3.9.2014

Ei kiitos, ei tätä

Tikuteltuani pari iltaa kalanruotoneuletta kymppimillisillä, kuulin kerrankin järjen äänen. Ja mikä parasta, järki oli puhetuulella hyvissä ajoin ja minä puolestani otollisessa mielentilassa.


Ennen järkiintymistäni ajattelin tehdä itselleni ns. Kattniss Cowl -tyyppisen lämmikkeen. Googlen kuvahaulla löytyy vaikka minkälaista variaatiota alunperin valkokankaalla esiintyneestä vaatekappaleesta ja siihen löytyy netin syövereistä niin ilmaisia kuin maksullisia, virkattuja kuin neulottujakin, ohjeita. Minä ajattelin selvitä enimmäkseen omin päin, mutta lähdin kuitenkin liikkeelle kuvan mallista, johon minulla on saksankielinen ohje (Sabrina special, Ponchos & Co, lienee edelleen lehtihyllyissä). En ymmärtänyt ohjeista juuri mitään, mutta koskas semmoinen olisi haitannut. Ohje lähti tuosta rinnan päällä olevasta saumasta ylöspäin ja niin minäkin. Kalanruotoa muutamia kierroksia, joukkoon välillä kavenuksia ja nuo kaulan ympärille tulevat makkarat tein nurjilla ja makkaroiden välit oikealla. Ohjeessa makkaroihin käskettiin tunkea jotain pullean efektin saamiseksi, mutta niin pitkälle minä en ehtinyt, sillä juuri silloin se järki alkoi puhua.

Neule on nyt purettu ja täti täällä mietiskelee, mille rupeaisi seuraavaksi. Siitä täti on kuitenkin varmistunut, että se, mikä näyttää hyvältä valkokankaalla nuoren Hollywood-näyttelijättären yllä, ei välttämättä kuitenkaan ole se tädin oma juttu. Lopuksi voin tunnustaa, että seisoessani peilin edessä muhkea, harmaa makkarakasa kaulani ympärille kietoutuneena kuin anakonda, järki ei kuiskannut minulle, vaan se huusi. Isosti.

17 kommenttia:

 1. Nuita malleja on vilissyt aika runsaasti. Yhden ohjeen kerkisin jo hankkiakin, mutta kun ohjeessa oli joku kymmenkunta videota että miten se homma hoituu, niin tuli vähän fiilis että jos nyt ei kuitenkaan. Tuo kalanruoto näyttää kuitenkin kivalta, syntyisikö siitä jotain muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kuulemma jokaisessa pilvessa on hopeareunus, niin tässä sitä hopeaa sitten varmaan on juurikin tuo kalanruoto. En ollut sitä ennen tehnyt ja minäkin tykkään, että kivalta se näyttää. Ohjeet siihen katsoin Purl Bee -blogista, minä siitä saksasta mitään tajunnut. Herringbone muistaakseni nimeltään tuo tuommoinen pinta Lontoon kielellä.

   Poista
  2. Onko se kalanruoto jotenkin sellaista, että op:llä tehdään 2 oikein yhteen ja pudotetaan vain se toinen silmukka niistä, ja nurjalla sitten 2n.yhteen ja pudotetaan vaan se toinen niistä. Pitää tehdä löysää. Itse ihastuin tuohon pintaan kun näin sitä jossain ulkom. kässälehdessä ja pistin kaupassa muistiin jotain hataraa. Lehteä kun en ostanut. Täällä on nimittäin aivan liikaa kaikkea tavaraa. OP

   Poista
  3. Juuri tuosta on kyse, eli että pudotetaan vain se toinen silmukka. Mutta minä en neulonut tuota tasona, vaan pyörönä ja silloin se menee niin, että eka kierros: kaksi etukautta oikein yhteen, pudotetaan vain se toinen, sitten taas kaksi etukautta yhteen jne ja toka kierroksella otin kaksi TAKAKAUTTA oikein yhteen, muuten samoin. Miten lie sekavaa, mutta se Purl Bee näyttää kyllä kuvina homman niin selkeästi, että meikätyttökin tajusi heti.

   Poista
 2. Kalanruoto näyttää tosiaan kivalta. Mutta hyvä, että järki oli tallella heti alussa! Mielenkiinnolla odotan mitä tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kröhöm.. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että siinä seuraavassa pitäisi olla joku järki mukana?:D

   Poista
 3. Jos siinä mallissa oikeastaan kiehtoikin juuri muhkea kalanruotoneule, niin Purlbeen kalanruotokauluri voisi olla inhimillisempi asuste. Voisi jopa olla toimiva täkäläisessä syys- & talvisäässä. Toinen kalanruotomalli löytyy samalta suunnalta ponchon muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vähän vitsillä heittäisi, niin taisi vedota se Katnissin jousiase ja nuolikotelo selässä. Siinä alkuperäisessä härpäkkeessä on jotain haarniskamaista, se on kuin softattu sotilaan suojavaruste. En osaa selittää, mutta mulla on näitä outoja mielihaluja, esim. keskiaikaiselta rengashaarniskalta näyttävä harmaa neule. Meniskö tämä saman hulluuden piikkiin?:D

   Poista
  2. Tuohon on selitys. Olet historian maikka & maisteri. Been there, done that. OP

   Poista
 4. Kalanruoto kyllä näyttää hyvältä, mutta harmaat täytetyt makkarat varmaan pukee aika harvoja ihmisiä.- Monasti minä luovun jo kuvan perusteella hankkeesta, kun kuvittelen omat mahamakkarat sinne neuleen sisään, niin sitten se into jo hiipuukin. ;)
  - Morso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet selvästi kaukaa viisas ja tiedät, mikä sinua pukee parhaiten. Minulla se menee edelleen niin, että jos kuitenkin kokeilisi ja virheliikkeitä tapahtuu.:D

   Poista
  2. Oi kun tietäisinkin, mikä pukee, huteja tulee, mutta joissakin kohdin tiedän, että ihana kuva leheden sivulla ei ole kuva minusta. ;)
   Morso

   Poista
  3. Minä joskus peitän lehtien kuvista kädellä mannekiinin naaman ja koetan kuvitella, miltä vaate sitten näyttää, kun siinä ei ole sitä kaunotarta matkassa.:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ole hyvä vain.;) Minulla kyllä hiukan kismitti. Tähän ikään mennessä ehkä pitäisi jo tajuta jotain etukäteenkin.

   Poista
 6. Ach! Kalanruoto hyvä, makkara paha :-) Tuo googlattu kuvakavalkadi on melko... sävähdyttävä :-D Ehkä neuleveistokset tulee ottaa vain omana taiteenlajinaan, jonka yhteydessä on turha kitistä käytettävyydestä tai pukevuudesta? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös löytänyt Google jos sun minkälaista? Osa jees ja osa niitä, joiden kohdalla järki olisi saanut tulla hätiin.:)

   Poista