7.9.2014

Voihan kauluri

Pieleenhän se meni, totta kai. Kuten kuvista näkyy, härpäke ei suojaa sitä, mitä pitää eli kaulaa. Vaikka muuten kiva mallinsa puolesta onkin.


Lapsi ihastui kovasti nopeaan sotkukampaukseensa ja huolehti, pysyvätkö kukkaset varmasti juostessakin hiuksissa. Kaulurista hän totesi sitä samaa, mitä äidin neuleista aina: kutittaa - oli kutiamiselle sitten todellista syytä tai ei. Jos joskus yllätätte tämän neulojan kaivelemassa kauppojen kaiken maailman akryyliasusteita, niin nyt tiedätte myös syyn epätoivoiseen toimintaani. Vaikka ei sitä mieluista kaulaan pantavaa ole löytynyt kyllä sieltäkään.


Malli: Virkattu Drops Designin kauluri 24-14 (täällä).
Lanka: Austermann Step 6, Irish Rainbow Colours, sävy 626. Seuraavaan kauluriin valitsen langan muuten itse. Katsotaanpa sitten, kutittaako vaiko ei. Tämä Step 6 on sukkalankaa ja sikäli ehkä karkeaa kaulaan kiedottavaksi. Neiti saa tästä langasta jatkossa vain saapassukkia.
Koukku oli 4,00 mm.

Jos joku innostuu tuota Dropsin kauluria - tai paremminkin hartialämmikettä - virkkaamaan, niin voin antaa yhden vinkin. Ohjeessa työ tehdään tasona, mikä on minusta ihan turhan monimutkaista. Lisäksi jos tuon virkkaa täysin ohjeen mukaan, niin saumakohtaan tulee kahdeksan pylvään levyinen kiinteä väli kaiken pitsin joukkoon ja se näyttää todella tyhmältä, jos ei siihen nyt välttämättä halua värkätä esim. nappilistaa. Joten täti täällä suosittelee pyörövirkkausta. Muuten helppo ja kelpo ohje, joka muokkautuu iisisti myös aikuisen kokoon, kun lisää silmukoita.

14 kommenttia:

 1. Joo, on se vähän iso tuo kauluri, mutta tyttö on näppärä. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö on kyllä näppärä. Kauluriprojekti jakuu sitten jollain toisella langalla ja mallilla.:)

   Poista
 2. Kaunis hartianlämmitin ei ehkä kauluri =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Täällä tutkaillaan neulekaulureita, josko sieltä sitten parempi löytyisi.:)

   Poista
 3. No voihan kutina, oisko joku merino-puuvillasekoite? Jos tuohon tekisi vielä lisää kierrosia, niin menisikö se sitten kalurista? Vai loppuiko lanka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka ei lopu, se on 150 gr kerä, kun ajattelin, että tuosta sukkiakin. Ja kyllä, olen aprikoinut samaa, että jos keräisi tuosta puikoille silmukoita ja neuloisi pätkän resoria, niin saattaisi olla hyvä tai sitten liian pitkä, jotta neiti saisi aihetta valittaa siitä, että se menee takin alla ruttuun. Huokaus. Mietin edelleen.

   Poista
 4. Ihana kampaus :)
  Itsellä vähän samantapainen aikuisten versio. Tänä aamuna oli koiralenkille lähtiessä niin viileää, että venytin kaksi kertaa kaulan ympäri ja.. olihan se vähän tiukka ;D

  VastaaPoista
 5. Vautsi, keijuin näkemäni kampaus. Meilläkin on villaneuleen vastustajia, myös merinon... mutta hyvä kun puuvillasukkien päälle laitettavat villasukat edes kelpaa. Kaupan akryylipipot palvelkoot toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin. Minäkin muistin ostaneni jotain akryyliä viime keväänä, siis sellaista, joka kelpasi. Se on kaivettava heti huomenissa esiin!

   Poista
 6. Onpa soma! Harmi ettei siitä tullut ihan sitä mitä olisi tarvittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Noh, onnksi lapsi muisti, että keväällä ostettiin joki "ihan kiva", joten se etsittiin ja se on käytössä. Jääköön tämä härpäkkeeksi; jospa käyttöä olisi sellaisellakin.:)

   Poista