uutta neuletta saada talvikaudelle, joten josko sitäkin olisi tulossa. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista